Tänään se sitten tapahtui. Nimittäin hommasin vihdoinkin kauan haihattelemani Applen kannettavan. Macbook Pron!

Ilta onkin sitten mennyt tätä kuvankaunista laitetta ihmetellessä. Näytössä on kokoa 15″ ja muistia on 2gigaa. Kovalevy pyörittää 7200rpm, eli hieman on “tunattu” laite kyseessä. 2.0ghz prossu on koneessa myöskin (hauskaa…tänään Macbookit sitten päivittyivät ja kaikki on nyt 2,16ghz prossulla..no tuota eroa tehossa tuskin huomaa).

Tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin tämän uuden perheenjäsenen kanssa. Korvat höröllään olen koittanut kuulostella iniseekö tai määkiikö tämä laite, mutta aika hiljainen kaveri on. Näitä raporttejahan netti on pullollaan, valitettavasti. Kuumanahan tämä hieman käy, alumiini kuorinen kun on (varsinkin ladatessa, muuten ihan normaalia PC-lämpötasoa). Ei tosin häiritsevästi ainakaan tähän mennessä (muutama tunti on tullut tätä käytettyä).

Ilmeisesti kerkisin jotain Rosetta -applikaatioitakin kokeilemaan, mutta enpä pahemmin tätä edes huomannut. Rosetta -applikaatiothan ovat niitä natiivi power pc -prossu softia, jotka ajetaan tämän tulkin läpi tässä intelli masiinassa. Hyvin pöhisee. Pitää testailla lisää aihetta myöhemmin.

Tälläisiä fiiliksiä laitteesta näin ensihätään. Lisää raporttia, kuvia koneesta ja muuta aiheeseen liittyvää on tulossa tänne blogiin hetimiten. Tänäänhän Apple päivitti muuten iBookitkin sitten MacBookeiksi…kannattaa käydä tsekkaamassa www.apple.fi. Tuliskohan sieltä vielä se uus video iPod tällä viikolla..plääh..Applea tänne.. 🙂

Leave a Reply