Puuh. Olen törmännyt merkillisiin Skype ongelmiin videopuheluiden kanssa, jotka eivät tuskaisesta selvitysprosessista huolimatta meinaa ottaa selvitäkseen. Sormet verillä on googletettu…. Mitenkään harvinaisiahan nämä ongelmat eivät ole, vaan varsin yleisiä jos Skype foorumeita lueskelee. En vaan vieläkään ole löytänyt vastaavaa ongelmaa mistään, jonka itse olen kohdannut. Kaiken maailman muita mahdollisia variantteja video puheluongelmista on kyllä tullut vastaan.

Ongelman kuvaus:

Kolmella eri tietokoneella olen törmännyt seuraavaan ongelmaan (kaikissa sama Logitech Messenger STX -kamera). Skype versiot saattavat olla hieman eri versioita, mutta muistelisin, että kyseessä on 2.5.x versiot. Käyttöjärjestelmä on kaikissa Windows XP. Yhdessä koneessa on Norton Antivirus, toisessa Norton Internet Security ja kolmannessa F Securen joku systeemi. Virustorjuntaohjelmat lienevät merkittävässä osassa tätä ongelmaa.

Kaikissa tapauksissa ongelma ilmenee samalla tavalla. Soittoja on tehty joka suuntaan ja eri koneiden välillä ja aina sama tulos. Puhelu toimii hienosti vaikka kuinka pitkään ilman kuvaa. Kun kuva kytketään päälle katkeaa puhelun ääni jonkin ajan kuluttua ja kaiuttimista alkaa kuulumaan karsea kohina. Kuva kyllä säilyy päällä. Joissakin tapauksissa kohina häviää hetken päästä, mutta palaa jälleen.

Pahimmat ongelmat ovat Windows – Windows välisissä puheluissa. Jos soittaa Mac -skypellä ja pistää kameran vain Macissa päälle, ei tätä ongelmaa äänen katkeamisesta tule. Eli kuva siis menee vaikka maailman ääriin toiseen suuntaan…tai oikeastaan vain Macista Windowsiin. Tässä säännössä on kuitenkin poikkeus (tietysti). Yksi em. kolmesta Windowskoneesta toimii. Se jossa on vain Norton Antivirus. Sen kanssa puhelut onnistuvat kuvan kanssa, eikä ääni katkeile (ainakin Mac-PC välillä). Tässä auttaa antiviruksen disablointi. Aina ei tarvitse edes sitä (mikä on todella outoa). Norton Internet Securityn kanssa ei auta edes ohjelman tilapäinen disablointi. F-Securen disablointia ei ole kokeiltu.

Kyllä. Ongelma on juuri niin outo, kuin se kuulostaa olevan. Yleensä ei toimi ja jossain tapauksessa toimii välillä ja toisinaan taas ei tarvi tehdä edes mitään ja toimii..HUH. Olisi mielenkiintoista kuulla, onko muilla ollut juuri tämän tyyppistä ongelmaa Skypen videopuheluiden kanssa (video pysyy päällä, mutta ääni katkeaa ja kohina alkaa). Tai jos tiedät jonkin threadin jossain keskustelussa, pistä ihmeessä kommenttia tähän viestiin tai heitä e-mailia. Tämä olisi mielenkiintoista ja tarpeellista saada selville.

Täysin sama kamera muuten toimii Macissa moitteetta. Kyseesä on neljäs samanlainen kamera. Vehje pelaa Macam 0.8.8 ajurin kanssa, joskin kuvan laatu on heikompi kuin PC:ssä, mutta sillehän ei voi mitään. Ajuri kun on mikä on. Uusimmalla Macamin ajurin 0.8.9 versiolla kamera ei sitten toimikaan Skypen kanssa, Macin kanssa kyllä. HUH. Tämä tiedoksi niille Macisteille, jotka havittelevat Logitechin kameraa (esim. Miniin, kuten mulla). Lisäksi kamera jää päälle (merkkivalo ainakin) Skype -puhelun jälkeen tuolla 0.8.8 ajurilla.

Yksinkertaista eikö totta. Ei taida ihan vielä olla Skype videopuhelu kaiken kansan ulottuvilla, vain nappia painaen. Liekkö ongelmana konfiguraatioiden moninaisuus jälleen kerran. Ainakin Skypen foorumeilta saa sen käsityksen. Tukipalvelu tuskailee lukuisten eri tyyppisten ongelmien kanssa..jotka kaikki kuitenkin liittyvät samaan, eli videoon. Höh. Ja minä kun jo haaveilin Video Skypestä kännykkään…taitaa mennä vielä hetki.

