Tilasin Kindlen

Pitkähkön pohdinnan jälkeen tein sitten viimein tilauksen… Tilasin Kindlen uusimman, eli Paper Whiten. Ihan vaan sen Wifi -version ja vieläpä mainoksilla subventoidun mallin. Aikani äimäiltyäni, tulin siihen tulokseen, että Kindle sen olla pitää ja vieläpä tämä uusin “paperin valkoinen” -malli. Tässähän on Amazonin mainostama “uusi ja mullistava” kuituoptiikka valo. Kirjaa voi siis lukea nyt myös pimeässä ilman lisälamppuja. Kyseessä ei kuitenkaan ole perinteinen led-näyttöä vastaava taustavalo, vaan lukijasta kirjaanpäin (mutta läpinäkyvän näytön “lasin” sisällä) paistava lukulamppu. Jännä nähdä miten tuo homma käytännössä toimii.

Kindleistä tuttu e-ink on siis edelleen näyttönä ja patterin pitäisi kestää maksimissaan huimat 8 viikkoa. Eli ihan kätevä peli kirjojen lukemiseen pitäisi olla kyseessä. Kotimaiset ostetut e-kirjat (esim. Elisakirjan ePub) pitäisi saada laitteeseen Calibrella (älkää varastako, supportoikaa kirjailijoita!). Tästä on kirjoitettu yhdessä jos toisessa paikassa jo aiemmin.

Itse tilauksen hoidin BorderLinxin kautta (kiitos vinkistä Karille!). Tilausoptioita miettiessäni löysin myös Suomalaisen Rahtiputki.fi -palvelun. Sama idea, kuin Borderlinxillä mutta suomeksi ja Suomalainen. Oli kuitenkin vähän kalliimpi, niin päädyin käyttämään Borderlinxiä (joka on vakaa vanha toimija..knok knok..koputtaa puuta). Olisi ehkä pitänyt suosia Suomalaista..silly me.

Ai miksikö tälläinen järjestely? No kun Amazon ei toimita Paper Whitea Suomeen. Siksi. Borderlinx ja Rahtiputki tarjoavat asiakkailleen USA osoitteen (tai UK), johon Amazon sitten toimittaa tavaran. Ko. firma hoitaa sitten toimituksen siitä eteenpäin. Kyseessä EI ole mikään hämärähomma, eikä veronkiertoa (ALV ja Tulli maksetaan normaalisti…paitsi että tietkoneista ei mene tullia). Tämä toimintamalli lienee monille tämänkin blogin lukijoille tuttua hommaa (vaikka minulle olikin uusi tuttavuus), joten ei tästä sen enempää. Em. firmojen FAQ-sivut ovat hyvin itseään selittäviä, joten lukekaa sieltä… 🙂

Toimitus Amazonilta Borderille pitäisi tapahtua joskus Lokakuun 25-29 päivä (kyseessä oli hurjan kysytty tuote ja sen pre-order). Siitä menee sitten oma aikansa ennenkuin tavara on täällä. Eli jo ehkä ennen joulua… Maksu kyllä huolittiin heti. Toivotaanpas siis, että pääsen lueskelemaan kirjoja kirkkaan näytön säestämänä mahd. pian. Myöhemmin sitten lisää siitä, minkälainen pagaasi sieltä tuli ja minkälainen laite on kyseessä.

Update 26.9.2012: Typojen korjailua ja linkkien lisäilyä

10 thoughts on “Kindle

 1. Raportoithan kokemuksista sitten kun laite saapuu. Itse päädyin viime keväällä Kobo Touch:iin koska se syö suoraan ja natiivisti kotimaisen kirjallisuuden käyttämää epub-formaattia. Toimii epub-lukulaitteena ok, mutta ei kovin kaksinen pdf:n kanssa.

  Nyt Koboltakin näyttää olevan valaistu malli, Kobo Glo.

 2. Heps. Juu ehdottomasti pitää raportoida kunhan saan laitteen käsiini. Se Kobo oli myös hankintalistalla kärkikahinoissa, varsinkin se taustavalaistu malli. Monimutkaisten päättelyketjujen seurauksena huomasin kuitenkin painavani tilausnappia Amazonissa 🙂

  Sama ongelma lienee PDF kanssa myös Kindlessä, mitä olen lueskellut arvioita. Fonttikoon muutos ei onnistu jne. En sitten tiedä, voisko pdf:n konvertoida Kindle / Kobo -dokumentiksi jotenkin ja näin saada lisäominaisuuksia käyttöön. PDF -lukeminen on kuitenkin varteenotettava ominaisuus.

