Hooh. Viikonloppu onkin ollut taas varsin lennokas ja mukava. Monenlaista juttua on tullut jälleen pyöriteltyä. Yhtenä erittäin mielenkiintoisena yksityiskohtana viikonlopusta voidaan erityisesti mainita mikkitestailu 🙂

Kuten varmaan osa teistä onkin jo huomannut, olen nauhoitellut vähän podcastin tynkää jo verkkoon asti. Podailun lisäksi olen muutenkin tälläinen “kotitarve” -nauhoittelija, joten mikit ja mikserit kuuluvat olennaisena osana “kotistudioni” varustukseen.

Podcastingia ja musan tekemistä silmällä pitäen olen jo pidempään harkinnut uuden mikrofonin hankintaa. Eilen sitten käväisin paikallisessa musaliikkeessä ostamassa uutta mikkiständiä ja kuinkas ollakkaan mukaani tarttui myös testi mikrofoni. Kyllä ne myyntimiehet on sitten taitavia…Musapörssin mukavat sedät antoivat mukaani AKG Perception 200 -kondensaattori mikin testiä varten. Tämähän on varsin uusi laite ja kohtuu hintainenkin. Hassua: Tästä tietämättömänä, samana päivänä ostamassani Future Music -lehden uusimmassa numerossa tämä samainen laite oli mainittu New Gear -osastolla. How cutting edge I really am? Hehe.

No anyway. Mikki on hyvä ja soundi on tosi raikas. Mutta onko se niin raikas, että raaskisin mikin ostaa. Vanha Shure BG 2.0 mikkini kun ei sekään ole ihan kökkö. Se on tosin dynaaminen, eikä konkkavehjes, kuten tämä AKG. Että vaikea on päätös. Jos saan tänään jotain järkevää matskua “nauhalle” niin voin postata tänne blogiin ehkä pientä ääninäytettä tästä aiheesta. Mutta olkoon tämä nyt näin yleisenä tiedonantona kuitenkin teille kaikille musan ystäville ja muillekkin teknohörhöille tiedoksi.

Tässä vielä kuva tästä komiasta laitteesta (sorry vähän sotkuinen työpöytä taustalla :-))

AKG Perception 200

Leave a Reply