39 thoughts on “Skype ongelmia (Video)

 1. Hei, osaatko ratkaista seuraavan Skype ongelman: Mulla on Skype-versio 3.0 ennen oli 2.0. Tässä uudessa versiossa saan aina ilmoituksen” format% invali or incopmpatible argumen”, kun etsi uusia Skype-käyttäjiä. Käyttöjärjestelmä on WinXp ja olen rebootannut koneeni useasti, mutta mikään ei auta. Kuten sanoin, vnha versio toimi moitteettomasti. Skype-tuki ei vastaile viestehini. Kiitos jo etukäteen
  Leena Keinänen

 2. Terve Leena,

  Onpas harmillinen ongelma. Valitettavasti en osaa tuohon kyllä sen kummempaa sanoa. Pikaisen googletuksen perusteella näyttäisi siltä, että joitakin saman tyyppisiä ongelmia on ilmentynyt muillakin Skype -käyttäjillä. Vastauksia ongelmaan ei kuitenkaan löydy ainakaan tätä kirjoitettaessa vielä.

  Ainoa ratkaisu tähän taitaa olla se, että poistat Skypen ja asennat vanhemman, toimivan version. Tämä löytynee ainakin oldversion.comista. Osoite sieltä löytyviin Skypen vanhempiin versioihin on:

  http://www.oldversion.com/program.php?n=skype

 3. Terve Hessu!

  Minulla on TÄSMÄLLEEN sama ongelma!
  Kun soitan Skypellä vanhemmilleni, videopuhelun ääni katkeaa noin viiden-kuuden minuutin kuluttua, ja se helvetillinen kohina alkaa. Minulla on Windows Vista ja vanhemmillani Windows XP, ja meillä molemmilla on uudet Logitech QuickCam Messenger -kamerat käytössä. Minulla on Norton AntiVirus ja vanhemmillani Avira AntiVir. Skype-versiot ovat molemmilla tod. näköisesti ne kaikkein uusimmat.
  Tiedätkö yhtään, mikä mättää? Olisin ERITTÄIN kiitollinen, jos osaisit sanoa tähän ongelmaan edes jotain.

 4. Terve Petri. Onpa harmillista kuulla, että olet törmännyt samaan ongelmaan. Valitettavasti en ole vieläkään löytänyt ratkaisua tähän. Sen verran muutosta on tehty, että kun vaihdoin toimimattomaksi todetun kameran toiseen koneeseen, jossa myös XP, niin homma lähti pelittämään.

  Eli ensin Logitechin kamera oli Sony Vaio -kannettavassa, jossa XP. Helvetillinen kohina ja suhina tietyn ajan jälkeen puhelussa. Kun sama kamera vaihdettiin pöytäkoneeseen, jossa myöskin XP, ei ongelmaa enään ilmentynyt.

  En ole tässä yhteydessä tsekannut, mutta eroja näiden koneiden välillä (paitsi merkki, hardis ja että toinen on kannettava) voisi olla esim:

  – Windows XP -service pack erot
  – Skype versioerot
  – Logitechin kamera-ajurit / usb-controllerin versiot tjms.

  Mystisiä ja kiemuraisia ovat nämä ongelmat siis. Josko koitat vielä, että toimiiko kamera jossain muussa koneessa, jos tämä on mahdollista. Muuten pitänee vain etsiä parempia / uudempia ajureita logitechille tjms.

  Sanottakoon vielä loppuun, että minusta tuntuu, että Logitech toimii vain pöytäkoneissa. Näin se ainakin on käynyt minun tapauksessani. Näitä samoja kameroita kun on tullut asennettua 4 kappaletta. PC -puolella toimiva setuppi on saatu aikaan vain pöytäkoneissa. Kahdessa kannettavassa kameraa ei ole saatu toimimaan. Mac Minissä sain kameran toimimaan myös, se on “pöytäkone”.

  Onnea matkaan. Toivottavasti saat kameran pelittämään.

 5. Moi Hessu!

  Kiitokset vinkistä. Appiukolla on täsmälleen sama ongelma kannettavan kanssa. Ihan tarkkaan en muista hänen ohjelmiaan, mutta täytyy tarkistaa asiaa ja yrittää korjata sitä etäyhteydellä tuossa jokin päivä. Helpottaa yhteydenpitoa huomattavasti, kun pääsee myös juttelemaan myös Skypen kautta :).

