Hep! Kuka muistaa, kun taannoin kerroin tarinan bloggaamisen sietämättömästä vaikeudesta? Tarinassa kerrottiin (rivien välissä) bloggauksesta ja sen suhteesta ns. “elämän virran” (life stream) julkaisuun netissä. Mitvit! kysyy epätietoinen Mänttästä ja jatkaa. No minäpä kerron.

Nythän on niin, että ensin oli Internet, sitten tuli blogit ja sitten mikroblogit (Jaiku/Twitter). Sitä ennen julkaistiin jo kuvia ja muuta tauhkaa netissä. Tuutit suorastaan tulveksivat juttuja, joita olisi mielenkiintoista seurata. Mutta miten? Kaikki on hajallaan, kuin Jokisen eväät. Ympäri nettiä. On blogia, podcastia, kuvia ja mikroblogeja.

Tähän tautiin lääkkeeksi ovat viisaat Ameriikan ihmemaassa keksineet friendfeediä ja muuta sosialismin perunamuusia, jolla kaiken internet-ätmöksen voi nauttia kätevästi ja kompaktisti kuin McDonaldsilla konsanaan. Eli jos siis haluaisit seurata toilailuitani internentissä yhdestä paikasta, voisit tehdä sen vaikka Friendfeedin avulla. Siinä on kätevä kommentointi ja sosialismin aspekti myös läsnä, kun kavereiden kanssa voi linkittyä ja tovereiden feedejä seurailla ja kommentoida.

Tosimies tai -nainen haluaa kuitenkin julkaista kaiken tämän kootusti omin pikku kätösin rakentamillaan työkaluilla. Silloin on kontrollissa kaikki…ja on helppo myös rikkoa kaikki tekniikat… Ihan niin kuin samainen henkilö on tehnyt aina bloginsa tai web-sivujensakin kanssa. Oma domain – oma lupa…tai jotain. Olenkin siksi ilolla pistänyt merkille esimerkillistä kansalaisaktiivisuutta aiheen tiimoilla Suomen blogiskenessä. Metsämies ja herra Vilpponen ovat ainakin olleet uraa tämän aiheen tiimoilta uurtamassa. Puhumattakaan old-skool-gurusta ja ystävästäni herra Säävuoresta, joka vasta onkin virrannut elämäänsä nettiin jo vuosia. Hienoa!

Innostuin aiheesta jälleen. Metsämiehen ja Vilpposen kanssa Jaikuilun ja postauksiensa tutkimisen kautta löysin nyttemmin myös hyviä työkalujakin WordPress -alustalle kytkettäviksi tähän touhuiluun. Näin se sosiaalinen ääreisnäkö ja blogien butterfly -effect toimii…tieto löytyy ja tuotteet käyvät pyydyksiin. Aah..tästä voisikin vaahdota lisää, mutta ei nyt. Nyt vain kiireesti värkkäämään omaa elämänvirtapalvelua. Sepä hessujarvinen.comia piristäisikin. Hee!

Lifestreaming. Siinäpä siis jälleen kelpo buzz-word, jonka voit nyt lisätä bullshit-bingoa varten sanavarastoosi. Kyllä siinä taas kavereilla kahvipöydässä naama venähtää, kun vetäiset tämän ässän hihastasi. Mikrobloggaus ja sossuverkstot kalpenevat siinä hetkessä ja pulla menee väärään kurkkuun myös kovimmilta videobloggaajiltakin. Huh!

Tämä on myös kaikesta puujalkailusta huolimatta, erittäin mielenkiintoinen juttu! Stay tuned!

3 thoughts on “Elämänvirtaa

  1. Ou jee, hienoa ! Mutta kukaan ei ole vielä osannut kääntää homman nimeä suomeksi ? En itsekään keksinyt mitään ovelaa, odotan neronväläystä.

    =)

  2. Hiphei! ja terve Maurelita. Niin meinaatko, että life streamille ei ole keksitty suomenkielistä vastinetta? Elämän virtaa on tarjoiltu, mutta parempia odotellaan 🙂 Life streaming…elämän virtailu…elämän virtaama 😀 Jotain sellasta.

    Palataan asiaan.

Leave a Reply