Kirjoitin blogiini aiemmin tänään draftin, joka alkoi sanoilla: “Mitä enemmän tutustun N900 -aiheeseen, sitä kovemmaksi kuume sen hankintaan kasvaa.” Tänään kuume kävi sitten jo sietämättömäksi ja vapisevin sormin nappuloin tilauksen laitteesta Nokian Web-Storeen. Kuume hellitti, mutta saman tien havaitsin kehossani “odottavan aika on pitkä” -tyyppistä kutkaa. Karmivaa.

Onneksi ehtymätön webin informaatiovirta tarjoaa paljon hyvää katsottavaa, kuunneltavaa ja luettavaa tästä aihepiiristä. Olen havainnut, että nämä edellä mainitut auttavat oireisiini. Laitteen myynti alkanee ensikuun alussa (toiveajattelijan mielestä tätä kirjoitettaessa se on jo ensiviikolla), joten homma alkaa pikapuoliin helpottamaan.

Meanwhile suositelen tsekkaamaan jälleen yhden mielenkiintoisen videon. Tässä (taas) pitkähkössä videossa Nokian Jussi Mäkinen ja Maemo communityn porukat keskustelevat mielenkiintoisessa Q&A sessiossa. Mikäli et jaksa katsoa videota kokonaan, suosittelen tsekkaamaan videosta tehdyn ansiokkaan “transkriptin”, jonka löydät mynokia -blogista.

Katsottuani tämän videon tajusin jollakin tavoin paremmin, mikä ero on N97, N900 ja (jopa) iPhonen välillä. Ihmeellistä sinällään, sillä olenhan vanha N800 ja N810 käyttäjä. Noh..hämäläiset tajuavat hyvin, mutta hitaasti. Sitä se vissiin on. 🙂 Yhteenvetona tästä hetkellisestä älyn väläyksestä voitaneen sanoa, että kyseessä on hyvinkin erilainen suunnitteluparadigma ja sitä edeltänyt käyttötapauksen ymmärrys. N900 on enemmän tietokone siinä, missä N97 (ja muut S60 puhelimet) ja jopa iPhone ovat älypuhelimia. Tämä on yksi mielenkiintoisista pointeista, joka käy mielestäni hyvin ilmi tästä videosta. Sitä on syytä hiljentyä pohtimaan toviksi.

Nokia N900 Q&A with Jussi Mäkinen and Maemo Community from MyNokiaBlog on Vimeo.

EDIT: Kaupanpäälle vielä toinen mielenkiintoinen video, joka havainnollistaa edellä mainittua tietokone -ulottuvuutta ja montaa muuta loistavaa juttua 🙂

3 thoughts on “N900 inda house .. will be!!

  1. N900 varmaan hieno gädgetti. Millaiset mahtaa olla sen softat Macciin. Iphonessa se kyllä kätevä kun iTunes hoitaa podcastit kotiin ja aina kapulaan saakka automaattisesti. Pistähän podcasteihin rutkasti tarinaa N900:sta. Myös kriittistä jorinaa jos/kun sitä kuitenkin tuostakin löytyy, vielä ei täydellistä kapulaa ole keksitty.

    T:Harri

  2. Terve Harri_Tku

    Mac integraatio kiinnostaa myös itseäni…sattuneesta syystä 🙂 Joten voit olla varma, että siitä tulee tarinaa myös HeKassa ja täällä blogissa. Muutenkin N900 tulee varmasti olemaan pinnalla tuotannoissani … kunhan nyt vain saisi sen joskus … Odottavan aika on niiiiiin pitkä.

    Ehkäpä se lähi viikkojen aikana rantautuu tänne HeKa-landiaan, joten stay tuned! 🙂

    Niin ja kritiikkiä…sitä varmasti tulee. Kritisoin, tai oikeammin ihmettelin jo asioita N900 liittyen viimeisimmässä HeKassa (Jakso #131). Softakehitys, ekosysteemi ja kauppa..siinä topikkeja, jotka askarruttavat mieltä asian suhteen. QT näyttää kyllä hyvältä ja tilanne alkaa selkiämään sen suhteen…mutta niistä lisää ohjelmassa.

Leave a Reply