Löysin erittäin mielenkiintoisen videopätkän maemotalk.com -blogista. Video on aika pitkä (30 min), mutta sitäkin mielenkiintoisempi. Siinä käsitellään laajasti niin Maemo, QT kuin Symbian strategiatkin. Pakettiin leivotaan sisään myös käyttäjäkokemukset ja OVI-storet. Softasisällöt, avoin koodi, SDK:t ja kehittäjäyhteisöt ovat myös tapetilla. Osansa tiedon kultajyvistä ja visioista saavat myös Nokia Booklet, Windows seiskoineen, sekä yleiset mobiilistrategiat.

Kyseessä on siis melkomoinen kattaus ja infoähkypläjäys. Suosittelen pätkän tsekkaamista erittäin lämpimästi. Etenkin jos softakehitys mobiilialustoille on leipälajisi, intohimosi tai parhaassa tapauksessa molempia 🙂 Itse jatkan laitteen markkinoille (ja HeKa-testiin?) tulon odottelua suurella mielenkiinnolla. On myös erittäin mielenkiintoista seurata softakaupan ekosysteemin (OVI) kehittymistä kun soppaa ja bisnesmalleja sekä kehittäjäinvestointeja hämmentävät Symbian, Maemo ja QT. Intressant, kerrassaan.

Leave a Reply