Terve taas! Kiirehän se taas meinasi nielaista koko treeniblogin. Onneksi näin ei sentään päässyt käymään. Treenit ovat sujuneet ihan suunnittelemattoman suunnitelmani mukaan. Viikot 9-12 ovat sisältäneet keskimäärin noin 3,5 treenikertaa per viikko. Kaloreita on kulunut pienimmillään noin 800 Kcal / viikko ja enimmillään lähes 5000Kcal viikossa. Vaihtelua on siis ollut. Työkiireet ja niihin liittyvä matkustaminen on syönyt treeniaikaa. Laskin eräänä päivänä, että normaalin työpäivän ja riittävän unen väliin jää vain 5 tuntia illassa tehokasta peliaikaa. Osa siitä kuluu kotiaskareissa, ruoanlaitossa ja saunomisessa yms. säädössä. Työmatkoihinkin menee vajaa 30min suuntaansa. Eipä sitä ihminen hirveitä päivässä ehdi, kun oikein ryhtyy laskeskelemaan. Puhumattakaan lapsiperheiden arjesta. Ja nyt siellä jo kaikki Hesalaiset myös huutavat kuorossa tuosta työmatkasta…noh. Huonomminkin voisi olla. Tiedetään 🙂 Tämä ei ole valitusta, vaan aprikointia.

Arjesta puheenollen, olemme optimoineet viimeaikoina kaupassakäyntiä. Aika hyvin on pärjätty abt. 2 ruokakaupustelukerralla viikossa. Siinä säästää muuten useamman miljardin euroissa…ajansäästöstä puhumattakaan. Huh, mitä tehoajattelua mutta toimii. 🙂 Ruokailu on muuten jatkunut myös tutuksi tulleella “tehojuomaa aamulla, kasvispainotteista ruokaa päivällä ja illalla” -linjalla. Viikonloppuisin olen herkutellut cashew -pähkinöillä ja loistavilla tummilla suklailla Punnitse ja Säästä -kaupasta. Vain yhtenä päivänä…tai oikeammin yksi levy (pieni) ja pussi pähkinöitä. Nam. Niin ja punaviiniä every now and then. Eräänä lauantaina muuten syötiin (naudan sisäfile)pihvit…ei oikein pudonnut. Kalaa teki mieli. Outoa kuin mikä.

Ainiin ja se faskiitti. Itseoppineena joka alan erikoisasiantuntijana olen tullut omadiagnoosissani siihen tulokseen, että minulla on plantaari faskiitti. Eli kantapäätä kivistää siihen malliin aina levon jälkeen, että on pitänyt ryhtyä erinäisiin toimiin asian tiimoilta. Ensimmäinen toimi on ollut jalkapohjan verryttely/hieronta esim. telkkaria katsoesa näillä. Näyttää oudoilta, tiedän, mutta toimii 🙂 Toinen toimi, jonka tein juurikin tänään oli uusien tossujen hankinta (kuvassa). Ei siis pitäisi enään olla ainakaan varusteista kiinni 🙂 Yllättävää muuten, että gadgetit saattavat pelastaa tässäkin tapauksessa. Noh, tiet sulavat ja juoksu (=hölkkä) halut kasvavat, joten nyt ei ehtis oikein lepuuttaan mitään kantapäitä…Onneksi kohta on myös pyöräilykelit. Jess! Se lepuuttaa kaikkia päitä, kun viilettää maantiepyörällä.

Notta tällästä tälläerää. Mites sun treenit? Vaivaako faskiitti, vaiko luistaako suksi? Paa kommenttia lootaan.

2 thoughts on “Treeniblogi: No foihan faskiitti

 1. Hieno meininki! Hyvä, että ehdit kuitenkin töiden lomassa käymään lenkillä. 🙂

  Monet jotka taistelevat työ ja vapaa-ajan aikataistelua, kuten sinä tässä tapauksessa. Voisivat hyötyä oikeaoppisesta kahvakuula +crossfit tyylisestä kuntopiiritreenistä. Eli tehdään harjoitesarja aikaa vastaan läpi. Käytetään edellistä aikaa tavoitteena ja parannettavana, tai kilpaillaan valmiissa harjoitteissa muita vastaan. Esim. burpee eli yleisliike eri variaatioilla on aivan loistava kuntoliike ja sen tekemiseen ei kymmeniä minuutteja mielellään kuluta, silti sen kuntoa nostava ja laihduttava vaikutus on yhtä suuri kuin pidempi kävelylenkki. Juoksukuntokin nousee niitä aikaa vastaan tehdessä varmasti. Kahvakuulalla, äärettömän mielenkiintoiset aikasarjat tekevät kyllä jättämättömän vaikutuksen mieheen ja naiseen, kun vaan kerran saa itsestään irti sellaisen tehdä.

  Tosin juoksun ja kävelyn mielekkyyttä ei voi kyllä liioitella, ne kun tulevat ihmisellä luonnostaan nuo liikkeet.

  Mutta pääasia on, että liikutaan ja nautitaan liikkeestä. Loppujen lopuksi terveys ja harrasteliikunnalla merkitys ei lopu aikoihin tai määriin vaan jatkuu päänsisäiseen kehittymiseen ja nautintoon.

  Hyvä Hessu! Täällä ainakin tsempataan täysillä messissä ja hienot sklobot! Pitää itsekkin ostaa kevääksi uudet juoksu lätkät. Mallikin on jo valittu. Vibram ff kso trek.

  Eikun tsemppiä ja sulia teitä.

 2. Pingback: Avojaloista Asicsiin – Kenkiä ja skannausta #treeniblogi « blog.hessujarvinen.com

Leave a Reply