No jopas putkahti tänä aamuna taas Nokia uutisia tuutista, kun koneen käynnisti. Ensimmäisenä pitää varmaankin kysäistä, että mikäs se tämä oikein on?

N800 seuraaja?
(Image by Engadget and via ThoughtFix@TabletBlog)

Tälläisestä härpäkkeestä ovat raportoineet ainakin Engadget ja ThoughtFix. Mikä tuo laite nyt sitten oikein lopulta on, vaiko mikään, se jää nähtäväksi. Laitteessa on raportoitu olevan ainakin kuvassakin näkyvä näppis ja käyttäjään osoittava kamera. Mielestäni nykyisen tabletin “thumb keyboardissa” ei sinällään ole mitään vikaa, eikä tuo ulkoinen näppis siksi toisi asiaan kovin suurta parannusta. Käyttäjää kohti oleva kamera..sekin löytyy jo. Kuvien perusteella laitteesta puuttuisi myös N800 yläreunan nappulat, joilla kuvakokoa hallitaan… No mene ja tiedä. Ehkä tämä on joku E-sarjan uuden puhelimen prototyyppi tai taitavan photoshoppauksen tulos. Hypeä kansalle kuitenkin. Ja sehän on aina hauskaa.

Vähemmän hauskoja ongelmia Nokia-sektorilla on taasen raportoinut Jocka. Hän on törmännyt uuden Nokia E90 Communicatorinsa kanssa monenmoisiin ongelmiin. Uusimpana ongelmana on kalenteritietojen häviäminen varmuuskopioinnissa. Tai oikeammin niiden varmuuskopioimatta jääminen. Softaongelmien lisäksi laitteessa on raportoitu olevan hardispuolen ongelmaa, jossa laitteen sisänäyttöön jää jälkiä laitteen omasta näppäimistöstä, kun puhelimen kansi suljetaan.

Harmillisia “esisarjan laitteiden” vikoja, jotka antavat aina huonon kuvan. Onhan kyseessä kuitenkin ns. “high-end” puhelin, jolta odottaisi paljon enemmän. Puuh…koska se markkinointihype ja todellisuus oikein kohtaavat ja kaikki sujuu kuin elokuvissa? Ohjelmistovirheet ovat onneksi “helposti” korjattavissa ja hardispuolen ongelmatkin sujuvat takuuvaihdoilla uskoisin. Kalliiksi se kuitenkin tulee kaikille, eikä brandin laatuarvon menetystä pysty edes oikein rahassa mittaamaan. Hyvillä suorituksilla jatkossa asia voidaan mielensä pahoittaneiden kuluttajien mielessä ehkä painaa unholaan.

Tämä on kimurantti dilemma, mutta ah’ niin nykyaikaa ja nykyaikaisen tuotekehityksen ongelmatiikkaa. Massi on massia ja laatu on latua, puhumattakaan että aika on aikaa.Toivotaan, että Jocka saa toimivan E90 pian ja, että joku hieno uusi inkarnaatio N800:stakin tulee joskus..ei vielä kuitenkaan. Tai ehkä paremmin niin, että se inkarnaatio on vain käyttöjärjestelmäpäivitys ja toimii myös vanhoissa 🙂 Niin ja onhan se iPhonekin sieltä vielä tulossa..

Näihin mystisiin tunnelmiin päätän raporttinin täältä kesäisen aurinkoisesta Jyväskylästä tällä kertaa.

2 thoughts on “Nokialandian uutisia..

  1. Uuh! Tuommoinen lämmittäisi minuakin. Jos pitää valita on-screen näppäimistön ja oikean näppäimistön väliltä, niin minä haluaisin molemmat.

    Ja miksi nämä tyypit edelleen ottaa vuotokuvia talvisodan aikaisilla kännyköillä? Luulisi taskusta löytyvän jo parempaa kalustoa 😀

    Engadget-galleria kuvat näyttävät vähän hämyltä, kuvittelenko vai lukeeko yhdessä kuvassa näytön alla “nokia” ja toisessa ei.

  2. Pingback: HUHUUU N800…

Leave a Reply