Juuuhuu! Ostin sitten viikonloppuna puhelimen. Sellaisen pienen ja sievän, mutta ah niin Web 2.0:n. No ei. En ostanut N95:sta…älä nyt aina siitä jaksa 🙂 Ostin Nokia 6120:n, tuon Nokian halpismallin 3G rintamalle. Vähänkös se on kätevä. On 2mpix kamera, HSDPA, bluetooth ja Series 60 -alusta. Eli kaikki, mitä kunnon Web2.0 -kansalainen tarvitsee ja paljon enemmän. Hinta on silti alle 300e.

Puhelin tarvitsee kaverikseen tietenkin liittymän. Sellaiseen virkaan hankin Saunalahden jonkun perusliittymän (kuukausimaksu about 0.60e/kk) ja siihen 384kbit/s -rajoittamattoman internetyhteyden. Kyllä nyt data liikkuu ja käy pyydykseen. Ei paljon kaistarajat pauku. Keh keh. Dataliikenne voi siis olla päällä vaikka koko ajan ja niinhän se onkin. Akkuhan se on nykyajan puhelimen pullonkaula. Juurikin tästä syystä.

Kyllä nyt on suu vehnäsellä.

Vehkeen hankinta oli erittäin suoraviivaista. Täsmennän vielä tässä yhteydessä, että kyseessä ei siis ole kytkypuhelin. Sen hankintaprosessi voi olla erilainen.

Ostin puhelimen ja liittymän Jyväskylän GSM-Storesta. Marssin ulos liikkeestä ja hohhailin hetken. Hypittyäni hetken tasajalkaa innosta, laitoin puhelimeen sim-kortin. BOOOM…liittymä oli auki SAMAN TIEN! Sonera -kauppiaan jossittelut Elisan ja muiden liittymän avausajoista (1vk+) osoittautuivat samalla hetkellä markkinointihypeksi. Kiitos ripeästä toiminnasta GSM-Store ja Saunalahti. Esimerkillistä asiakaspalvelua ja toimintaa.
Siitä lähtien onkin dataa sitten siirtynyt myös näin mobiilissa. Entisen 20mt kuukausittaisen kaistarajan verran dataa menee päivässä..vähintään. Vaikka käyttäisi vain “mobiilipalveluita”. Tsiisös, että se olikin vanhanaikainen setuppi! HUH! Valokuvia on tullut myös hieman räimittyä tällä uudella menetelmällä. Kuvat kun siirtyvät napin painalluksella Flickriin SAMAN TIEN! Jösses. Shozu on hieno keksintö. Hmm..ehkä kuvat kärsivät hieman inflaatiota, kun homma on niin helppoa ja spämmi kasvaa…. No taide ei olekkaan se juttu (aina) vaan dokumentaatio. 🙂

Niin ja …Internettiinhän tällä mobiilisysteemilläni pääsee esim. joko suoraan itse puhelimella ja sen moninaisilla S60-sovelluksilla tai laitteen selaimella, N800:lla (“Hessupaketti“) tai tietokoneella Bluetoothin avulla ja 384 kbit/s -data yhteys on ollut ihan toimivaksi havaittu nopeudeltaan. Sillä nopeudella 3G -verkossa jopa GoogleTalk ja Skype puhelut liikkuvassa autossa ovat onnistuneet ja olleet hyvälaatuisia ääneltään. Uskomatonta, täytyy todeta. Mitä se olisikaan jollain 2megan yhteydellä…woo.

Nyt kun minullakin vihdoinkin on tuo “kunnon” puhelin ja siinä kunnon liittymä, niin kyllä kelpaa Web-kakspistenollailla. Kokeilut ja säätö siis jatkuvat tälläkin sektorilla ja kiihtyvällä vauhdilla. Huh. Sinälläähän tämä on jo aika “vanha juttu”, mutta mulle niin uus. Jos valtiovallalla on joku tietoyhteiskuntahanke menossa, niin tässä on siihen vastaus. Kaikille rajaton mobiililaajakaista pakolliseksi. Se on kansalaisvelvollisuus 🙂

Suu on vain enemmän vehnäsellä. Hymyillään kun tavataan…verkossa.

3 thoughts on “3G here I come!

  1. Tervepä tuloa valoisalle puolelle! Täällä 3G-maailmassa saa alituiseen väistellä ilmassa suhahtelevia liitetiedostoja ja PowerPointteja. ja niitä jaikutuksia.

    On ihan pakko sanoa, että _meidän_ myymälöissämme olisit saanut dna-liittymän auki vieläkin nopeammin; et olisi ehtinyt liikkeestä edes ulos hohhailemaan kun bitit olisivat jo vilahdelleet. Ja hintakin olisi ollut sama…

  2. Kiitosta vaan. Onpas täällä kyllä kirkasta. Ja tosiaankin viuhuu noita paketteja ilmassa. Ihan niin, että puhelinkin kaatuilee aina silloin tällöin innosta.

    Eittämättä myymälänne oiva atmosfääri ja osaava henkilökunta olisi pakaasin saapuvilleni sujuvasti saattanut. Jollei jopa nopeamminkin…heh. Jos olisin niillä leveyksillä majaillut, niin varmasti olisin tullut tupaan käymään 🙂

  3. Hehee, innostuin minäkin hommaamaan 3G puhelimen! On kyllä nopea, verrattuna vanhan puhelimen GPSR:ään. 😀 Vielä on mobiili 2.0 setupin säätö kesken. Mutta flickriin saan jo kuvia langattomasti postailtua! 🙂

Leave a Reply