Hehee. Ja pahoittelut noista teknisesti karmivan huonoista kuvista, joita olen postaillut Flickr -kuvasyötteeseeni viimeaikoina. Yyyhh..21112007(011) Flickrin kautta osa kuvista on sittemmin uinut myös tänne blogiin, kuten nyt tämäkin ruutu tässä postissa. Heitin aivot narikkaan, kun rupesin rätkimään kuvia kännykkäkameralla. Eihän sillä voi mitään säätää, ajattelin.

Onneksi kännykkäkuvaamisen suurvisiiri ja valomaalauksen maestro ja ystäväni Erkka oikaisi minut takaisin raiteille ja antoi palautetta kuvastani Flickrissä. Ja kas. Kännykän kamerastahan löytyi aimo annos säätöjä ja hienouksia, vaikka halpis onkin. Wowow! Nyt hämäräkuvillani on ainakin häviävän pienet teoreettiset mahdollisuudet “onnistua”. 🙂

Läimäisinkin muutaman heti muutaman testikuvan innostuksissani. Oheinen kuva on tätä innostuksen tuotosta. Se on hämärässä keinovalossa näpätty testi-otos hedelmävati-sihti-hässäkästä. Kätevää, kuin saippua! Kiitos Erkka! 😀 Kyllä se vaan niin on, että sosiaalinen web korjaa virheet.

2 thoughts on “Opin sitten(kin) säätämään…

  1. Kännykuvaamisessa on muuten varmaan jotain samanlaista hehkua kuin jollain venäläisellä filmirouskulla tykittelyssä. Koskaan ei tiedä mitä oikeasti jää käteen, mutta värkkääminen on vain niin hauskaa.

    Katselin vasta jollain vga-kennolla nappailtuja otoksia muutaman vuoden takaa ja olo oli kovin nostalginen kuin mummon mustavalkoisia selaillessa 😀 Noh, ja olihan sillä sisällölläkin osuutensa viehätykseen.

  2. Olet asian ytimessä. Ja lisäksi se aina mukana oleva kamera on yleensä se paras. Osasyynä vanhojen VGA -otosten legendaarisuuteen on varmastikin juuri tuo mukanaolo. Tulee kuvattua tilanteita, joita ei yleensä kuvata. Lisäksi siinä on se rosoinen jälki. Vähän kuin vanha Polaroid tjms 🙂

Leave a Reply