zinio

Originally uploaded by Hessuj

Wow! Eilisessä HessunKahvila -podcastin jaksossa #76 puhuttiin sattumoisin mm. lehdistä. Kahvilan tarkka- ja kovakorvainen kuuntelija heitti ohjelmaan reaaliajassa (tietenkin) erittäin mielenkiintoisen linkin. Linkin, joka oli ainakin minulle täysin uusi.

Olen toki kuullut digitaalisista lehdistä ja joskus sellaisia lukenutkin, mutta että oikein tälläinen palvelu. Tämä oli mielenkiintoinen juttu. Ohessa on ruutukaappaus Zinio -palvelusta, josta tässä nyt on kysymys. Kyseessä on palvelu, jonka kautta voit tilata tai ostaa irtonumeroita haluamistasi lehdistä. Lehdet voi joko ladata omalle koneelle tai lukea niitä on-line. Normaaliin lehtikioskihintaan / käsittääkseni myös paperilehden tilaushintaan verrattuna lehtien tilaus tätä kautta on huomattavasti edullisempaa. Lisäksi se on tietenkin ympäristöystävällisempääkin.

Ja sitten… Mikä parasta, palvelusta voi tilata kotimaisten lehtien lisäksi myös ulkomaisia julkaisuita, kuten esim. MacWorldia. Palvelua voi testata ilmaiseksi osoitteessa https://www.zinio.com/main?ns=fi (tämä on Suomi-versio ko. saitista).

Voikos sitä kätevämpää palvelua näin 2000 -luvulla toivoakkaan? Jos tiedät muitakin tälläisiä palveluita, niin pistähän ihmeessä kommenttiin linkkejä. Muutenkin olen kiinnostunut kuulemaan kokemuksia ja näkemyksiä tämäntyyppisestä web -toiminnasta. Itse tulen tätä varmasti testailemaan ja aiheeseen tutustumaan enemmänkin. Sen verran tulee noita paperilehtiä osteltua (ulkomaisia), että taidanpa kuulua kohderyhmään. Kiinnostavaa on myös, miten homma pelaa eri alustoilla ja laitteilla. Testaan hommaa ainakin PC:llä, Macilla ja N800:lla. Puhelimellakin vois kokeilla 🙂

Nyt ei tarvi Esko Mörön lukea enään vanhoja Jall…eikun MacWorldeja lähetyksessäkään. Lukemisiin!

5 thoughts on “Digitaalinen lehdistö

  1. Tuohan on ihan näppärä palvelu, jos ei ole mahdollista saada käsiinsä lehteä paperiversiona. Paperilehden käyttöliittymä kun on aivan ylivoimainen verrattuna mihinkään nykyiseen tai tulevaan tikilehteen.

  2. Joo kätevä on, mutta tuo on kyllä totta. Papyrus -käyttöliittymä on eittämättä kätevä. Ei mene myöskään rikki, kun putoaa lattialle. Mutta josko sitä tikitaalipaperia tulis joskus. Sitten olis TAAS uusi laite, joka pitää olla. Tikitaalipaperilehti. Voishan se tietty toimittaa myös näytön virkaa. PDA:na sellanen paperiläsy olis aika hankala. Tikitaalipaperilla tarkotan siis paperia, johon voi vaikka WLANista ladata sisältöä, mutta se on paperia.

  3. Itse olen tilannut MacWorldin vuosikerran palvelun kautta kahdesta syystä. Ensinnäkin saan lehden noin kuukautta aikaisemmin kuin irtonumeron lehtipisteestä. Toisekseen vuosikerran hinnalla saa sieltä kioskilta vain yhden lehden. Lueskelen lehteäni pääsääntöisesti tässä iMacissani jonka näytölle lehti avautuu kauniisti. Lehdessä olevia linkkejä klikkailemalla aukeaa viereiselle näytölle selaimeen ko. sivu. Yrittäkääs veljet ja siskot tehdä tämä sillä paperiversiollanne. Hinnassa kannattaa muuten huomioida myös valuuttakurssien mukavuus nykyisessä maailmantaloudessa. Halpaa ja hyvää. Olen jo suunnitellut uusienkin lehtien tilausta, varsinkin iCreate kiinnostaa. Ainiin ja voi tästä softasta näitä sivuja tulostaakin jos luonnosta ei piittaa, eikä kerro Naurispajalle.

  4. Hehee..Tilasin sitten eilen MacWorldin Zinion kautta. Hyvältä vaikuttaa. Nyt luen jo November 2007 -lehteä 😀 Kiitos vinkistä Juhapetri!!!

Leave a Reply