Tänään se sitten tuli, ensimmäinen lähetys Greencycleltä. Vaimon pyörän 26″ moottori + ohjainsarja sekä omaan pyörääni aiottu 15Ah/36v akku. Suunnitelmani oli asentaa moottori ohjainlaitteineen vaimon pyörään sekä koittaa, josko tämä isompi akku sittenkin mahtuisi hänen pyöräänsä. Näin voisin vielä vaihtaa tilauksen toiseen lähetykseen aiotun pienemmän akun tilalle samanlaisen – ison akun.

Akun asennus onnistui helposti. Iso akku mahtuu siis vaimonkin pyörään. Pitää ilmoittaa tieto Greencyclelle ja näin saadaan kapasiteetti kuntoon molempiin pyöriin. Tosin eipä se aiottu pienempikään akku mikään huisan pieni ollut: 12Ah/36V. Tähän jää vielä yksi mutta: onko isompia akkuja lisää varastossa. Puuh. Vaikeaa.

Vaikeasta puheen ollen. Kovin triviaaliksi ei osoittautunut myöskään takavannemoottorin asennus. Pyörän drop-outteja piti tietysti hieman viilata, että isompi akseli mahtuu, se on selvä, mutta.. Tämä vaatii pienen sivuhaaran tarinaan. Se menee näin: Greencyclen verkkokaupassa oletusvalinta takamoottorille on joko 8- tai 7 -lehtinen takapakka. Vaimon Tunturi Kayapossa on vuosien takainen 9 -lehtinen kasettipakka. Tämä aiheuttaa tietysti huojuntaa ja hämmennystä siihen, minkälainen konstruktio sähkömoottorivanteelle pitää valita. Mikäli vaihtaa pakan ysistä kasiin, menee vaihtaja uusiksi jne. koska ..no se nyt vaan on erilainen (nousu yms). Se taas aiheuttaa myös ketjun vaihdon ym. Homma eskaloituu.

Eskaloitumisen välttämiseksi valitsin toimitukseen Greencyclen varastosta (kuin taikaiskusta) löytyneen 9 lehtisen takapakan. Noh. Ilmeisesti näissäkin on sitten eroja. Nimittäin pari tuntia ihmeteltyäni, vesi nenän päästä tippuen (mikä siinä onkin, että ei vaan usko heti) totesin, että vanne jää liikaa haarukan oikeaan reunaan, kun sen saa väkivalloin vängättyä paikalleen runkoon. Ei hyvä. Pakan on siis oltava liian leveä.

Koitin irroittaa pakan, jotta voisin mitata sen paksuuden mauserilla (=työntömitta). Sekään ei onnistunut. Kayapon oman vanteen kasettipakka kyllä irtosi pajastani löytyvillä (Parktool..nam) työkaluilla, mutta tämä uusi ei. Pakan spoorit näyttää kyllä ihan samoilta, kuin vanhassa, mutta jotain eroa niisä on. Mystische!

Tästä sukeutuikin varsinainen monivalintatehtävä. Vaimo kyllä etukäteen jo epäili, että osaankohan asentaa setupin ja minä tietysti suureen ääneen kerroin ehdottomasti homman osaavani. Keh. No osaanhan minä, mutta pakka vaan on väärä…tai no…katsotaan. Huomenna pitää mennä senseiden pajalle ride.fi -kauppaan vähän kyselemään takavanteen ja -pakan sielunelämästä lisää. Uskottava se on. Vai meniskö vielä talliin ähräämään…no ehkä ei.

Muutoin sarja näytti ihan siltä miltä pitikin. Akku ja vanne ovat jämeriä. Sähkökaapelit ovat kiinalaisen oloisia, mutta nehän voi vaihtaa kunnon ‘touvviin’ jahka ehtii ja jos osoittautuvat kepuleiksi. Akun laturi on..öö..kiinalainen. Se on ihmeen kevyt. Noh..näihin Kiinan ihmeisiin on tullut ennenkin tutustuttua tuolla radioamatööripuolella. Ne on aina semmosia. Toivottavasti latauselektroniikka on edes jotenkin säädyllistä sen muovitoosan sisällä. LiPo -akut kun ovat vähän volatiileja.

Peli siis jatkuu. Pysy kuulolla. Kyllä tässä vielä sähköpyöriä aikaan saadaan 🙂

Leave a Reply