IFTTT

Niinpä. Eli IFTTT (if this then that) on palvelu, johon (ihme kyllä) törmäsin vasta nyt. Kenenkäs muunkaan, kuin Robert Scoblen fiidejä seuraamalla. Se äijä kyllä suoltaa sellaista matskua ja sillä taagilla (oliks toi oikee ilmaus?) että huh! Kannattaa seurata. Mutta se palvelu: Kyseessä on vähän saman tyyppinen if-then-goto10 -palvelu, kuin Yahoo! Pipes oli aikoinaan (Ja on vieläkin. Toim. Huom.).

Lyhyesti: Homma menee niin, että rekisteröidyt palveluun (juu..vaikka FB tunnuksilla) ja sen jälkeen voit tehdä erilaisia “reseptejä” – eli asioiden syy ja seuraus suhteita. Esimerkki: Tein itse palveluun säännön päivittäisen kävelytavoitteeni (10000 askelta) ylittymisen seurantaan. Kun Jawbone Up -rannekkeeni (olen puhunut siitä mm. HessunKahvilassa) rekisteröi tamppausta yli 10000 askeleen verran päivässä, IFTTT postaa puolestani tästä tiedon Twitteriin ja Facebookkin. Kuntoilun läpivalaisu lisääntyy, itse motivoituu lisää ja ehkä siinä joku kanssatamppaajakin voi innostua. Win-win ja win sanois Amerikkalainen. Kansa kuntoutuu ja maailma pelastuu.

Samanlaisia sääntöjä voi tehdä vaikka mitä. Tai no ei ihan vaikka mitä, vaan liittyen niihin kanaviin (channels), joita IFTTT tuntee. Niitä on toki viljalti. Ajattelin tehdä seuraavaksi jonkun fiidien stalkkaus -säännön. Eli esim. jun joihinkin tiettyihin RSS-syötteisiin ilmestyy uutisia, joissa on tiettyjä avainsanoja, postaa IFTTT minulle sen artikkelin vaikka Instapaperiin myöhemmin luettavaksi.

Palvelu tuntee myös käyttämäni Evernoten, Instagramin, Dropboxin ja monia monia muita. Kun tarkemmin ajattelee, niin palveluiden kasa muodostaa sellaisen läjän rakennuspalikoista, joista loihtii vaikka mitä säännöstöjä. Niin Yahoo! Putkista tämä eroaa siinä, että tämä on ihmisaivoilla käsitettävän yksinkertainen sääntökone. Suosittelen äimistelemään. Mitä sääntöjä loit? Kerro kommenteissa.

4 thoughts on “Jos tätä niin sitten tuota…pistä internet töihin

  1. Kaikkia vituttaa nähdä automaagisia “Hessu oki reipas” -postauksia. Käännäs resepti niin, että aina kun et liiku tarpeeksi, niin botti mustamaalaa sua eri palveluissa. Keppiä sulle ja viihdykettä meille muille.

  2. *oli*

    Minä voisin tehdä itselleni automaagisen tweettivirran typoista, niin muistaisin joskus oikolukea.

  3. Heheh..hyvä idea! Pitääpä tutkia voisko tuota kääntää noin päin. Huonoa tuossa on toki se, että sitten postauksia tulee aika paljon 🙂

    Tossa palvelussa on muuten tällä hetkellä joku bugi. Olen ylittänyt noi arvot monta kertaa, mutta postauksia ei kuulu (Erkan onneksi). Olen ollut yhdistävinäni siihen seikan, että silloin olen träkännyt liikkumista RunKeeperillä Jawbonen lisäksi (Jawbone-RunKeeper integraatiosta joskus myöhemmin lisää).

  4. Tuo on muuten iso kysymys tuo eri sovellusten ja laitteiden tuottaman datan summattavuus. Esim. Niken Fuelin datahan on niin suljettua, niin suljettua.

Leave a Reply