Phew! Tiedän…alan kuulostaa rikkinäiseltä levysoittimelta, kun koko ajan jankkaan tästä iPhone asiasta. Oli kuitenkin pakko vielä kirjoittaa aiheesta. Nimittäin jotenkin tuntuu niin tuskaisen kalliilta tuo lukitsemattoman iPhonen 700-900e hinta sieltä Italiasta (tai Paikallisesta Midaresta)

Soneralta saisi puhelimen ja keplottelemalla sen saisi un-lockattua. Hintaa tulisi sillekin ehkä sittenkin liikaa. Samoin kovin hankalalta tuntuu myös sen perkuleen unlockingin teko redsn0wlla tai yellowsn0wlla. Niin just. EN halua asentaa puhelimeen mitään schaisea vaan haluan vaan käyttää sitä Elisan simmillä…haluan siis UNLOCKATA puhelimen….

No aikani siinä sitten posliinialttarilla istuttuani ja N810:aani siellä selattuani löysin kuin löysinkin useita kaupallisia softia tämän unlockingin tekoon. Näistä “luotettavimman oloiselta” vaikutti jostain syystä http://www.unlockediphone.info/. Hintakaan ei päätä huimaa ja maksun voi hoitaa turvallisesti PayPalilla. Vaikuttaisi hyvältä, jopa liian hyvältä, ollakseen totta.

Otin unlockediphone -poikain neuvosta vaarin ja kontaktoin heitä tänään web-sivunsa kontaktilomakkeella. Itse käskivät puntaroimaan ostamista kokeillen yhteydenotolla (saako vastausta). Jos on huijarifirma, niin ei varmaan vastaa. Näin päättelin. Saapas nähdä miten käy.
Jos homma toimisi, voisi iPhonen hankkia Soneralta ja unlockata sen sitten tuolla softalla. Näin tulisi maksettavaksi vain kk-erän määrä. Koroton osamaksu siis.

Tiettävästi tämä touhu ei (vielä) ole laitonta? No oli tai ei, en kehota ketään tälläistä touhua kokeilemaan. En minäkään ehkä sitten kuitenkaan päädy kokeilemaan tätäkään vaihtoehtoa. Jatkan vanhalla kunnon Nokiallani. Nam. Lisää epävarmuuttaa hankintaan antavat myös huhut Applen tulevista tablet yms. iPod julkaisuista. Tarvinkohan mä sittenkään uutta puhelinta…. 😀

Jahkauksen maailmanmestari.

9 thoughts on “iPhone ja unlock

 1. Hienoja aatoksia, ovat nimittäin kovasti saman tapaisia kuin omani… 🙂

  Jos ja toivottavasti kun saat vastauksen softakaupan heeboilta, on puhelimen tilaaminen allekirjoittaneella Soneralta lähellä.

 2. “You can use it on as many iPhones you want, works with any iPhone, any Provider, any Simcard! Fully iPhone optimized.”

  Eli kustannukset jakoon vaan 😉

 3. Spöget ovat menestyksellä harrastaneet iPhonen unlockausta jo alumiinitaustaisista ameriikaniPhoneista lähtien.

  Heidän ohjeensa (jos oikein ymmärsin) on seuraava:

  Ensin jailbreikataan redsn0wlla, jotta sadaan näkyviin “ei Applen hyväksymät ohjelmat”

  Sen jälkeen edetään http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4253 ohjeiden mukaan (siellä näyttää olevaan niin video kuin kuvaruutukaappauksia havainnollistamassa juttua).

  Spöget väittävät, että ohjeet ovat niin hyvät, että niillä kyllä pärjää. Eikä maksa mittään. He kertoivat, että foorumeilla sällit epäilevät, että nuo maksulliset tuotteistetut palvelut kuitenkin pyörittävät ihan samaa perus redsn0wta pohjalla.

  En tiedä. En ymmärrä. Omani tulevan iPhoneni annan Spögöjen unlockauspalvelun tehtäväksi.

  t. Sä

 4. Jahkailu kunniaan… itsekkin jahkailin saman asian tiimoilta koko iPhone 3G version ajan.

  No S-mallia en enää jaksanut miettiä vaan antauduin ja ostin ihka oman Soneran liittymällä.

  Omankin käsitykseni mukaan nuo iclarifieldin ohjeet pitäisi olla selkeät, ja nuo jotka poistavat lukituksia maksusta käyttäisivät samaa softaa… Mene ja tiedä 🙂

  Mutta onhan tämä iiiiiphone kiva kapistus,
  kai tällä jotain hyödyllistäkin voi tehdä… ehkä… kai.. en tiedä 😀

 5. Huoh. Kiitos “uskon vahvistuksesta” teille Juakko, Pörni, SÄ ja Jii75! Spögejen ohjevinkki vaikutti hyvinkin selkeältä. Etenkin videon kanssa. Näin ollen tuo Unlocking ja ison S:n koroton osamaksu voisi vaikuttaa hyvältä ja kohtuuhintaiselta (jos nyt sellaiseksi tätä voi sanoa) vaihtoehdolta.

  Vielä pähkäilyä aiheuttavat tosiaan uudet iPodit ja mahdolliset Apple -tabletit..tai niitä on tainnut tulla tässä jo nautittua tarpeeksi…keh…keh. Mutta unlocking alkaa kuitenkin ajatteluttamaan, vaikka sinällään onkin vastoin Apple -ajatustani toiminnasta, käytettävyydestä jne.

  Pähkäilen, siis olen. Ja kyllähän puhelimella aina jotain hyödyllistä voi tehdä … kai. Mua ainakin kiinnostaa tuon itse laitteen lisäksi tämä Applen infrastruktuuri ja softakehityksen mahdollisuudet tuossa mahtavassa alustassa. Eikä vähiten ole kiinnostuslistallani myöskään laitteen sosiaalisen median ulottuvuudet ja sen sellaiset.

  Nopea puhelin pitää mielen virkeänä. Vanha Mäntttäläinen sananlasku.

 6. Mua ainakin kiinnostaa tuon itse laitteen lisäksi tämä Applen infrastruktuuri ja softakehityksen mahdollisuudet

  iPhone-softakehittelijän äitinä sanon, että AppStore-yrittäjyys on todella varteenotetava vaihtoehto.

 7. Spotify tulee varmaan tuolle vapautetulle iphonelle nopeammin, kuin lukitulle. Se jos jokin tekee siitä mun puhelimen, muuten pitäkööt tunkkinsa.

 8. @SÄ: Tuolta minustakin on alkanut tuntumaan, kun olen hieman silmäillyt kenttää ja iPhone SDK:ta. Vaikuttaa erittäin…ERITTÄIN mielenkiintoiselta.

  @menijo: Tuokin on kyllä totta. Puolensa säädössäkin siis. Ja mitä tunkkeihin tulee, niin yleensä se on just niin, että pitäkööt. 😀

Leave a Reply