Huh! Jokseenkin hieno systeemi. Kuudes aisti on vehjes, joka etsii tiedot mistä vaan ja kestä vaan. Mahdollistaa “Minority Report” -tyyppisen työpöydän käsittelyn ja vaikka puhelimen näppäimet kätöseen. Parasta mun mielestä tässä on kuitenkin todellinen kontekstisensitiivinen ja reaaliaikainen tietojen haku. Aivan pistämätöntä..erityisesti hahmon tunnistus. Enään ei tarvi arpoa coctail-partyillä, kuka kukin on 😀 Tämä ehdottomasti katsomisen arvoinen video löytyi Sampsan blogista.

4 thoughts on “Kuudes aisti!

  1. No olipa aika nörtti kekostus! Mutta ehdottomasti hienoja oivalluksia täynnä oleva proof-of-consept! Tuo vaatii ehdottomasti suoran kytkennän aivoihin, niin ei tarvitse kanniskella kameraa ja projektoria kaulassa…

  2. Wow, tekniikka kehittyy 🙂 Tosin vanhalle paranoidi androidille tulee pieni isoveli-kammo ajatuksesta kantaa kapinetta joka jatkuvasti analysoi omaa ympristöäni ja ympärillä olevia ihmisiä ja tavaroita.

  3. Mää tästä kanssa joskus twiittailin, tuo tiedonhaku on varmasti lähitulevaisuutta. varsin hieno konsepti myös. Tulevaisuus alkaa olla lähempänä kuin se oli ennen. Eikös je 😉

  4. Katos kehveliä, oli mennyt @JussiJ:n tweetti pahasti ohi korvien ja silmien. Twitterissä on kyllä puutteensa tässä suhteessa..tosin sama pätee muihin mikroblogeihin. Ei pysy kärryllä, menee ohi. Höh.

    @jiii: Totta. Aika kankealta vielä vaikutti, mutta todellakin proof-of-concept -tyyppinen ratkaisu. Suora kytkentä aivoihin ei olisi ollenkaan huono idea 🙂

    @KPa: Mietin tota samaa. Isoveli valvoo, mutta toisaalta se tekee sitä jo nyt. Ei tosin tässä laajuudessa, mitä tämä härveli mahdolistaisi. Pienet kamerat kaupungilla, bonuskortit, luottokortit…you name it 🙂 Joskus olen miettinyt, että näinköhän se mua haittais vaikka kaikki tietoni saataisiinkin selville. Tarkoitan nyt lähinnä viranomaisien toimesta ja tietoja kuten ostokset, liikkuminen jne. Toisaalta se on kyllä pelottavaa, toisaalta what a heck. Lähtökohtaisesti ajattelen asiaa positiivisesti ja että tietoja ei käytettäisi väärin. Ihminen olisi siis hyvä, mutta rötöksen vaara noissa on aina olemassa.

    Niin ja olisihan se aika noloa, jos/kun Jallua kaupassa silmäilisi…tai siis seisoisi rintamasuunta miestenlehtihyllyä kohti (sattumalta) ja heti vehje (=projektori) alkaisi heijastamaan mainoksia aiheesta seinälle….”een mää mitään Jallua katsellut”. “Tuota Venelehteä tässä vaan silmäilin…mites tuo kamera nyt tuonne osoitti…perhana näitä vehkeitä…”. Tai jotain 😀

Leave a Reply