Rupesin ihmettelemään tässä päivänä eräänä, kun tälle omalle blogisivulle tullessani kohtasin outoja pop-up ikkunoita. En “kuuna-päivänä” ole sellaisia asentanut / mainossopimuksia minkään h***in itrackin kanssa tehnyt ja niin vaan pomppii jotain ihme pelimainoksia ruutuun.

Sinä armas lukijani olet todennäköisesti kohdannut näitä samoja ärsyttävyyksiä. PAHOITTELUNI siitä. Selvittelin sittemmin tätä asiaa ja mitä ilmeisimmin kyseessä on käyttämäni sivun kävijälaskurin mukanaan tuoma vitsaus. Lieventävänä asianhaarana olen havainnut sen, että mainokset ilmestyvät harvakseltaan, ei siis joka selailukerralla. Mutta aika hanurista se on silti.

Ymmärrän tietysti, että jotenkin “free” webstats (nykyään webstats4u) palvelunkin on rahoituksensa hankittava, mutta tämä on mielestäni aika tylsä keino ja tätä ei ainakaan mitenkään kovin selvästi tuoda esiin heidän sivuillaan. Olen tosin ollut pitkään heidän asiakkaanaan, joten ehkä en ole tästä syystä havainnut asiaa, joka ehkä ilmoitetaan selvemmin palvelua tilatessa. Mutta ehkä tähän mainontaan olisi parempiakin vaihtoehtoja, kuin pakkosyöttö pop-upit.

Tutkin jatkossa muita keinoja seurata sivujeni liikennemääriä. Mikäli sinulla on tietoa paremmasta hitcountterista, ilman mainoksia, olisin kiinnostunut kuulemaan. Tai vielä parempi, jos löytyisi joku softan pätkä / skripti, jota voisi itse hallinnoida tässä tarkoituksessa omalla web-serverillä (hosted). Pistä vaikka kommenttia tämän postin yhteyteen, niin muutkin mahdollisesti saman asian kanssa painiskelevat voivat löytää apua tältä sivulta. Kiitokset siis kommenteista jo etukäteen.

30 thoughts on “Webstats-sivulaskuri ja pop-upit..damned!

  1. Eikö serverimaailma tarjoa statistiikkaa? Useinhan web-hotelleilla on melko hyvät tilastot, jotka on kaivettu palvelimen lokeista.

  2. Moro Jii,

    Valitettavasti ei tarjoa. Tätä käyttäisin mielelläni, mutta kun ei :-/

Leave a Reply