Tässä flunssaa potiessa oli aikaa katsoa video. Oheisessa reippaan tunnin mittaisessa pätkässä Gary Taubes horisee pitkään ja hartaasti aiheesta insuliini lihottaa. Ja insuliinin tuotantoa lisää hiilihydraattien syönti. Videossa sivutaan myös mielenkiintoista pointtia siitä, kuinka vähärasvainen ja vähä hiilihydraattinen “näännytys -dieetti” lopulta onkin huono homma. Mutta toisaalta näitä “anti-hiilarimiehiä” (johon luen myös Atkinsin, Montignacin ja Antti Heikkilän) on aika usein syytetty myös liian rasvan tuputtamisesta ja niin ollen sydän ongelmien generoinnista. Mene ja tiedä sitten.

Oheinen video sisältää kuitenkin mielenkiintoisia tutkimustuloksia ja viitteitä asioihin, joiden väitetään olevan jo “aikojen alussa” havaittuja totuuksia. Vähän jäi kuitenkin askarruttamaan, että mikäs sen rasvakerroksen erilaisen jakautuman ja siihen viittaamisen funktio videossa oli?? Se tais mennä hieman ohi ainakin multa. Eli miksi jollakin yläkroppa oli nääntynyt ja alakroppa pulska. Kerro, jos syy-yhteys löytyi.

Tuntuu jotenkin siltä, että Mike Stroud taitaa olla objektiivisimmasta päästä näitä terveysjannuja ja ehkä lähimpänä totuutta, kertoessaan kirjoissaan tarinoita ihmisen evoluutiosta ja sen merkityksestä siihen, mitä meidän pitäisi syödä ja miten olla. Tiivistetysti sanottuna ihmisen tulisi Miken mukaan mättää leipäläpeensä etupäässä kalaa ja kasviksia ja vain harvoin lihaa. Liikuntaa pitää myös olla runsaasti. Ihminen kun on fysiologialtaan vielä luolamies, niin sehän on selvä.

Mitäpä itse olet mieltä näistä mietteistä? Pistä kommenttia lootaan. Löysin oheisen videon muuten mielenkiintoisesta Urbaanin Orankin -blogista. Rock on! Siellä on paljon muutakin mielenkiintoista läpänderiä tarjolla. Kannattaa tsekata.

Leave a Reply