Niinhän siinä sitten kävi, että ensimmäinen blogattu treeniviikko ei mennyt ihan putkeen. Maanantain pitkän lenkin jälkeen tiistaina alkoivat vilunväreet ja kova nuha. Tätä kesti noin kaksi päivää. Ei kuumetta, mutta kuumeinen olo. Torstaina vaivasi kova väsymys. Touhun alkaminen ajoittui tasan viikkoon saamastani sikainfluenssarokotuksesta (sattumaa?).

Edellisten oireiden lisäksi torstaiyönä iski vielä sydämen rytmihäiriö, tuo vanha vaivani johon minulla on jatkuva lääkityskin. Hieman taustaa: Vaivan nimi on eteisvärinä eli flimmeri (Wikipedia). Minun tapauksessani se esiintyy kohtauksittain, eikä ole siis jatkuvasti päällä. Yleensä kohtausta edeltää stressi (henkinen tai fyysinen). Myös alkoholi vaikuttaa provosoivasti tähän vaivaan. Yleensä kohtaukset kestävät muutamasta minutista useaan tuntiin. Tällä kertaa homma kesti niin pitkään, että päätin lähteä sairaalaan näyttämään tilannetta. Sillä reissulla olinkin sitten koko päivän. Rytmi käännettiin normaaliksi sinukseksi lääketiputuksessa. Ei siis tarvittu sähköhoitoa (sitäkin on kerran tarvittu, joskus aikaa sitten).

Tilanne oli aika erikoinen sinällään, onhan sydämeni ollut viime aikoina paremmassa kunnossa alentuneen painon ja kohentuneen kunnon myötä. Treenaamisesta se ei myöskään voi johtua, koska viikon rasitus on ollut huomattavan pientä. Alkoholia en ole nauttinut, enkä muutenkaan riehunut. Ainoa jäljelle jäävä potentiaalinen syy on edellisen viikon (ja tämän viikon alun) kova työperäinen stressi ja “ympäripyöreät työpäivät”. Stressi ei ole hyvästä pumpulle. Vaivani ilmenee aina erilaisten stressi (fyysinen, psyykkinen jne) palautumisvaiheessa, eli levossa. Niin tälläkin kertaa.

Toinen mieltä askarruttava potentiaalinen syy voisi olla se viikko sitten saamani sikapiikki, joka on aiheuttanut sen antamisesta lähtien edellä mainittuja pieniä ja epämääräisiä oireita (olkapään kipeytymistä, nuhaa ja nenän kirvelyä ja nyt rytmihäiriöitä?). Rokotteessa annettu RFID-siru ei tainnutkaan olla sitten se ainoa ongelma, joka siitä piikistä seuraa… 🙂

Että tämmönen tapaus. Noh, homma jatkuu ja huomenna sunnuntaina Treeniblogissa tarjoillaan viikon yhteenvetoa ja kenties muutakin statistiikkaa. Tänään oli muuten napakka -24 astetta pakkasta lenkillä ja järveltä puhaltava tuuli hiveli poskipäitä. Ennätyskelpoinen keli…NOT. Palataan asiaan. 😉

2 thoughts on “Värinää ja vipatusta

  1. Good to hear your back. Nyt vain painoa alaspäin ja baby steps, muista saada paljon magnesiumia ja omega3 öljyjä. Ne tekee hyvää pumpulle. Sydän on lihas ja jos siinä on häiriö, pitää sitä hoitaa. Lihasta hoidetaan ravinteilla ja harjoitteilla. 🙂 Treeniblogi on mahtava idea, vastoinkäymisten kautta voittoon.

  2. Pingback: hessujarvinen.com » Blog Archive » TreeniBlogi: Viikko7 yhteenveto

Leave a Reply