Kuulitko? Se oli uusi aikakausi kun naksahti käyntiin: Tilasin viikonloppuna pari sähköpyörämuunnossarjaa suomalaisesta greencycle.fi -kaupasta. Mikään heräteostos ei ollut kyseessä, vaan pitkällisen tutkailun ja äimistelyn tulos. Noin pari vuotta olen sähköpyörien kehitystä ja niistä käytävää keskustelua webissä seuraillut. Muutamaan otteeseen olen erilaisilla sähköpyörillä myös ajellut.

Sähköpyöräily on siis kiehtonut mieltäni jo pidemmän aikaa. Näin on asiain laita ollut ehkä paristakin syystä: 1) Haluan tietää, olisiko sähköpyörästä ‘kakkosauton’ korvikkeeksi, helpottamaan perheen logistiikkaa ja aikatauluja (siksi muuten kaksi sähköpyörää; vaimolle kans). Lisäksi 2) kuntoilu- ja retkeilymielessä harrastetun pyöräilyn kehon kuormituksen säätely kiinnostaa. Haluan lisätä hyöty- ja kuntopyöräilyn määrää, kuitenkaan palautumista unohtamatta. Kuten tunnettua keskeisen suomen maastot eivät ole niitä tasaisimpia ja kokoiseni ison ukkelin pyöräily täällä on aika kuormittavaa (dataa tästä on). Etenkin kun kyseessä on paroksymaalisesta flimmeristä kärsivä kuntoilija.

Mielenkiinnolla odotan pyörien konversiopakettien saapumista ja uuden sähköisen pyöräilyaikakauden aloitusta. Teknisinä yksityiskohtina mainittakoon, siitä kiinnostuneille, että kyseessä on 500w moottorit (takavanne) ja 12Ah sekä 15Ah putkiakut (kiinnitys juomapullotelineen kohdalle). Erikokoiset akut siksi, että toinen pyöristä on sen verran pieni rungoltaan, että siihen ei tuo isompi akku kokonsa puolesta mahtuisi. Moottorien huippunopeus ja teho on säädettävissä ohjainyksiköistä tieliikennelain sallimaan maksimiin, joten sekin asia on hoidossa. Konvertoitavat pyörät ovat TREK FX 7.3 Disc (28″) ja Tunturi Kayapo (26″). Tallista löytyy sähköpyörien lisäksi edelleen myös 2 kpl sähköttömiä maantiepyöriä, joten kauramoottoripuristienkaan ei tarvitse olla huolissaan kanssapyöräilijäin veltostumisesta. 🙂

Leave a Reply