Huono kuva

Originally uploaded by Hessuj

Anteeksi! Olen ollut taas kerran kehno web2.0. -kansalainen ja bloggaaja. En ole kirjoittanut mitään pitkään aikaan. Olen kuitenkin ollut kohtuu aktiivinen Jaikuaja, jos se mitään auttaa. Olen ottanut myös kohtalaisen paljon kuvia ja postitellut niitä Flickriin. Niinkuin tämäkin kuva tässä. On se huono. Huono se on. Se kuvaa kuitenkin ihmisiä terassilla, huhtikuun alun päivinä vuonna 2008. Lämmintä oli. Se kuvaa myös kansalaismediaa ja -“journalismia”. Tilanne on kuva, kuva on tilanne.

Mikrobloggaus, Jaiku ja muu. Niinpä niin. Eikö sitä ollut jo tarpeeksi kaikkea täällä internetissä. Että piti tulla vielä nuokin. Nyt kukaan ei ehdi enään juttelemaan podcastaajille..ainakaan minulle, blogien kommentointi on vähentynyt. Kaikki keskittävät energiansa aina kaikkien kanssa ja kaikenaikaa olemiseen – mikrobloggaamiseen ja keskustelemiseen. Vanha kunnon paatos on siirtynyt blogeista Jaikuun. Uskomattoman pitkiä kommentteja ja kommenttiketjuja siellä. **tu se mitään mikrobloggausta ole. Täys hönkä siellä on päällä. Mutta aika hienoa se on. Parvessa on voimaa 🙂

Vai onko sittenkin niin, että aika on ajanut taas teknologian ohitse? Vai onko se toisin päin? Ystäväni Andrea Vascellari on viritellyt jotain kummaa ja yhdistellyt blogikommentointia ja Twitteriä. Siinäkö onkin nyt se ajan kuva. Mashuppia ja mäiskettä. Niin sen ainakin pitäisi olla. Pitää tutustua tähän aiheeseen tarkemmin. Jaiku / Twitter saavat mielestäni mielenkiintoisia piirteitä, alkuperäisen ideansa lisäksi (tai sen sijaan).

Web muuttuu, muuttuuko ihminen. Valtaosalle blogitkin ovat vielä uusi juttu. Moni ei edes tiedä myöhästyneensä junasta 🙂

Ääh. Kiirettä on. Siksi menen toisaalle. Palataan asiaan. Ja sunnuntaina sitten Kahville! Ja sitä ennen soitat 03 – 7411 8559 ja sanot vaikka, että: “moi, kohtalaisen huono ohjelma”.

Heh.

Leave a Reply