Kuten aiemmin tänään videoblogissani jo mainitsin, oli tänään mielenkiintoinen Nokia -päivä. Päivä oli myös erittäin mielenkiintoinen Suomalaisen web2.0 -skenen silmin, sillä olihan joukko Suomen kuumimpia bloggaajia ja web2.0 vaikuttajia kokoontunut tänään Miltton Showroomiin Helsinkiin kuulemaan “sanaa”, tapaamaan toisiaan ja tutustumaan Nokian upo-uuteen lippulaivatuotteeseen, N97- … miksiköhän sitä sanoisi … internet päätelaitteeseen … niin … on siinä puhelinkin.

Tilaisuudesta lähetettiin kaiken taiteen sääntöjen ja ajan hengen mukaisesti myös suoraa Ilive kuvaa ja ääntä internettiin. Tapahtumaan pystyi osallistumaan myös kätevästi Twitter -viesteillä, kunhan varusti viestinsä aina “hash-tagilla” #N97Suomi. Näillä avuin itsekin osallistuin tapahtumaan ja kokemus tätä kautta oli lähes, kuin olisi itse ollut paikalla. Tapahtumassa vallitsi leppoisa ja mukava ilmapiiri. Kommunikaatio täältä Suomen Ateenasta Milttonin Showroomin kuumaan tunnelmaan oli mutkatonta.

Mielestäni tapahtuma oli näin kuluttajan ja teknologian ystävän silmin katsottuna hyvin onnistunut. Kuten todettua välittyi tilaisuudesta välitön tunnelma ja avoimuus oli keskeisessä asemassa esityksissä. Yleisön kysymyksiin vastattiin avoimesti ja kritiikkiäkin otettiin vastaan. Viestintätilaisuuden näkökulmasta homma oli siis mielestäni hyvin onnistunut. Myös itse juhlakalu -N97- vaikuttaa edelleen ja enenevissä määrin erittäin mielenkiintoiselta tuttavuudelta. Noh..olenhan sitä hehkuttanut jo lukuisia kertoja aiemminkin, joten se ei liene kenellekään yllätys 🙂

Vaikka tämä aamu valkenikin tähän asiaan liittyen osaltani hieman synkissä merkeissä, muuttui tunnelma päivän aikana hyvinkin aurinkoiseksi. Sain nimittäin päivällä Twitter -pikaviestin mukana kuulla, että pääsen itsekin nauttimaan N97 -laitteen testaamisesta. Laite on näillä näkymin tulossa HessunKahvilaan (ja tänne Blogiin) testiin viikoilla 29 ja 30. Varmasti tulette siis kuulemaan tarinaa tästä myös jatkossa. Kiitos tästä @jussipekka ja @tmlonka jo etukäteen! You guys freakin’ rule!

Tämän päiväisen mukavan tilaisuuden tunnelmaan pääsee helposti Tuijan hienojen haastatteluiden johdattamana YouTubessa. Tässä videossa Nokian markkinointipäällikkö @jussipekka tarinoi tapahtumasta ja mm. Nokian Corporate viestinnästä ja yksilöiden merkityksestä siinä. Edellisen lisäksi Tuijan mobiilissa syvähaastattelussa on myös Frantic Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja @karikorkiakoski. Aiheena myös äärimmäisen mielenkiintoista tarinaa tapahtumien järjestämisestä, mediasta, yritysten markkinoinnista ja ROI -maailmasta. En muuten ikinä lakkaa ihmettelemästä sitä taitoa, jolla Tuija aina pyöräyttää mitä erilaisemmissa tilanteissa ja vaivattoman oloisesti mahtavia haastatteluita, tuosta vaan – ja kännykällä tietenkin. Wow!

