Posted by mobile phone:
Kuten taannoin Flickrissä jo äimistelin, on Jyväskylän paras kahvila -Waynes- konvertoitu Roberts Coffeeksi. Minulta salassa. Voi tuskien tuska…No. Tästä sekoontuneena menin ja istahdin S-kaupan dynastian Coffee Houseen, jossa muuten istun edelleen ja parasta aikaa. Ei tämä ole kyllä yhtään sama, kuin Waynes…niisk.No tilitys sikseen ja verta pakkiin. Mansikkasössöfruitie-mikälie oli ihan hyvää. Tilaahan täällä on ja tunnelmaakin luodaan.

Ja sitten se varsinainen asia. Täällä on ainakin minulle uusi tuttavuus Coffee House wlan. Woohoo! Tottakai gadgetöörinä pistin E61i:n nuuskimaan ympäristön radioaaltoja ja siten siihen törmäsin. Siellä missä Järvinen istahtaa, wlan tutkaistaan, kuuluu jo vanha Mänttäläis-Jyväskyläläinen sananlaskukin.

Mutta voi surkeus. Vaikka wlan osoittautui intoa herätellen vieläpä suojaamattomaksi, ei äääs-kaupan data miningin innolla näytä olevan mitään rajaa. Verkkoon pitäisi näet tunnistautua äääs-kortin tiedoilla…No itsehän olen tietovarastojen suurvisiiri ja nykymuotoisen “datamainingin” keksijä…tai jotain muuta vaatimatonta, eikä minulla sinänsä ole mitään sitä vastaan, että äääs-herra yhdistelee kulkureitteihini, ostoksiini ja koko elämääni nyt myös web surffailutietoni. Tähänhän me web- ja muut kansalaiset olemme jo tottuneet. Syökää nyt vaan kiltisti se Google -puuronne ja hörpätkää päälle vähän Google -kolaa. Mutta kun se tunnistautuminen vaatii kortin numeron lisäksi jonkun hiton asiakastunnuksen…wottöfak! Sitä ei löydy mistään. Ainakaan näin mobiilissa ollessa.

Mitwitt! Onkohan se se pahuksen äääs-pankin käyttäjätunnus. Wlanin loginin ohjeetkaan eivät auttaneet. Jo on kerberos.Loggasin sitten good old 3G verkkon ja kirjoitin tämän jutun puhelimella…ja nyt on paitsi niska puutunut puhelimen edessä (tai yllä) kyyristelystä sekä sormet turtana peukkunäppiksen takia. Kätevää. Mutta tieto liikkuu, se on pääasia. Tai saa nyt nähdä onnistuuko tämä postaus, vai katoaako se bittiavaruuteen.

Mukavaa kesäpäivää sinulle! Ääs-kortilla tai ilman. Lomia pitelee. Wow!

Edit: Lisäilin vähän kappalejakoja tekstiin. Ne kun olivat pääseet putoamaan johonkin matkalle mobiilijulkaisussa. Lisäsin myös parit linkit.

Leave a Reply