Nokia julkaisi tänään Nokia World 2008 tapahtumassa jälleen uuden vermeen: N97 -internetpäätelaitteen/puhelimen. Laite vaikuttaa ensisilmäyksellä erittäin lupaavalta ja mikä parasta: Toimitusten pitäisi alkaa jo 2009 alussa! … noo.. josko kesäksi 2009 nyt vaikka saataisiin?

Seurasin julkistusta LIVEnä events.nokia.com sivuston videofiidistä ja siitä saadun kuvan perusteella näyttäisi laitteessa olevan PALJON vastinetta sen 550 eur hinnalle. Laitteessa on muistia 32 gigaa, mutta sitä pystynee laajentamaan jopa 64 gigaan asti. Tehon ja suorituskyvyn lisäksi laitteesta löytyy tietenkin myös hyvä kamera, GPS sekä suuri kosketusnäyttö. Yhteyspuolelta löytyvät perinteiset bluetoothit, WLANit ja sen sellaiset. Ainiin…ja se on myös puhelin!

Tässä laitteessa näyttäisi nyt vihdoinkin yhdistyvän Internet Tabletin ja matkapuhelimen hyvät puolet. Alustana on kuitenkin edelleen puhelimista tuttu Symbian, joten Linux transformaatiota ei nähty … ainakaan vielä. Tässä pikakatsaus näin alkuun. Jääkäämme odottamaan lisätietoja…

Kävimme aiheesta myös vilkasta LIVE -keskustelua Jaikussa.

Ainiin: Nokia hoi! Nyt vois laittaa tulemaan yhden tuollaisen N97:n…pliis. Olisin varmasti hyvä testaaja/demomestari 🙂

6 thoughts on “Nokia N97

  1. Moro!

    Eiköhän tuo 550 ole hieman alakanttiin. Pitää lisätä verot yms. päälle. Varmaan katuhinnaksi tulee 749.- tai jotain. Suositushinta jopa 995.- mutta sitä hintaahan ei missään joudu maksamaan. Edes apteekissa.

  2. Varmaan ootte pojjaat oikeessa ton hinnan suhteen. Nappasin ton 550e muistaakseni Vanjoen tai Kallasvuon puheesta (LIVE). Taitaa sillä tasolla herrat puhua aina ALV 0% ja muutenkin kansainvälisin hinnoin. Oon kanssa törmännyt sittemmin tänään noihin tuussenia hipoviin hintoihin. Se on aika paljon läpykästä se, mutta joka sen haluaa sen myös maksaa…

    Toisaalta, jos ajattelee featureita, niin abt. 400e maksaa Internet Tablet. Siihen vielä vähintään 200e puhelimesta niin ollaan jo 600e paremmalla puolella. Ja kuten Kahvipapu sanoi…edes apteekissa harvoin maksetaan OVH -hintoja 🙂

    Hiano laite anyway. Tuota pitää päästä käpistelemään…

  3. Katsotaan sitten kun noita laitteita alkaa olla jossain myynnissä 😉 Itse olen päässyt vasta yhtä protoa käpistelemään.

  4. Pingback: Kesäkuu on Nokiakuu

Leave a Reply