Uudet työkalut #vivobarefoot #neotrail http://ift.tt/PyJi9V

Näin paljasjalkaisissa tunnelmissa alkaa uusi vuosi Hessun Treeniblogissa. Tervetuloa takaisin armas lukija! Johan siitä onkin hetki vierähtänyt. Aika paljon on ehtinyt tapahtua sitten kun viimeksi blogattiin. Paino on palannut lähtölukemiin (se kävi jo melkein 100kg tuntumassa silloin). Juoksukunto on kadonnut jälleen olemattomiin jne. Eli se perus kaava, mutta ei lannistuta. Treenimenetelmät tai lähinnä apuvälineet ovat hypänneet myös aimoharppauksen siitä, kun treenasin innoissani Sportstrackerin ja uuden BT -vyön kanssa. Toisaalta, paradoksaalista kyllä, ollaan menty tavallaan siinäkin kehityksen myötä taakse päin. Olen näet palannut käyttämään jälleen Polarin sykemittareita. Mittareita monikossa siksi, että käytän yhtä aikaa sekä Polar Loop -aktiivisuusranneketta, että Polar RCX5 sykemittaria. Miksikö? No se on pitkä juttu ja siitä toisella kertaa lisää. Ehkä kuitenkin sen verran, että odotan innolla uuden Polar V800 mittarin julkistusta ja sen mukanaan tuomaa asioiden yhdistelyä (aktiivisuusmittaus + sykemittaus). Mutta palataan siihen.

Olen nyt kohta vuoden verran seuraillut aktiivisuuttani ensin Jawbone UP -mittarilla ja Polarin julkistettua oman Loop -mittarinsa, sittemmin sillä. Aktiivisuus on kehittynyt hyvää vauhtia ja pääsen aika usein päivittäiseen tavoitteeseeni ja joskus jopa reippaasti ylikin. Treenausaktiivisuus on ollut jotakuinkin noin 3 kertaa viikossa kävelyä, uintia tai pyöräilyä. Juoksusta on vielä turha haaveilla. Liikunta siis sujuu terveysvaikutteisesti, mutta pulla maistuu vielä liikaa. En usko dieettaukseen, joten pitäisi keksiä elämänmuutos, joka kestää. Teoria on hallussa, vain käytäntö uupuu. Mutta sitä harjoitellessa on hyvä taas blogata. Saapa nähdä, miten tämä touhu taas ottaa tuulta. Teen tätä lähinnä huvikseni ja itselleni, joten katsotaan miten nappaa.

Ensi torstaina olis muuten kuntotesti. Varasin sen itse itselleni lähtötasotestiksi Likesiltä. Epäsuora ergometri testi ja kehon koostumus mittaus. Olen käynyt siinä muutaman kerran ennenkin (viimeksi 10 vuotta sitten). Jännä nähdä, mitä on tapahtunut kymmenessä vuodessa. No arvaahan (tietäähän) sen. Alaspäin on menty, joten suunta ollen ylöspäin tästä eteenpäin. Polarin sykemittarin sykevälivaihteluun yms. lähtötietoihin perustuvan kuntotestin mukainen VOMax arvoni (OwnIndex) on nyt 28 (yhden mittauksen jälkeen). Jännä nähdä korreloiko se epäsuoran ergometritestin kanssa. Viimeksi se teki kyllä niin. Alla vielä taulukko OwnIndex arvoista ikään suhteutettuna

OwnIndex

Näillä spekseillä siis startataan. Tervetuloa mukaan matkalle!

Ps. Kuvan kengät ovat muuten Vivobarefootin Neo Trailit

One thought on “Back to Square 1

  1. Onkos komemuksia Vivon Trackereista? Ne voisivat olla iakas mainiot näin talvi käytössä..

    Siis näistä:

Leave a Reply