 6. Moi Hessu,

  Jokos oot löytänyt ongelmaan ratkaisun?

  Mulla on Pöytäkone/XP ja Läppäri vistalla ja kummassakin sama ongelma. Kuva toimii jonkin aikaa ja sitten alkaa se hitonmoinen kohina…

  Virustorjuntana on kummassakin Avast ja yllättävää kyllä, kamerana Logitech.

  Niin juu, softana siis Messenger!

  Onkos meillä ainoa yhdistävä tekijä LOGITECH?

 7. Terve Jussi,

  Enpäs ole vieläkään löytänyt ongelmaan ratkaisua. Hassu juttu sinällään, mutta muutama päivä sitten (tässä jouluna 2008) viimeksi taistelin tämän ongelman kanssa. Nyt ongelmia oli myös puheyhteyksillä, kun mikrofonina käytettiin Logitechin Communiactor -kameraa. Koneena PC ja siinä XP. Latasin jopa viimeisimmät ajuritkin, mutta ei auttanut.

  Kokeilut siis jatkuvat. Toivottavasti jotain osviittaa löytyy. Tuo Logitech kun toimii joissakin konfiguraatioissa ihan ongelmitta.

 8. Moi Hessu pitkästä aikaa,

  Asensin tänään Gmailin videokeskusteluohjelman ja et muuten usko miten kävi, sama kohina alkaa parin minuutin keskusteluiden jälkeen, eikä lakkaa ennen kuin mykistän mikrofonin.

  Tällä välillä on vaihtunut kummankin pään nettiyhteydet ja tietenkin tuo videosofta. Koneet on samat ja niin myös Logitechit juuu…..

  On tää vain joskus niiiin hankalaa…

 9. Hei Hessulle ja muille kommentoijille
  Itselläni sama “raivoisa rätinä” ongelma Skype yhteydessä,ja jälleen etsin hakusanalla vastausta,jos vaikka joku olisi löytänyt ratkaisun,ja kirjannut sen muille avuksi.Ongelma koskee vain pikkuveljeni kanssa muodostettua yhteyttä,ja erästä toista jossa kaiku menee niin pahaksi puhelun kestäessä,ettei kannata jatkaa.
  Koneet pöytämalleja toisessa Xp(rätinä) toisessa Vista(kaiku).Kaikkiin muihin yhteydet toimivat suorastaan loistavasti,oli sitten pöytäkoneet tai läppärit heillä.Mac koneen kanssa myös hyvät yhteydet.
  Koneessani on Xp-home.Logitechin QuickCam pro9000,virustorjujana Avast.Kaikuvassa Vistassa on Norton ja rätisevässä Avast myös.
  Kumpikin henkilö on alkutekijöissään tietsikoiden kanssa ja asuvat kaukana minusta,joten en voi tutkia koneittensa systeemejä tarkemmin,ja aloittelijoina myös käsitteet ovat heille enimmäkseen hepreaa,joten näkemättä systeemiä on erittäin vaikea neuvoakaan.

 10. Heps vaan jälleen kaikille rätinän “ystäville”…

  Töissä testasin tuota alkuperäistä kameraa (Logitech STX) nyt vaihteeksi työkoneessa IBM X60s..ja kuten arvata saattaa. Skypen kanssa sama kohina. Kerran olin törmäävinäni tähän samaan ongelmaan myös Messengerin firma-version kanssa (Office Communicator).

  Alkaa tuntumaan siltä, että tuo Logitech ei taida toimia kuin harvoissa ja valituissa kokoonpanoissa. Tosi harmillista…mutta pitänee jatkaa tutkimuksia aina välillä. Kommenttia vaan tähän postaukseen, jos joku keksii miten ton rakkineen saa pelaamaan kunnolla.

 11. Lisäyksenä edelliseen vielä:

  Eilen Skypessä ilmeni tätä samaa ongelmaa ja silloin mikrofonina oli koneen omasta mikkisisäänmenosta otettu mikki. Eli tuo joskus aiemmin epäilemäni ongelmakohta (Logitechin kameran mikki) ei taida sittenkään olla syynä…tai mistä sitä tietää.

  Kokeileppa siis sellaista, että muutat Skypen asetuksista (ja/tai Windowsin) asetuksista mikiksi jonkun muun kuin Logitechin kameran mikin. Toimiiko kuva ja ääni silloin?

Leave a Reply