Mielenkiintoista! Huomasin tänään firmamme intranetissa mahdollisuuden kirjoittaa omia, talon sisäisiä, blogeja. Innostuin heti ajatuksesta. Tuleekohan minusta nyt corporate blogger? Ei olisi muuten ollenkaan hullumpi tapa jakaa informaatiota talon sisällä. Wikit ja pelithän ovat toki meilläkin olleet jo pitkään arkipäivää, mutta blogi ulottuvuus on uusi ja mielenkiintoinen. Asuuko meissä jokaisessa pieni artikkelimaakari? Miten Suomessa huristaa firmablogeissa?

Mielenkiintoista on myös havaita omat reaktionsa. Miten sitä innostuukaan kovin asiasta, jota on harjoittanut jo vuosia. Tosin näkökulma ja tatsi kirjoitukseen olisi varmasti kovin erilainen corporate blogissa. Vai olisiko? Pitääkö corporate puolella olla aina asiallinen, vaiko peräti suorastaan tylsä ja kuiva? Vai voisiko faktoja ilmaista vapaammin, olla kenties jopa pohdiskeleva ja kirjoittaa raakileita? Mikä on blogauksen funktio talon sisällä? Jakaa tietoa, julkaista faktoja vaiko luoda tarinoita, iskeä kipinää ja generoida innovaatioita? Joukkoälyssäkö on voimaa?

Mitä sä olet mieltä? Onko teidän talossa blogeja? Kirjoitetaanko niitä? Luetaanko niitä? Onko ne vain sisäisiä vai peräti ulkoisia…vaiko molempia? Taannoin tässä pohdimme parin työkaverin kanssa Jaiku -tyyppistä corporate blurppailua. Siinä sitä vasta olisikin mielenkiintoinen infokanava. Epävirallisempi, nopeampi ja tehokas. Tähän kehkeytyi jo hyvät speksit ja mielenkiintoinen corporate ulottuvuus. Siinäpä oiva tuote!

Informaatiota ei koskaan ole liikaa. Ainakaan, jos se on on-demand ja ollaan tekemisessä uuden luomisen kanssa. Tämä on mielenkiintoinen juttu ja kutkuttaa mieltäni. Näinköhän Järvisestä tuli nyt corporate blogger kerta heitolla? Vielä kun löytäis jostain sen napin, josta se oma firman blogi perustetaan…vai pitääköhän oikeutta anoa jostainkin…ääh. Ei saa lannistua…se on jossain…

One thought on “Corporate blogger – me?

  1. Pingback: Kirjoittajan blokki?

Leave a Reply