Usvaa putkessa

Originally uploaded by Hessuj

..saattaa epätietoinen kysyä ja ehkä jatkaa. Onko HessunBlogi muuttunut täysin audiolööperiksi? Ei toki. Se on vain niin kätevää ja mielenkiintoista, että on tullut vähän innostuttua aiheesta viimepäivinä.

Jos ilmestyit tähän blogipostaukseen jotain muuta kautta, kuin tavallisesti, niin sanottakoon että olen aloittanut muutama päivä sitten audioblogaus-päiväkirja-randomhöpinä-kokeilun täällä blogissa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että olen ulkoistanut blogaamisen näppäimistön takomisesta mobiiliin höpinään. Voin tuottaa tätä materiaalia koska tahansa, missä tahansa – siis mobiilisti. Homma tapahtuu matkapuhelimella ja hyödyntää utterli.com -palvelua (suosittelen lämpimästi tutustumaan, mikäli audiojulkaisu kiinnostaa). Utterlilla voi tehdä paljon muutakin, mutta siitä joskus erikseen.

Niin kätevää ja mukavaa, kuin random äänipodcast-blogi-blag-wobsite-kokeilu onkin, on tekstin tuottamisellakin edelleen sijansa. Tämän lisäksi olen myös miettinyt videon olomuotoa bloggauksessa ja päiväkirjailussa. Näistä kaikista olen tietenkin tarinoinut jo audiona, joten kuunteleos noista edellisistä HABeista.. 😀 Mainos..heh.

Olisin myös erittäin kiinnostunut kuulemaan Sinun näkemyksiäsi audioblogauksen toimivuudesta. Joitakin kommentteja onkin jo tullut (kiitos!!), mutta toivoisin että voisimme vielä jatkaa keskustelua aiheesta. Vaikka täällä blogissa. Tulen varmasti käsittelemään tätä aihetta myös seuraavassa HessunKahvilassakin, mutta olisi mielenkiintoista saada hieman teksti/video/audio-dataa ja ajatuksia kasaan tältä osin myös tänne.

Mutta eipä stressata tuosta keskustelusta, kun tuotantokin on vielä levällään. Audioblogini hakee muotoaan ja paikkaansa. Keskustelua tulee sitten kun sitä tulee. Luonnostaan. Mutta pitää aina silti vähän vonkua. Se joskus auttaa ja nopeuttaa innovaatioiden kehittymistä 😀

Toivoisin kovasti myös audio- ja videoblogaamisen yleisempää nousua myös Suomessa. Rohkeesti vaan. Nyt kun tekniikkakin on näääin helppoa (video on muuten kans). Eikä sitä sanottavaakaan tarvi aina niin hirveästi olla. Mikki auki vaan ja kokeilemaan. Turha pro-meininki-kammo-tavoittelu hiiteen ja let it flow… Keep it simple and keep it short. Siitä se sitten muotoutuu ja voi synnyttää jotain suurta. Ainakin keskustelua ja sehän on jo jotain. Kuten eräätkin suuret ajattelijat ovat joskus sanoneet: “Koska meillä on se torvi, niin onhan siihen huudettava”…näin vapaasti lainaten ja soveltaen tätä ajatusta. 🙂

Keep on streaming!

Ainiin…ja HAB-syötteen voit tilata mihin vaan osoitteesta: feeds.feedburner.com/hab

3 thoughts on “Mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu?

 1. Tämä on tosi jännää ja seuraan sinun postauksiasi vähän kuin uranuurtajaa. =)

  Kynnys tuntuu olevan tosi korkealla, moni pelkää näyttävänsä/kuullostavansa hassulta, mutta hei tollaisena ne muut teidät näkee – istu ja pala.

  Videopostauksen lyhyys on se tärkein, vaikka nyt SÄn juttuja jaksaa pidempinäkin poikkeuksellisesti. 😉

  Lisäksi kannattaa tehdä yhteenvetoa ja avainsanoja tekstinä niille jotka eivät halua tai viitsi (tai voi, duunissa youtube pannassa) katsella. Kun vielä tähän lisää tekstitykset kaksikielisen blogini lukijakuntaa silmälläpitâen, aikaa hujahtaa sopimattoman paljon.

  Video-editointi olisi seuraava askel, miten muuntaa eri tiedostot muokattavaan muotoon ja mitä softaa peliin ? Tekniikkaa on mutta valinnanvaroja liiankin kanssa.

  Mutta pelko pois ; tämä on huisaa !

 2. Terve Maurelita!

  Ja kiva kuulla kommenttejasi sieltä maailman ääristä 🙂 Hyviä pointteja ja kannustusta. Näin juuri. Go for it vaan kaikki! Mikit ja kamerat surisemaan. Tai no…parempi, jos mikit ei kauheesti surise. 🙂

 3. habien suhteen on vielä vähän sulattelua, blogifeedissa en niitä kuuntele (lukukontekstisyistä), hekafeedissa ne on vähän tynkiä. Viikon tms. Kokooma voisi olla cuul?

Leave a Reply