Huoh! Näköjään tästä ei pääse ylitse…ai mistä? No siitä, että tavan takaa ja tämän tästä tavoittaa itsensä tuumailemasta iPhonen hankintaa! Nyt näyttäisi olevan taas sen aika. Jokohan nyt olisi tarpeeksi fanboy, vaiko eikö? Ääh.

Eilen Fakeboobissa ja Jaikussa..eikun Qaikussa pohdittiin aihetta myös. En siis ole yksin, enkä outo. Huoh. No se helpotti. 🙂 Sitten eikun kauppaan…tai no jos kuitenkin vielä hetki iPohdintaa.

Kohta tulevat uudet iPodit? Liekö tulossa uusi Apple -tablettikin? Mutta yksi laite on parempi kuin kaksi. Siksikö iPhone? Kaikkea kun ei voi saada. Ei edes kahviloitsija (niin uskomattomalta kuin se tuntuukin :-)).

Entäpä jos sitten ostaisin iPhonen rohkeasti Soneralta ja vekslaisin laitteen lukitsemattomaksi. Katsotaanpas:

Ajatuksena on siis hankkia 16Gb malli ja 12kk kytkysopimus. Puhelin maksetaan tässä esimerkissä heti hankittaessa ja kk-sopimukseen tulisi tästä syystä vain liittymä, ei dataa, ei puheaikaa, ei mitään. Sopimus irtisanottaisiin heti, kun mahdollista (käsittääkseni mahdollista vaikka heti seuraavana päivänä?).

Parametrit olisivat tässä tapauksessa seuraavat:
Puhelimen hankintahinta (16gb malli) 492e
Sopimuksen peruutusmaksu: 100e
OVH-Maksettu hinta puhelimesta: 649e – 492e = 157e
Sopimusajan mukainen kk-maksu: 12×1,99e = 23,88e
Puhelimen hinnaksi muodostuu näin ollen: 772,88e

Toinen vaihtoehto on tietysti hankkia lukitsematon puhelin esim. itekno.fi -palvelusta. Tuolloin hinnaksi tulisi 749e.

Molemmissa tapauksissa puhelin olisi lopulta lukitsematon ja siinä voisi käyttää minkä tahansa operaattorin liittymää. Näinköhän tuo sopparin purku onnistuu tuosta vaan ja vaikka heti? Hopeisen Omenan keskusteluissa vilahteli erinäisiä viittauksia 6kk vähimmäis sopimusaikaan, joka vaikuttaisi…johonkin. Hankalaksi on Steve tämän iPhone asian tehnyt…liekö sitten tarkoituksen mukaista. 😉

5 thoughts on “iLaskelmointia

 1. Terse!
  Itse ilmoittauduin tuossa perjantaina jonoon. Tarkoitus oli itsellänikin tehdä sopimus jossa vain 1,99/kk jotta mahdollisesti siitä pääsisi eroon. Nyt kuitenkin Soneran tarjous siitä 3,6 megasesta koko sopimuskaudelle alle 10/kk on alkanut kiinnostamaan. Jos siis olen tarjouksen oikein ymmärtänyt.

  Uskon myös että tuota sopimusta voi olla vaikea saada irtisanottua jo ihan heti seuraavana päivänä. Periaatteessa kyllä mutta käytäntö voi sitten olla vähän hankalampi. Joko olet kerennyt saada huonoa asiakaspalvelua? Ainahan sitä voi kehittää jonkun storyn kun ei just mökin huussissa kuulu ja siellä istun ja naukkaan aika paljon jottei emäntä suutu… Ulkomailtakin meinasin ekaks koska kyllähän takuut periaatteessa pitäs toimia mutta riidakshan sekin menis… Joten kytkyksi taidan taipua…

 2. Itse tilasin 32Gt:-mallin, kertamaksettuna ja 12kk sopparilla (350min puhetta, 50 SMS, 10 MMS, kiinteä 1M data), kk-maksua jäi 36e. Good enough.

  24kk sopparilla olisi saanut tuon 3,6-megan yhteyden, mutta en halunnut kytkeytyä kuin vuodeksi…. Uusi vuosi, uudet mallit ;D

 3. Morjens @hannu ja @erkka!

  Enpä ole vielä kysellyt tuosta sopimuksen irtisanomisesta mitään. Olen funtsinut, että josko sittenkin sinnittelisi kahden puhelimen loukussa iPhonen ja työpuhelimen kanssa. Sehän ei välttämättä olisikaan huono juttu, että olisi myös oma liittymä. Tälläinen setuppi mulla on ollut joskus aiemminkin, ennen kuin sain kunnon data-pläänit työpuhelimeeni.

  Tuo ulkomaan -säätö ja muut unlokkaamattomat puhelimet tuntuvat kertakirpaisuna niin ikäviltä, että Soneran (osin valheellinen) halpuus alkaa kiinnostamaan. Eikä vähän ole painoarvoa myöskään ajatuksella korottomasta osamaksusta. Toisaalta ajattelin kyllä maksaa puhelimen kerralla. Taino..katsotaan nyt miten käy.

  Eli siinä mielessä voi olla, etten ryntäisikään heti irtisanomaan tuota avattua liittymää. We’ll see. 🙂

  Niin ja olen myös tuumaillut tuota 32gigaista versiota, kuten @erkka. Sen verran on tuota podcast tilausta ja musiikkia, että olisi hyvä olla enemmän tilaa. Nykyinen 80gt iPod on lähes täynnä, mutta siitä tilasta olen valmis tinkimään. Ihan koko levy varastoa ja kaikkia maailman podcasteja ei tarvitse mahtua mukaan … puhelimeen! 😀

  Kävin äsken paikallisessa puhelin liikkeessä (Midare) tiedustelemassa myös heidän tilannettaan iPhonen suhteen. Hehän ovat myös “kuuluisia” lukitsemattomien iPhonejen tuojia. Jonoa vain oli tarjolla sielläkin. Liityin jonoon (varmuuden vuoksi) koska se ei velvoita mihinkään. Tällä hetkellä tosin tuntuu siltä, että taidan kallistua Soneran puoleen, jos nyt mihinkään tässä kallistun.

  Melkoista jahkaamista. Nuha lähtee niistämällä ja iPod kuume ostamalla. Niin kai se on sitten kuitenkin.

 4. Ainiin… @erkka saitko sää jo puhelimesi? @hannu oli ilmeisesti Soneran jonossa? Onko pitkiä odotusaikoja odotettavissa? Otitteko valkoisen vai mustan?

 5. Mustan otin ja en saanut vielä. Asennoiduin, että tulee kun tulee. Varmaan menee syyskuulle. Ei mulla hätää sen kanssa ole kun on toi Touch 🙂

Leave a Reply