Amazon julkaisi Yhdysvalloissa toimivan Kindle -kirjojen lainaustoiminnon. Hetken jo luulin, että “heippa sitten kirjasto”, mutta ei. Tästä ei tullutkaan ‘grid computingin’ tavoin hajautunutta kirjastoa… Kuka tahansa Kindle-kirjan omistaja voi lainata kirjan toiselle Kindle-käyttäjälle. Ominaisuus olisi ollut omiaan luomaan kirjojen lainaamisesta vaikka mitä sosiaalisen median sovellutuksia, mutta ei. Vain tiettyjä kirjoja voi lainata (mikä on tietysti oikeuksien haltijoiden käsissä oleva asia), mutta ankeampana rajoitteena kirjan voi lainata vain KERRAN. Toki kirjaa ei myöskään voi itse lukea, kin se on lainassa, mutta sehän nyt on ihan ok…mutta että vain kerran…tämä oliaikin ollut liian hyvää ollakseen totta. Tosin minä pidän kirjastoista, joten onneksi näin 🙂 … Vaikka sähköisiä kirjoja luenkin…rankaistakoon minua siitä ostamisen pakolla … Toistaiseksi. Mä niin jo näin silmissäni grid-kirjaston, jossa kuka tahansa voisi olla kirjastonsetä tai -täti.

http://mashable.com/2010/12/30/kindle-lending-how-to/

Ps. Tämä postaus on samalla testi e-mail postaamisesta blogiin. Kirjoitettu iPadilla, selällään sohvalla. Että sorry kirjotusvirheistä … Oikoluku..mitä se on. 🙂

Lähetetty iPadista

2 thoughts on “Hajautettu kirjasto(ko) – Kindle lending

  1. Kirjoita viestin loppuun #end niin signature ei tule mukaan.

Leave a Reply