iPod auki

Originally uploaded by Hessuj.

Kuten aiemmin tässä blogissa jo kerroinkin, hajosi vanhan iPodini levy juuri parahiksi 5,5Gen Video iPodin julkistuksen alla. Hankittuani uuden laitteen, lojui vanha 4th gen iPodini laatikon pohjalla rojun seassa. Mietin aina välillä laitteen korjaamista, mutta kuten iPodin nähneet tietävät, on laitteen avaaminen jokseenkin hankalaa. Ruuveja ei näy missään ja laite on muutoinkin, kuin valettu kasaan.

Hiljattain juttelin kaverini Hannun (www.shsweb.fi) kanssa iPodien korjaamisesta ja hän kertoi onnistuneensa helposti vastaavan laitteen avaamisessa ja korjaamisessa. Tämä antoi uutta intoa myös oman laitteeni korjausyritykselle. Päätin poksauttaa laitteen auki. Se kun oli jo rikki valmiiksi, niin eikai se sen pahemmaksi voisi ainakaan muuttua.

Pienen googletus -tuokion jälkeen löysin netistä loistavan ja yksinkertaisen kuvauksen tästä toimenpiteestä. Kaivoin laatikosta Leatherman -työkalun ja boom..hetken päästä iPod oli siististi avattuna kuvan mukaisesti pöydälläni. Avaamisesta ei koitunut lainkaan vaurioita laitteeseen ja homma oli muutoinkin helppoakin helpompaa.

Nyt onkin sitten vuorossa projektin vaikeampi vaihe: vastaavan / isomman kiintolevyn metsästys. Kyseessä on 1.8″ Toshiban 40gt kiintolevy, jollainen pitäisi jostain löytää. Tai ainakin ulkomitoiltaan laitteen pitäisi olla vastaava, että se sopisi iPodin kuoriin. Pistäppä siis ihmeessä kommenttia, jos tiedät hyviä paikkoja hankkia 1.8″ kiintolevyjä kokonaisedulliseen hintaan. 🙂

3 thoughts on “iPod -projekti

  1. Morjens Pauli,

    Ja kiitos linkeistä. Näyttää hinnat pyörivän tuossa saturaisen kiemuroilla levyillä. Pitää tutkailla tuota iFixittiä. Aika mielenkiintoinen paikka 🙂

Leave a Reply