Edit: Samaan aikaan toisaalla 🙂

4 thoughts on “#N97Suomi 2.7.2009

 1. Pingback: Tunnelmia Nokia N97 -kutsuvierastilaisuudesta | Nokia.fi/Next

 2. Ennen tilaisuuden virallista alkua Tuija surkutteli kohtaloasi, ja tunsin itseni ihan mäntiksi, kun en ollenkaan tiennyt, mitä oli tapahtunut. No, nyt on tilanne korjattuna ja tilaus tehtynä!

  En muuten ikinä lakkaa ihmettelemästä sitä taitoa, jolla Tuija aina pyöräyttää mitä erilaisemmissa tilanteissa ja vaivattoman oloisesti mahtavia haastatteluita, tuosta vaan – ja kännykällä tietenkin. Wow!

  Samaa mieltä! Tuija on kyllä tosi Pro.

  Videoblogauksesta: kas, en olisi huomannut edes ajatella, että Photoboothillakin voi kuvata. Itse olen käyttänyt videoblogaukseen Seesmiciä. Sen kanssa ei ole ollut ääniongelmia (käytän Logitechin usb-mikkiä).

  Tapaamisiin!
  Sun äitis

 3. Terve Äitee..siis sun äitee 🙂

  Kiitos kovasti sympatiseerauksesta sinullekin. Se auttaa. Ja tosi hienoa, kun löysit tiesi tänne. Tervetuloa vaan joukkoon kummaan.

  Videobloggauksesta: Juu…photobooth on aika hauska, etenkin kun siinä Leopard -versiossa on niitä taustakuvia. Joskus tekaisin kokeilun sillä YouTubeen tähän tapaan:

  http://www.youtube.com/watch?v=DHb5TJRmABI

  ..tyhmä vitsi..tunnustetaan…mutta oli pakko kokeilla, kun oli niin hauska tausta Yosemitesta 😀

  Mutta Photobooth on tosiaan ihan kelpo myös videobloggauksessa, vaikka sen paras anti muuten onkin ne äärimmäisen hauskat naamanvääntelyefektit. Monta kertaa on frouwan kanssa kotona naurettu niille. Aika kasa on kummia nenän ja hampaiden suurennuskuvia kertynyt koneelle 😀

  Seesmicciä olen muuten käyttänyt jonkun verran myös. Se on oikein mukava. Sen yhteisöllisyys -ominaisuudet ovat vain osaltani jääneet kovin valjuiksi. Ehkä pitäisi aktivoitua siellä uudestaan. Josko vaikka saataisiin aikaiseksi Suomessakin sellainen videoblogging movement. Tosin YouTube tarjoaa aika hyvän alustan sillekin hommalle….Mene ja tiedä. Seesmicistä löydyn osoitteella:

  http://video.seesmic.com/hessuj

  Notta näin! Mutta pitää juosta. Palataanpa asiaan. Oli hauska tavata 🙂

 4. Haa, opinpas taas, kiitos opettajalle! Niitä naamanvääntelykuvia olen kyllä ennenkin kokeillut + nykyinen profiilikuvanikin on Photoboothilla napattu (siis ei tuo merkki, vaan muutamissa muissa palveluissa näkyvä punapaitainen tyyppi), mutta ikinä ennen en ollut huomannut plarata noihin videotaustoihin asti. Tästäpäs tuleekin vielä kivaa!

  Sun vesiputousvideosi oli oiva! Omasta kokeilustani tuli hämäävän reikäinen (puseroni oli liian samaa väriä kuin taustaseinä), mutta jahkas harjoitellaan, niin joskus vielä teen tästä postauksen.

  Kävin myös ruksimassa itseni Seesmicisi seuraajaksi. Itse olen elänyt menneen talven ihan kohmassa, mutta voihan olla, että vielä jossain vaiheessa löydän jotain sanottavaa. Vaikka edes kommentin verran 🙂

  Muutamassa Seesmicauksessasi luki otsikossa qik. Mitens tuo yhteispeli oikein käytännössä hoituu?

  terkuin
  Irmeli

Leave a Reply