  Toinen kiinnostava ominaisuus olisi lehtien lukeminen. Sitä silmällä pitäen pitäisi kyllä saada värillinen eInk, jotta lukukokemus olisi mukavampi. Sellainenkin lienee joskus lähitulevaisuudessa tulossa.. Sitä odotellessa pitää lehdet silmäillä iPadilla ja siinä Ziniolla. Ehkä pitää myös kokeilla / tutustua Kindlen lehtitarjontaan kuitenkin. 🙂

 3. Ainakin Kobon kaupassa lehtitilausten osalta tulee edelleen “ei saatavilla alueellasi, mutta l’hitulavaisuudessa…” tjms. viesti. Mikäli Amazonin kautta noita lehtitilauksia oikeasti saa toimimaan ilman kikkailua niin se voisi olla oikeasti kiinnostava.

  Lukuartikkeleita lukee ihan mielellään harmaasävynäytölläkin, mutta esim. National Geographic menisi kuvien osalta aika lailla hukkaan 🙂 Mutta toivotaan että lähivuosina värilliset eink-näytöt tulevat oikeasti toimiviksi, tai sitten joku muu näyttötekniikka yhtä toimivaksi lukemista ajatellen.

  BTW, Cybook Odysseys oli kanssa mielenkiintoinen laite. Itse saattaisin kallistua myös sen suuntaan jos nyt olisin hankkimassa. Ja kieltämättä tuollainen valaistu näyttökin houkuttaisi…

  P.S. GrabMyBooks tai vastaava plugari on näppärä jos haluaa napata esim. joukon mielenkiintoisia pidempiä blogeja matkalukemisiksi.

 4. Totta töriset. Tämä on tilanne usein lehtitilausten kohdalla, mutta tuskin enään kauaa…jos tilannetta ei sitten haluta keinotekoisesti ylläpitää (Vrt. paperisen Keskisuomalaisen tilaus + digi KS iPadiin maksaa yhtä paljon, kuin pelkän digi KS iPadiin…hmph!).

  Hmm. Tuo Cybook Odysseus ei olekkaan tuttu tapaus. Pitääpäs tutustua aiheeseen. Pikavilkaisulla näytti mielenkiintoiselta.

  Kas. GrabMyBooks vaikuttaa myös hyvältä ajatukselta. Saman tyyppistä meininkiä löytyy muuten myös Kindlelle. Olen käyttänyt Instapaper -palvelua mielenkiintoisten juttujen “sitten myöhemmin” -lukemiseen. Taannoin hokasin, että sehän toimii myös Kindlen kanssa…

  http://david-smith.org/blog/2012/01/13/instapaper-on-the-kindle/

 5. Kas, tuo instapaper taitaa tukea myös geneerisiä epub-downloadeja. Pitääpä tutustua, tähän asti . Kiitoksia vinkistä!
  Joku kehui myös Pocket-nimistä softaa, mutta en tiedä osaako se epubeja.

  Toivottavasti kotimaiset lehdetkin pääsisivät joskus tuohon epub-julkaisuu saakka.

  Taannoin oli lehdessä juttu, että epubi ei lennä Suomessa. Ei sinänsä ihme, kun laitteiden ostaminen ei käytännössä onnistu, ja tarjolla on vain 2-3 vuotta vanhoja malleja. Näin ainakin esim. Akateemisen ja Suomalaisen osalta viime keväänä kun oikeasti yritin ostaa niistä lukulaitetta 🙁

 6. Paljonko tuli hintaa yhteensä ja miten tullin suhteen kävi? Itselle tuloillaan myös samaa reittiä.

 7. Terve ATA,

  Kyllähän tuolle hintaa kehkeytyi. Noin 200eur kaiken kaikkiaan (sisältäen toimitusmaksut usa:ssa ja Suomeen, verot, tullit, vakuutukset…). Niin ja hinta sisälsi toki myös suhteettoman kalliin (mutta ah niin hienon) Onyx Black Leather -kuoren.

  Itse laitehan maksoi siis “vain” 96 EUR ja tuo kuori oli miltei 40 EUR.. Mutta kokoluokka oli siis kaikkinensa tuota parin sadan luokkaa.

 8. Jokos on laite saapunut?
  Tuliko postimaksuja, tulleja yms paljonkin?

Leave a Reply