Jalkani ovat puhuneet. #asics #footid

Kävinpäs sitten skannauttamassa jalkani. Paikallinen Intersport ilmoitteli, että olivat saaneet Jyväskylään kiertueelle Asics Foot ID -skannerin pariksi päiväksi. Noh. Ensimmäisenä päivänä skanneri ei toiminut, mutta sitkeä odotus palkittiin ja toisena päivänä sain jalkani skannattua. Tulos oli jotakuinkin odotetun lainen. Lättäjalkani on aikojen saatossa parantunut ja pärjään neutraaleilla kengillä. Ehkä tätä ovat edistäneet vuodet paljasjalkakengillä ja sitä kautta vahvistuneet jalkojen lihakset. Aiemmin olen aina ostanut vahvasti pronaatiotuetut kengät ja tämä lienee myös syynä (ainakin osaltaan) jokusen vuotta sitten kärsimääni plantaari faskiittiin.

Siispä skannauksen tuloksena ajattelin hankkia uudet tossut. Neutraalit, mutta kiertojäykät ja kohtalaisen hyvin tuetut. Läskistä saa siis kärsiä myös tässä suhteessa. Painavan paarustajan on ostettava parhaat (lue kalleimmat) tossut, koska muut murenevat alla ja aiheuttanevat ongelmia. Näin ainakin kauppiaan näkökulmasta ja varmasti ihan käytännössäkin 🙂 Paljasjalkakengilä lenkkeillessä vaivoja ei tosin ole viime vuosina pahemmin ollut, mutta halusin jaloille vähän vaihtelua perinteisemmistä lenkkarieista. Jatkuva läpsyttely “avojaloin” asfaltilla ei ole oikein omiaan sekään. Siispä hankin Asics Gel Nimbus 15 -tohvelit. Ah, mitkä sohvat! Erittäin mukavat jalassa ja ensimmäisen lenkin jälkeen homma tuntuu toimivalta. Kenkä tuntuu myös sellaiselta, että sillä voi askeltaa päkiällä/jalan keskiosalla (keskijalalla..hihi). Yritän siis tietoisesti edelleen välttää heel strike -meininkiä, johon normaalit lenkkarit aina ohjaavat. Eli so far, so good. Eilisellä iltalenkillä tuli myös uusi keskinopeus ennätys (6km/h). Taitavat olla siis aika nopeat myös nämät Asicset. Watch me! 🙂

Ps. Kuten aiemmin tuli mainittua, myin jo kaikki käytössäni olleet Polarin mittarit tässä taannoin. Odottelen innolla edelleen sitä Polar V800:sta. Siitä saamieni tietojen mukaan toimitukset alkavat toukokuussa, mutta kauppaan niitä tullee vasta toukokuun lopulla :-/ No hyvää ei odottele koskaan liian kauaa, right! Sillä välin otin käyttööni Loopin lisäksi nyt lenkkikäyttöön Polar Flow -softan. Onhan se toki ollut käytössä aiemminkin, mutta nyt siis ainoana mittarina. Vaikuttaa oikein hyvältä ulkoilukäytössä. Uintihommiinhan siitä ei edelleenkään ole jo pelkästään siksi, että se on puhelinsovellus ja toisekseen siksi, että sykelähetin toimii sen kanssa vain Bluetoothilla (joka ei toimi vedessä). Eli uintihommien tallennukseen päästään jälleen vasta V800:n kanssa. Sitä odotellessa!

2 thoughts on “Avojaloista Asicsiin – Kenkiä ja skannausta #treeniblogi

  1. Hyvä juttu että voit vaihtaa vähemmän tukevaan kenkään, mulla on samanlaisia kokemuksia itsellä. En tosin ole lähtenyt paljasjalkajuoksuun ollenkaan, ei ole mun homma. käytin vuosikausia tosiaan erittäin vahvasti korjaavia kenkiä, a’la Brooks Beast yms. Siirtyminen neutraali/minimalistinen linjalle on onnistunut paljon helpommin mitä ajattelin – tuntuu vaan luonnolliselta!

  2. Hyvä kuulla, että treeni taittuu sielläkin kevyemmillä tossuilla. On tosiaan mielenkiintoinen ilmiö tuo pronaation korjaantuminen. Kaipa sitä on tosiaan tullut tässyteltyä tarpeeksi “avojaloin” tai sitten vaan olen oppinut muuten kävelemään paremmin. Ehkä minimalistiset kengät (pakostakin) ohjaavat askelta oikeaan suuntaan.

    Hyvältä ovat tuntuneet nyt nuo Asicset muutamalla lenkillä. Jatkan harjoituksia. Tsemppiä liikuntaan sullekin Teemu!

Leave a Reply