Retkiluikaimet

Originally uploaded by Hessuj.

Hihheei! Nyt ne sitten vihdoinkin tuli hommattua. Ai mitkä? No retkiluistimet. Muutama vuosi menikin äimistellessä. Pari kertaa kävin kokeilemassa moista touhua firman liikuntapäivänäkin. Nyt on sitten omat, ei tarvi ihmetellä.

Käytiin rouvan kanssa tänään tietenkin testilenkillä. About tunti tuli “sirklattua” ympäri Jyväsjärveä. Kyllä oli mukavaa. Voi sitä vauhdin hurmaa. Suosittelen lämpimästi. Kuvassa näkyy allekirjoittaneen monot ja ylemmät terät ovat myös minun. Rouvan terät alempana.

Terät ovat mallia Lundhags Delta ja siteet Salomon (SNS) tai Rottefella (NNN) tyyppiset. Monot ovat tavalliset luisteluhiihtomonot. Teriä on paria kokoa, olikohan 55cm ja 50cm. Kyllä menee tasaisesti rosoisellakin jäällä. Sauvat oli myös mukana antamassa vauhtia (ja tukea näin alkuun).

Paikallistietona kerrottakoon myös, että Jyväsjärvi on Jyväskylän keskustan tuntumassa oleva Päijänteeseen yhteydessä oleva järvi. Tarkemmat tiedot näet Flickristä ko. kuvan kartta-tiedoista tai Wikipediasta. Kaupunki auraa järvelle joka vuosi pitkähkön luistelu/ulkoilulenkin. Siinä on hyvä pöristellä retkiluistimilla. Koska te rakkat lukijani olette kovasti valistunutta ja liikkuvaa väkeä, niin varmasti tiedätte lukuisia muitakin hyviä retkiluistelupaikkoja tai -tapahtumia ympäri Suomea. Vinkatkaapa ihmeessä niistä tähän blogipostiin kommenteissa. Tutustuisin uusiin paikkoihin tämänkin lajin tiimoilta mielelläni.

Niin ja jos joku osaisi sanoa, kuinka pitkä tuo Jyväsjärven lenkki tänävuonna oikein on? Olisko 1-2 km? Olisin kiitollinen tiedosta. Hmm..niin tai voishan sitä ottaa GPS -kännykän mukaan ja nauhoittaa sillä luistelulenkin, jonka sitten siirtäisi Google Earthiin, josko sieltä näkyisi….no pitää tutkia. Mutta meanwhile..kuinka pitkä se lenkki on!? 🙂

2 thoughts on “Retkiluikaimet

  1. Ghhh’h!
    Mä haluun kans. 🙂

    Itte aattelin ostaa joskus sellaiset kenkiinkiinnitettävät, koska tukevia kenkiä löytyy 2 pari (Tarkalleen saman verran mitä minulla on). Varmaan aika kivat. 🙂

  2. Zau!

    Noi on kyllä tosi mukavat pelit. Oon kanssa joskus koittanut niitä kenkiin kiinnitettäviä. Ne on oivat vermeet myöskin. Eritoten varsinaisessa retkiluistelussa ne ovat pistämättömät. Siinä kun voi poiketa vaikka jossain saaressa tepastelemassa. Eikä tarvi luistella pelkät monot jalassa. Ne kun eivät ole parhaat mahdolliset kävelykengät. Monoon kiinnitettävät “suksityyppiset” luistimet ovat sitten ehkä paremmat kuntoluistelussa. Molemmissa malleissa siis puolensa. Että ei muutakun luikaimet kaupasta ja jäälle. Se on hyvää vaihtelua tietokoneen näpelöintiin kaikille meille nörteille! 🙂

Leave a Reply