Kuten useimmat teistä blogini lukijoista jo tiedättekin, olen tuottanut HessunKahvila -nimistä podcast ohjelmaa internetin “radioaalloille” jo vuodesta 2006. Tarkkasilmäisimmät ja fiidin tilaajat ovat myös saattaneet viimepäivinä huomata, että joitakin kummallisia posteja on alkanut ilmaantumaan myös tänne blogin syötteeseen ja sivustoille.

Totta. HessunKahvilan markkinoinnissa on tapahtunut uusi käänne. Ohjelmapostaukset syndikoituvat nykyään myös tänne blogin puolelle. No miksi? No kun..uskon, että tällä menettelyllä tavoitan entistä useampia ja uusia kuulijoita sekä kenties tarjoan myös uuden mahdollisuuden muille kiinnostuneille saada tietoa tästäkin aiheesta/tuotannostani. Blogin puolelle kun eksyy enenevissä määrin uusia ihmisiä joka päivä.

Ohjelman kuuntelijoiden (podcast tilaajien) ei tarvitse tästä johtuen tehdä mitään. Ohjelmalla tulee säilymään oma blogi ja äänitiedostot löytyvät jatkossakin tuosta HeKan omasta syötteestä. Tämä on siis vain lisäominaisuus ja x-postauksen / syndikoinnin testaus.

****

HeKasta puheen ollen ja siihen liittyen olen myös miettinyt, pitäisikö ohjelman jaksojen kommentointi palauttaa takaisin ohjelman blogiin. Onhan kommentointi alunperin siellä ollutkin, mutta jossain vaiheessa siirsin sen HeKa foorumille (nyk. Suomipod.info -foorumi). Tässä tausta-ajatuksena oli foorumin parempi soveltuvuus isompiin keskustelurupeamiin. Nykyinen pirstoutunut mikrobloggaus ja häröily-web-ympäristö on kuitenkin mielestäni ajanut joustavuudessaan ohi foorumista. Etenkin kun puhutaan ohjelman jaksojen kommentoinnista.

Suomipod.info -foorumi voisi mielestäni jatkaa kehittymistään erillisenä podcast-, web-radio ja kansalaismedia-aiheisena foorumina. Voisipa siellä olla myös ohjelmien kommentointiakin, mutta mitäpä olisit mieltä, jos avaisin jälleen kommentoinnin myös HessunKahvilan -blogissa? Eikös se olisi vähintääkin suotavaa? Comments?

One thought on “HessunKahvilan markkinoinnista ja foorumista

Leave a Reply