Joskus aikanaan luin Tuijan blogista mielenkiintoisen artikkelin bloginsa kävijätilastoista. Ajattelin Blogin tilastoatuolloin, että joskus voisin tehdä itsekin samaisen yhteenvedon. Nyt kun aikaa on mennyt ja vettä virrannut Tourujoessa, ajattelin että voisi olla hyvä luoda pieni katsaus tilastoiihin tämän blogin osalta.

Olen seurannut blogini kävijämääriä vaihtelevasti eri menetelmillä, joten aukotonta dataa ei ole ihan vuodesta 2004 asti. Onhan blogialustakin vaihtunut tässä välillä. Vuoden 2006 kesästä alkaen blogini statistiikkoja on kuitenkin hoidellut menestyksekkäästi Google Analytics. Tästä syystä yhteenvetojen tekeminen ja tietojen vertailu on kohtuullisen helppoa, koska Google hoitaa sen “napin painalluksella”.

Täydellisempi katsaus blogin tilastotieteeseen löytyy tähän linkitetystä PDF-tiedostosta. Raportin havainnot ovat ajalta 1.1.2006 – 31.12.2006 sekä 1.1.2007 – 31.12.2007. Vuodet eivät valitettavasti ole datan osalta identtisiä, alkaahan seuranta kesken vuotta 2006 mutta on täydellinen vuodelta 2007. Tästä syystä kasvuprosentit yms. eivät pidä paikkaansa, mutta antavat jotain suuntaa trendeistä. Seuraavassa mainitut yhteenvetotiedot on poimittu em. raportista vuoden 2007 osalta. Tarkemmat tiedot sekä vertailun voit tsekata edellä mainitusta PDF -tiedostosta.

Sivuston käyttö 2007:
Sivustolla käyntien yhteismäärä: 19 252 (Uusia käyntejä 75,17%)
Sivujen näyttökertojen yhteismäärä: 32 332 kertaa
Näytettyjä sivuja / käyntikerta keskimäärin: 1,68 sivua
Uniikkeja kävijöitä yhteensä: 14 543

Liikenteen lähteet 2007:
Hakukoneeiden kautta tulleita käyntejä 62%
Viittaavat sivustot 29,61%
Suora liikenne: 8,39%
Linkittyminen, yhteisöllisyys ja kaveeraus siis kannattaa. Myös tässäkin suhteessa 🙂

Mielenkiintoiset tiedot avainsanoista, teknisistä profiileista yms. löytyvät oheisesta PDF-tiedostosta. Kävijöiden osoitteita, domaintietoja tai muita yksilöintitietoja ei ole listattuna tässä raportissa. Ideana tässä ei olekkaan tonkia, ketä sivustollani käy, vaan lähinnä miten tälläisen pienen blogin kävijämäärät kehittyvät parin vuoden aikajaksolla. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä, mitkä asiat ja aiheet kiinnostavat lukijoita.

Google Analytics on mielenkiintoinen ja ilmainen palvelu kävijämäärien seurantaan ja tilastointiin. Suosittelen lämpimästi. Ja kuten Googlella yleensä: homma toimii nopeasti ja tallennustilaa löytyy.

Leave a Reply