Wow! Törmäsin Digivideo.fi -foorumilla alla näkyvään videoon. Tässähän on hieno tekemisen meininki! Kunnon europumppaus ja hienot kuvat tutuissa maisemissa ovat oikein mukavaa katsottavaa.

Erityisen mielenkiintoisen teoksesta näin teknoloogikon ja kansalaismediaharrastajan mielestä tekee myös se seikka, että se on kuvattu kokonaisuudessaan Canon EOS 5D Mark II -järjestelmäkameralla. Myös kamera-ajot on tehty hienosti ja kunnon indie meiningillä – rullaluistimilla. Hieno meininki, etten sanoisi! Tsek!

Edit 21.8.2009 Video upotettu uudestaan blogipostiin (aiempi versio oli poistettu YouTubesta)

7 thoughts on “Hieno tunnelma – hyvä meininki!

 1. 5D Mark II on kuvausominaisuuksiensa osalta päässyt kai jossain määrin myös mainosten tekijöiden suosioon. Objektiivivalikoimalla kun on mahdollisuus valita syväterävyyden ja kuvakulman suhteen aikalailla sen mitä visuaaliseen visioonsa tarvitsee. Jotain settiä on esmerkiksi täällä:
  http://www.canonrumors.com/2009/07/5d-mark-ii-the-real-world/

  Innolla odotellen mitä huhutut 60D ja/tai 7D pitävät sisällään 🙂

 2. Wow! Mielenkiintoisia videoita tuolla sun linkin takana. Todellakin monikäyttöinen työkalu näyttää olevan.

  Tämä järjestelmäkameroiden HD-video-ominaisuuksien kehittyminen on ollut kyllä todella huimaa ja tarjoaa ihan uusia näkökulmia aiheeseen niin pro kuin harrastustasollakin.

  On kyllä tosi kätevää, kun on HD-kamera ja erinomainen still-kamera samassa paketissa. Tuo Philip Bloomin juttu, kuvat ja gearit on todella mielenkiintoinen juttu tähän liittyen. Hieno “taktinen ständi” ja kaikkee 😀

  Ja nimenomaan… 60D ja /7D odotellessa… Gear -junkien elämä on kyllä yhtä jännitystä ja odotusta 😀

 3. Lisäyksenä edelliseen..

  Sukeltelin tuolta linkkien läpi vielä tsekkaamaan tätä Gorilla -ständiä. Aika pähee systeemi. Tässä suora linkki videoesittelyyn:

 4. Heh, ei ihan taida olla ergonomia kohdallaan kun DSLR:llä kuvaa videota 🙂

  Silti vaihdettavan optiikan yhdistäminen hyvään kuvan laatuun järkihinnalla on tainnut luoda pienen poikkeaman kuvantuotantokaluston markkinoille.

 5. Jissus sentään, tuo gorillapod tuki on ihan nerokas ja tuossa lopussa on vielä päälle kytkettynä zoom H4 äänen tallennukseen. Myöskin tuo view finderi on kova keksintö, kaiketi se sitten toimii. Tuolla kyllä kuvaisi hienoja juttuja ja varmasti halvempi setuppi, kuin vastaava putkien vaihto ja syväterävyys säätö ominaisuuksilla varustetut videokaamerat. 🙂 Oi jos mä oisin vain mammoonikko!

 6. Objects of desire: http://www.dpreview.com/previews/canoneos7d/page13.asp

  Tuo 7D vaikuttaa hou-kut-te-le-val-ta, eikä tuo video-ominaisuus kameraa näin still-kuvaajan näkökulmasta pahennakaan. Mielenkiinnolla odotan ensimmäisten todellisten riippumattomien testien tuloksia kuvanlaadun osalta. Ehkä on aika laittaa oma wanha 20D päivitykseen.

  Ostopöksyjä prässätessä 🙂

 7. 7D olisi kiva ihan senkin takia ettei sillä kuvattuja videoita tarvitse konvertoida PAL-formaatin frameratelle kuten 5Dmk2:n kanssa on blogien mukaan täytynyt tehdä.

  Muuten, jännä tosiaan huomata monet tutut paikat ja ihmiset videossa. Yllättävän vakaata kuvaa vaikka oli käytetty rullaluistimia. 🙂

Leave a Reply