Tänään oli joululahjaostosten päivä. Noin miljardi muutakin Jyväskyläläistä oli ajatellut samoin. Jösses, että olikin tungosta jälleen kerrakseen. Note to self: Ensivuonna ostan ajoissa, ja mielellään nettikaupasta. Säästyy monelta kirosanalta. 🙂

No jouluhan on tottapuhuen mukavaa aikaa. Nyt on lahjat sitten hankittu (lähes kaikki) ja joulumieltä voi alkaa odottelemaan. Ei nimittäin tunnu vielä yhtään joululta, vaikka se onkin jo viikon päästä. Ehkä se on tämä lumettomuus. Mene ja tiedä.

Mutta asiasta kukkaruukkuun. Jouluhärdellin keskellä kulkiessani ja jouluhysteriasta nauttiessani näppäilin tänään jälleen hieman kuvia Flickriini. Hauskaa hommaa. Sittemmin siinä Kodin Ykkösen miesparkkin liepeillä ihmetellessäni, että mihin ihmeeseen se kaupan ainoa MacBook oli hävinnyt (siellä ei ollut kuin PC -kannettavia rivissä), huomasin yht’ äkkiä rauhallisen nurkkauksen taulutelevisioiden katveessa. Tuossa nurkkauksessa oli jotain, joka kiinnitti huomioni. Siellä oli jättiläismäiset kiikarit!

Olin toki aiemminkin parkissa vierailessani nähnyt nuo mammuttimaiset binokulaarit, mutta jouluhärdellikiireeseen tuskastuminen sai minut tällä kertaa myös tutkimaan niitä lähemmin. Olihan tuo nurkkaus ainoa paikka, jossa kukaan ei koko ajan töninyt ja tuuppinut kärryillä selkään. Siispä kiikarit silmille.

Jösses! Olipas niissä tosiaankin surennosta kerrakseen. Vanhana Digiscoping intoilijana ja muuten vaan nörttinä juolahti mieleeni tietenkin heti kokeilla näillä mammuttikiikareilla hieman phonescopingia -tuota digiscopingin johdannaista. Ja HEUREKA! Sehän toimi. Kuva syntyi pienen sutimisen jälkeen. Ja mikä suurennos. Huuu… Siinä jää Canon Eos ja 300mm putki toiseksi, kun Nokia 6120 ja mikälie ‘Venäjän optomekaniikan-ylpeyskiikari’ tekevät saumatonta yhteistyötä.

–> Rakas Joulupukki: Toivoisin tänä jouluna mammuttikiikareita. Kiitos. Terveisin, Heikki. Mahtavat pelit! Vaativat kyllä jalustan, mutta sellainenhan löytyy. Sekä mono-, että tripodi. WoW!

Niin ne kuvat. Flickrissähän ne tietenkin ovat, mutta tässä hieman esimakua:

1.) Kuva puhelimen kameralla ilman kiikaria:

Ilman kiikaria

2.) Sitten kuva samalla puhelimella, samasta kohtaa, samaan suuntaan kuin äsken, mutta kiikarin läpi. Flickrissä näet kuvassa 1 -kuvassa kommentin, joka kertoo mikä tämä toinen kuva siinä olikaan. Vaikeasti sanottu, mutta mee nyt sinne Flickriin jo… 🙂

Phonescoping Kodinykkösessä

Leave a Reply