Että meni sitten blogi solmuun tuossa viimeaikaisten säätöjen mukana. Lähinnä tuskaa ovat aiheuttaneet kommentit. Spam Harvesterini nääs äityi vähän innokkaaksi ja nielaisi useita oikeitakin kommentteja. Nyt näyttäisi siltä, että olisin saanut palautettua kaikki kommentit niille kuuluviin paikkoihin. Pahoittelut säädöstä. Tämä ongelma näkyy ehkä eniten teille, jotka tilaatte blogini kommenttisyötettä…mikä on muuten suositeltavaa. Nimittäin kun tilaa blogin postien syötteen ja kommenttisyötteen RSS-lukijaan, niin pysyy parhaiten kärryillä siitä mitä keskustelussa täällä on menossa.

Joskohan tämä tästä nyt taas.

Niin! Tämä on nyt tälläistä mikro-meta-bloggausta, eikö. Mitäs olet mieltä? Olisko kivempaa, jos postailis blogiin useammin juttuja? Ehkä lyhyitä tai pitkiä..mitä milloinkin. Olis yksi paikka, jossa kaikki viestintä..tai ainakin suurin osa. Toki edelleen löytyy myös Jaikut ja Twitterit, mutta jotenkin oon sellasissa “back-to-the-roots” fiiliksissä taas tän julkaisun suhteen.

Entäs sitten noi automaattisesti delicioussista postautuvat linkit? Haittaako ne? Tätä “lifestreamia” alkaa olemaan jo niin paljon tarjolla, että jotain agregointia ja konsolidointia on pakko harrastaa. Ei tästä muuten kukaan saa mitään tolkkua.

Noh..tää on nyt taas tätä “mikä se on se sosiaalinen web” -ihmetelyä. Koittakaa kestää 😀 Jotenkin haluaisin kuitenkin tuoda ilmaisua enemmän takaisin tänne blogiin. Enkä haluais niin kauheesti erotella näitä eri kanavia…ääh.

8 thoughts on “Los Solmuudos ja mikroblogaus

 1. “Entäs sitten noi automaattisesti delicioussista postautuvat linkit? Haittaako ne?”

  Haittaavat.

  Paras tilanne olisi, jos saatavilla olisi syöte jossa olisi pelkästään blogi-kirjoitukset, eikä ollenkaan linkkejä tai HABeja. Minä haluan erinäisistä syistä tilata HABit omassa syöttessään, eivätkä delicious-linkit kiinnosta mua. Nyt on vähän työlästä kaivella varsinaiset blogi-postaukset HABien ja linkkien seasta. Lisäksi HABit tulevat minulle kahteen kertaan, koska tilaan erikseen myös HABin omaa syötettä.

 2. Hep. Samaa mieltä Villen kanssa. Tosin habit ei haittaa henk. kohtaisesti mua, mutta noi delicious linkit on ihan anuberistä. Ensinnäkin ne näyttää rumalta ja toisekseen ne vaikeuttaa readerin lukua. . Habit ok tässä fiidissä, delit ja muut pikkuhärpäkkeet, mikäli niitä olikaan niin pois ja heti. 🙂 Thats my opinion.

 3. Luen blogiasi selaimelle ja itseäni herkulliset linkit häiritsevät. Mutta minua onkin kai aika helppo häiritä kun taannoin valitin siitä automaattisesti aukeavasta videostakin. Vai olenkohan vain niin negatiivinen kaiken suhteen. Hmmm.

 4. Voisiko nuo Delicious postaukset laittaa widgettinä tuonne sivupalkkiin. Silloin eivät häiritsisi blogin lukemista ja linkit kuitenkin näkyisivät niille jotka ovat niistä kiinnostuneita. Itselläni ollut myös ilmassa tuo sama back to the basics meininki. Jaikun, Twitterin, Facebookin, foorumeiden ja blogien seuraaminen vie kohtuullisen paljon aikaa eikä aina ole kovinkaan palkitsevaa. Kun contentti jakautuu moneen kanavaan on esim. blogeissa päivityksiä harvemmin ja silloin sivulle tulee mentyä turhaan.

  Ainakin itse olen ollut myös hiukan hukassa sen suhteen mihin kanavaan päivitän mitäkin. Facebookki on ollut noista se kaikkein selkein. Siellä on reallife kavereita ja työtuttuja mutta Jaiku tai Twitter? Kuka niitä fiidejä edes seuraa. Blogiin ihmiset sentään löytäää Kuukkelilla.

 5. Juhapetri, sää taisit sanoa just sen mitä oon hakenut pääni sisällä. “Siellä on reallife kavereita ja työtuttuja mutta Jaiku tai Twitter? Kuka niitä fiidejä edes seuraa”. Kiitos !

 6. Kiitoksia kommenteistanne! Back-to-basics… Poistin Delicious -postaukset blogista (kuten varmaan huomasittekin). Niitä voi jatkossa seurata suoraan delissä (http://delicious.com/hessuj). Saatanpa läimästä sivupalkkiinkin ehdotetun widgetin niitä postauksia näyttämään. Hyvä idea. Siellä itseasiassa sellainen joskus olikin.

  Tuota HABien erottamista blogifiidistä en nyt ihan ykskaks uskalla luvata. Se vaatisi vähän säätötoimia / koodausta, että onnistuisi. Fiidistä kun ei voi jättää pois kovin helposti tietyn tagin posteja, mutta toisin päin se kyllä onnistuu. Siksi HABilla on oma fiidinsä, mutta HABit tulevat siksi myös blogin fiidiin…

 7. Jees, back tuu tö ruuts. Itse konservatiivisena (ja sosiaalisesti web-rajautuneena 😉 lueskelen eniten blogeja. Vanhassa kunnon kirjoitetussa tekstissä on aina oma juttunsa, vaikka julkaisukanava on sähköistä ja tätä päivää.

 8. Totta töriset. Kirjallista tuotosta on mm. helpompi lukea ikäänkuin “ohimennen”. Muunlainen audio-visuaalinen töräys vaatii aina enemmän säätöä ja keskittymistä. Kuten esim. kuulokkeet, kaistaa ja sen sellaista.

Leave a Reply