Katselin tätä videota jo viime viikolla. Nyt katselin sitä jälleen. En vieläkään päässyt loppuun asti, kun jo piti ruveta postaamaan. Sen verran on tujua tavaraa! Google taitaa olla nyt todellakin keksinyt internet uuden internetin, version 3.0. Samalla on tainnut syntyä myös corporate -webin uusi olomuoto :-). Kyseessä on todella mielenkiintoinen ja uusi tapa kommunikoida ja tehdä … kaikkea mitä nyt webissä ottaen voi tehdä (kommunikaation saralla). Tuotteen nimi on Google Wave.

Salaperäisen (mustan) muistikirjani sivuille kertyi videota katsellessani seuraavia sanoja: Conversation object (siitä on pohjimmiltaan kysymys), HTML 5.0 App, Built with Google Gears + toolkit. Drag & Drop, Transparenttius, bugit, blogit, e-mail, pikaviestit, kommentit, keskustelu. Community, mobiili, playback corporate, collaboaraatio, informaatio, striimi.

Video on pitkä kuin nälkävuosi. Siksi en ole vieläkään ehtinyt katsoa sitä loppuun. Kehotan kuitenkin tutustumaan aiheeseen. Tuntuu nimittäin todella, että tässä suunnassa majailee jollakin tavalla se internetin uusi/tuleva olomuoto. Onhan jo alettu puhumaan internetin striimiytymisestä. Tietovirtojen seurannasta ja informaation dynaamisesta olomuodosta. Wave vaikuttaisi olevan kaikkea sitä. Pohjimmiltaan tieto on objekti, jota tarkastellaan eri kulmistaja tilanteista ja siihen ripustellaan erilaisia atribuutteja. Sitä on myös Wave. Wow!

Erittäin mielenkiintoinen aspekti videossa on mielestäni myös sen rosoisuus. Bugit ovat mukana demossa hienosti. Tätä ei todellakaan turhaan ole siloiteltu. Se on mielenkiintoinen olemus näin corporate -maailman lasit silmillä. Onko vain Googlella mahdollisuus siihen? 4000 katsojaa paikan päällä ja nyt jo yli miljoona katselukertaa YouTubessa…ja homma bugaa kuin mosse. Erittäin mielenkiintoista (jälleen) ja hyvin hyvin transparenttia. Onko first mover advantage niin iso juttu, että bugisuus on pientä, vaiko bugisuus jopa osoitus inhimillisyydestä ja transparenttiudesta? Ja onko jälkimmäisellä jokin itseisarvo? Video on tässäkin mielessä hyvin hyvin moniuloitteinen ja kiinnostava paketti. Suosittelen lämpimästi. Vaikka sitten pätkissä nautittuna.

Leave a Reply