Poden kesäflunssaa. Istun keittiönpöydän ääressä ja surffaan netissä. YouTubessa tietenkin. Olen pyörinyt siellä muutamana viimepäivänä enemmän kuin aiemmin. Olen katsellut monenmoisia videopätkiä, lähinnä musiikin ja tekniikan sektoreilta. Tämä johtuu mm. siitä, että sieltä on löytynyt hyviä videioita, jossa musan harrastajat käyttävät laitteita, joita olen itsekin hankkimassa. Minulla on hankinnan alla “seuraavaksi” mm. Rolandin SPD-S rumpupadi sekä mahdollisesti joku midi keyboardi livesettien ohjailuun ja omaksi iloksi. Kerrottakoon niistä toisella kertaa, mutta tähän liittyen on nyt ihan pakko todeta seuraavaa:

Alan ilmeisesti pikkuhiljaa tajuamaan ns. “user generated contentin” merkityksen ja hienouden. Maailmassa on todella paljon luovia ihmisiä ja mikä parasta teknologia alkaa olemaan yhä useamman luovan ihmisen käyttöön valjastettavissa. Tämän lisäksi löyty kanavia, joiden kautta luovuus pääsee myös esille. Tämä näkyy mm. blogeissa ja podcastingskenessä niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Erityisesti olen viimepäivinä havahtunut huomaamaan, miten luovuus näkyy myös paljon puhutussa YouTubessa. Tai lähinnä siellä olevissa yksityisten ihmisten tekemissä videoisa. Mitään ihmeellistä ja uuttahan tässä havainnossani ei ole, mutta viimeisin niitti tähän tajunnan virtaan tuli oheisesta videosta. Ei sillä, että ko. video olisi mikään maailman hienoin näkemäni pätkä tai ainut laatuaan, vaan siksi, että paremman teknologian avulla kuka tahansa pystyy nyt jo tekemään hyvää sisältöä ja käyttämään esimerkiksi tehosteita, joista minun nuoruudessani ei voitu edes uneksia. Niin kalliita olivat VHS-editointipöydät.

Moni varmasti näkee kyseisessä videossa vain yliaktiivisen ja julkisuuden kipeän teinitytön, mutta itse näen videossa luovutta, hienoja efektejä ja synkronoitua musiikkia. Kyynikot voivatkin siksi itse koittaa tehdä edes tälläisen videon 🙂

Oheisessa videossa teinit tanssii, “laulaa” ja vääntelee naamaansa, eli ihan hauska pätkä on kyseessä. Mutta pointti ei olekkaan se. Vaan se, että jos tämä video on tyttöjen itsensä tekemä tai edes välillisesti jonkun saman ikäisen, niin voi vain miettiä, mihin olemme menossa ja missä olemme nyt. User generated content. Se on siinä! Ugh! Viva tehcnology, viva creativity!

Leave a Reply