Weeehee. Kylä nyt kelpaa. Päivitin juurikin äsken vanhan internet tablettini (N800) uuteen käyttöliittymänBOOOM...new OS2008 versioon OS2008. Heti näin ensitilassa sanottuna: tuntuma on aivan tajuttoman hieno! Lähes APPLE -kokemusta lähentelevää taidetta 😀 Hienoa NOKIA! HIENOA!

Nyt ei pysty edes kirjoittamaan, kun on niin innoissaan. Pitää siksi lähteä tästä oitis takaisin säätämään. Sen verran pitää kuitenkin sanoa, että asennus onnistui heittämällä, käyttis toimii kuin junan vessa (vaikka on Beta) ja homma käy. Ainoa, joka tökki oli käyttiksen lataus. Sitä ei yksinkertaisesti pystynyt lataamaan Nokian sivuilta. Onneksi herra Bittorrent tuli apuun. Wake up and smell the coffee…

Nopean, mutta vaiherikkaan päivitykseni touhuja voit käydä tsekkaamasta Jaiku threadissani. Lisäksi löytyy myös kuvakavalkaadia Flickristä (tietenkin)…tämähän lähentelee jo Apple -rituaaleja kaikella viisiin…NOKIA on tajunnut pointin! WOWOW!! Hyvä Suomi! 😀

8 thoughts on “Päivittelyä…

 1. Jep!
  Mainio laite tuo tai sitten se uudempi 810. Vielä kun Nokia integroisi kännykän tuohon vempeleeseen. Olisi todella monipuolinen laite silloin. Nyt allekirjoittaneella on iPod Touch, jossa lisäsoftia asennettu. Mutta on se monesti kaupungilla tuurinkauppaa löytyykö lähistöltä joku ilmainen wi-fi spotti. Eli ei ihan vielä ole ultimate ratkaisu tuo wi-fi yhteys yksinään.

 2. Hei!
  Mitenkä on tuollaisen käyttö siten, että kännykässä on BT ja joku nettiliittymä. Eli toimiiko tosiaan niin hienosti, että kännykkä voi olla normitilassa vaikka povitaskussa ja sitten tuosta n800:sta vain aloittaa surffaileen tai käy vaikka vilaisemassa jotain aina silloin tällöin netistä (tässä puuhassa ei jaksaisi aina räplätä myös sitä kännykkää) . Sitä meinaan, että osaako noi gadgetit sitten aivan automaattisesti avata netin, kunhan se on kerran joskus konffattu?

 3. Minäkin kannustaisin kahviloitsijaa tekemään kansanpalveluksen ja kirjoittamaan “Tabletti verkkoon kännykän avulla” -postauksen kuvien ja rautalankojen kera. Selko- ja suomenkielistä ohjeistusta kun ei löydy verkosta koskaan liikaa 🙂

  Pitäisikö minun livetä viimein N810-omistajaksi… rahareikiä on muutenkin vaikka muille jakaa.. 😛

 4. Heps! Terve kaverit. Hyviä ideoita pukkaa täällä… Pitääpäs tuumailla tuollaista demo juttua. Nimittäin itsehän käytän Tablettiani juurikin lähes päivittäin Harri_Tku:n mainitsemalla tavalla. Pieni ja siro, mutta ah’ niin nopea 3G puhelimeni sijaitsee laukussa, josta sitä ei tarvitse ottaa ensinkään pois, kun surffailee tabletilla. Bluetoothin kantomatkahan on 10 metriä, joten joskus puhelimeen on pidempikin matka. Kun BT-laitteet on “paritettu” ja luotettaviksi toisilleen asetettu, onnistuu tämä surffailu kovin kätevästi.

  Olen myös kirjoitellut tässä blogissa joskus aiemmin tuosta WLAN -harrastuksesta. Harrastuksesta nimen omaan sen takia, että siitä yhteysmuodosta ei ainakaan Jyväskylän leveysasteilla ole varteenotettavaksi vaihtoehdoksi kylillä kulkiessa. Siksi Bluetooth ja tabletti+kännykkä yhdistelmä on “päällikköpaketti”, kuten sanonta kuuluu.

  Yhteys aukeaa siis Bluetoothin + 3G/GPRS/EDGEN kautta nettiin napin/kynän napsautuksella tabletissa. Samaan tapaan, kuin voi valita mihin WLAN -verkkoon liittyy. Tabletti osaa muuten automaattisesti liittyä sen tietoihin talletettuihin WLAN verkkoihin aina kun niitä on saatavilla. Joskus (harvoin) kun kylitä löytyneitä avoimia verkkoja sattuu matkan varrelle, alkaa tabletti kilahdella taskussa, kun sähköpostia ropisee Geemail -laatikkoon. Heh..

  Mielelläni tälläistä ohjeistusta tästä mielenkiintoisesta asiasta toki teen. Olisko video mitään, vaiko paremminkin tälläinen teksti + kuva tyyppinen anti? Entä ääni podcast…ehkä siihen kuva kuitenkin vaaditaan jossain muodossa.

  Eilen muuten puhelin pitkät tovit N800:n Skypellä ja vieläpä 3Geen ylitse Jyväskylän keskustassa. Perhanan kätevä tuo 3Gee. Samalla surffasin netissä katsellen velipoikani skypepuhelussa mainitsemia linkkejä. Tämä myös tietenkin Internet tabletilla…

  Jyväskeskuksessa muuten kuuluu joku Wlan-Ap -niminen avoin WLANikin, mutta sen signaali oli niin heikko, että napsautin päälle rajoittamattoman 3Geeni….ja voi sitä autuutta.

 5. Niin ja PeeÄss…Erkka sinun pitää kyllä ehdottomasti liittyä meidän Tableteerien huolettomaan ja iloiseen joukkoon. Tervetuloa vaan tälle aurinkoisemmalle puolelle 😀

  Rahareikiä on aina, se on totta ja valitettavaa, mutta hyvän asian puolesta kannattaa syödä vaikka viikko kaurapuuroa 😀

 6. Hei,
  menee hieman off topic mutta tietääkö kukaan onko N810 näppiksellä eroa Suomessa ja USAssa? Eli ovatko skandit saatavilla suoraan näppiksestä missään?

 7. Kiitos Hessu vastauksesta!
  Sanokaas nyt onko näppis niin hyvä & tarpeellinen, että siitä maksaa kaksi sataa $ enemmän; GPS minulla jo on.
  Keikun täällä nimittäin kahden vaiheilla: N800 vai N810 usalaisella näppiksellä. Haluaisin suomalain näppiksen, jotta saisin ääkköset ilman ongelmia mutta eivät tällä puolen rapakkoa sitä myy. Kuinkahan tuolla US-mallilla niitä saisi? Saisiko siitä vaihdettua layoutin suomalaiseksi. Pitäisi sitten taas opetella missä mikäkin on.
  Kiitos jo etukäteen!

Leave a Reply