Noniin! Heti kun käänsin pariksi tunniksi selkäni Internetille, niin siellähän se oli. Nokia Booklet 3G! Uusi Mini-Ylläri Nokialta. Rouvahan sen minulle ensimmäisenä kertoi! 🙂 Onhan tästä toki puhuttu ja huhuttu jo aikaa, mutta että juuri nyt. Sijoitus oli kyllä strategisesti oiva veto ja just-on-time sanoisin. Onhan näet huhuttu myös Applen astuvan minikannettavien areenoille lähiaikoina. Tämä on tosin vain huhua, joten Nokian markkinapositio ja -ajoitus voi siksi olla vieläkin parempi. Mikäli Applen huhuttu 2010 alkuvuosi -aikataulu netbookin osalta pitää paikkansa, on Nokia Bookletilla myös siinä tapauksessa hyvää aikaa valloittaa markkinoita.

Tuote on videon perusteella hieno! Nokia teki tässä sen, mitä se teki aikoinaan puhelimissa – jotain yllättävää, teknisesti ylivertaista sekä onnistunutta designia. Kaunueushan on toki katsojan silmässä, mutta mielestäni laitteen muotoilu on universaalilla tavalla onnistunut. Laitteen pitkä (12h) käyttöaika lupailee myöskin hyvää. Sisäänrakennettu A-GPS on myös hyvää plussaa. Matkapuhelimia ja 3G -yhteyksiähän läppäreissä on ollut pitkään, joten siitä en niin kovin jaksanut vielä innostua. Hyvä ominaisuus se toki on, mutta ah niin de-facto.

Entäs sitten hinta? Mitä olisit valmis maksamaan tällaisestä laitteesta? Kyseessä on kuitenkin (kaikesta huolimatta) “vain” miniläppäri. Koneessa oleva prosessori ja muu hardware varustus on kyllä ihan kilpailukykyistä luokkaa käsittääkseni (näkmykseeni kannattaa suhtautua varauksella, sillä Applemiehethän tunnetusti tuntevat tekniset erot vain MacBookin ja MacBook Pron välillä). Nouseeko koneen hinta lähelle / yli maagisen 1000e rajan, jolloin ollaan vaikealla “pallokentällä”. Siellä ollen myös muita kovia pelureita oikeine tietokoneineen …ja tämähän on “vain” miniläpyskä… Jos hintahanuri hilataan 400-500e luokkaan, on kyseessä maailman valloitus. Tämä liike putsaisi pöydän kertaheitolla Asuksen, Acerin ja muiden hilipatihippaa -laitteiden osalta. Näin ainakin uskoisin. Esim. LG osoittelee jotain sellaista suuntaa 352e hinnallaan. Speksit eivät ole yhtenevät (tiedetään) mutta miniläpyskä, mikä miniläpyskä. Molemmissa 3G eikä niillä mitään isoja juttuja tehdä.

Positiointi ja hinnoittelu on vaikeaa netbookeissa yleisesti, eikä sääntö tee poikkeusta tässäkään kohdassa. Kyseessä ei ole “oikea” tietokone, eikä myöskään puhelin. Mihin/kehen sitten osuuvat iPhonet, N97:t tai Internet Tabletit? Mikä on kunkin käyttötapaus ja tarve. Toisaalta selvää, toisaalta niin kovin epäselvää. Hienoa kuitenkin, että Nokia osoittaa intoa ja pelisilmää vedoillaan. Se viimeinen juna ei sittenkään tainnut vielä mennä!

Maailman valloitusta (ja Suomen talouden kohentumista) odotellessa meillä Gadgetööreillä on ainakin mukavia vaihtoehtoja joita ihmetellä. Tätä olisi muuten kiva päästä testaamaan 😉

5 thoughts on “Nokia Booklet 3G

  1. Meinasin pudota penkiltä kun katselin tuota videota, hieno laite.. hieno! Nyt windows 7:n tulon hollilla tuossa on mahdollisuutta aikamoiseen. Kyllä se sliikki alumiini on vaan hienoa, ei siitä pääse puuhun eikä muuhun. Taitaa olla ensimmäinen kilpailija macille, tuo kone ja seiska windowsikin. 🙂 No se on vaan hyvä. Hyvä Nokia!

  2. Ikuisena pessimistinä pelkään että hintalappu tulee olemaan melko korkea. No, tosin itse en ole oikein koskaan löytänyt tarvetta (mitä, pitääkö gadgetille olla sellainenkin???) miniläppärille yms. tableteille… Liian iso kuitenkin aina mukana kannettavaksi, ja liian pieni hyötykäyttöön kotiin 😀 (Onpa kiva lukea tämäkin kommentti ensi vuonna kun kuitenkin omistan jonkun turhan ylimääräisen härpäkkeen)

  3. Periaatteessa veikeä vekotin satuinnaiseen surffaamiseen ja naputteluun, mutta… eikös tuossakin ole perus Atom-sisällä? Winkkari ilman viurustorjuntaa on silkkaa masokismia ja hankaluuden hakemista, ja yhdellä corella ajellessa siloposkikin parroittuu jo webatinta selatessa. Tuosta i-mallia odotellen, jossa olisi kaksiytiminen kivi… sitten minä menen kauppaan 🙂

  4. Pingback: hessujarvinen.com » Blog Archive » Nokia N900

Leave a Reply