Historia toistaa itseään…Siirryin taas käyttämään Disqus -kommenttiplugaria tässä blogissa. Tällä hetkellä vanhat kommentit synkronoituvat parhaillaan Disqus -saitin kanssa. Kaiken pitäisi näkyä ja toimia tämän toimenpiteen jälkeen normaaliin tapaan ja homman pitäisi vain parantua entisestään.

Disqus -plugin tuo monenlaisia hyötyjä blogikommentointiin. Se kytkee blogin mm. moderneihin web-palveluihin ja mahdollistaa kommentoinnin esimerkiksi Twitter ja Facebook -tunnuksia käyttäen. Tämän lisäksi palvelun pitäisi auttaa alati kasvavan roskapostikommenttiongelman (huh mikä sana) kanssa.

Kommentointi ilman edellä mainittujen palveluiden tunnuksia (tai Disqus -tunnuksia) onnistuu edelleen normaaliin tapaan automaattisella Guest -tunnuksella.

Toivotaan, että konversio menee nopeasti läpi ja arvokkaat kommenttinne säilyvät tallesssa. Ja sitten eikun kommentoimaan … silvuplee! 🙂

5 thoughts on “Disqussia

 1. Testaan kommentin jättämistä blogiin Disqussilla. Tämä tulee myös Tweettinä twitteriin … kai 🙂 Näkyykö viimeisimmissä kommenteissa blogin widgetissä? Miten on laita tweetin pituuden?

 2. No eihän se onnistunut. Disqussin asetuksista (minulta kommentoijana) puuttuivat Twitter -asetukset.

 3. Joo. Twtitteröinti ei nyt jostain syystä onnistu. Lieneekö vikaa asetuksissa? Tutkimukset jatkuvat.

 4. Ja taas.. Sama juttu kuin aiemmassakin testissäni. DISQUS ei sovi mulle.

  Hyvää siinä on se, että se mahdollistaa kommentoinnin facebook, twitter jne. tunnuksilla. Siihenpä hyvä sitten loppuukin. Ehkä lisäbonuksena (tärkeänä sellaisena) Disqus osaa myös kytkeä sosiaalisen median reaktiot blogikommenteiksi, joka on myös hyvä.

  Ongelmaksi muodostuu mobiiliselattavuus! Kuten varmasti tiedät, voit lukea blogiani matkapuhelimellasi ja sivu “renderöityy” eli näyttyy oikein puhelimesi ruudulla. Siellä et näe jätti-isoa normaalisivua, vaan mobiiliversion blogista. Kaikki tämä tapahtuu automaattisesti, ilman että sinun lukijana tarvitsee tehdä mitään.

  Kun Disqus on käytössä mobiiliversiosta jäävät kommentit pois! Tämä on syy, miksi taas poistin plugarin käytöstä. Sen sijaan otin käyttöön Backtype -plugarin, joka mahdollistaa web2.0 reaktiot normaalien kommenttien lisäksi.

  Eli nyt jos tweettaat blogi -artikkeliani (käyttäen esim. oheista Share/Save -toimintoa) tulee tweettisi kommentiksi kyseiseen blogikirjoitukseen. Muutoin kommentointi toimii normaaliin tapaan. Ja näkyy mobiilissa …

  Että semmosta kokeilua tällä erää … back to basics …mutta pientä höystöä kuitenkin. Tweettailemisiin och kommentoimisiin siis jälleen.

Leave a Reply