20130303-142619.jpg

Reilu vuosi siinä vierähti, kun viimeksi tässä Lumiasta tarinaa iskettiin. Silloin väri oli syaani ja mallinumero 800. Nyt väri on kirkas keltainen(SE ON HIANO) ja mallinumero on vaihtunut 920:aan. Tässä siis jälleen kerran hieman tajunnanvirt(s)aa puhelintestin tiimoilta…

Luuri kolahti postiloosteriin perjantaina. Kiitos kuuluu jälleen HessunKahvilan pitkäaikaiselle ja kovakorvaiselle ystävälle, eli Nokialle. Siellä tarkemmin CandyMan Jyrkille tälläerää. Kiitos! Saa nähdä, miten paatuneen Nokian ystävän (ja omistajan :-)), mutta Applen laitteita käyttävän teknohörhön tässä vielä käy..

Design ja näyttö
On se vaan kaunis! Ei siitä pääse yli eikä ympäri. Kiiltävän keltaisena luuri toi kerta laakista kevään tullessaan Kahvilaan. On se myös hervottoman iso ja kohtalaisen painavakin. Minua tuo ei tosin haittaa, sillä iso puhelin = iso ruutu ja sehän ei ole huono asia. Näytöstä puheen ollen…se on KIRKAS. En ole vielä ehtinyt oikeen kunnon paisteessa sitä tiiraileen, kun olen mörköillyt täällä sisätiloissa sen verran taajaan, mutta luulisin näytön olevan erinomaisen näyttävän myös auringossa..niin ja sitähän voi muuten hiplata hanskatkin käsissä. Mikäs sen mukavampaa näin keväthangilla hiihdellessä.

Käyttöönotto
Luurin käyttöönotto oli sulavaa ja kohtuu mutkatonta. Aikavyöhyke meni jotenkin väärin ensialkuun, mutta korjaantui verkon tiedoista ekan puhelun aikana. Muutoin laitteen käyttöönotto oli paketoinnista (pahviloota) lähtien Applesta totuttua kovaa tasoa. Jopa sim-kortin kehdon avausvehje oli kuin Applen laatikosta otettu (ja toimi muuten hienosti iPhone 4S sim-kortin poistossa, tikku on yhtä paksu). Käyttöönottoavustaja kytki olennaiset palvelut mennessään käyntiin. Palautin aiempia juttuja automaattisesti SkyDrivesta, joten kun eka bootti oli tehty niin Twitter ja sähköposti rullasivat. Jostain syystä Facebook ei ollut synkkauksessa mukana, joten sen jouduin aktivoimaan erikseen.

Uusi homescreen ja WP8
Kuten tunnettua, paitsi rautapuolella, on luuri uusi myös softan suhteen. Uusi WP8 on lukratiivinen tuttavuus ja liikkuu salaman lailla. Tosin sitä oli myös edeltäjänsä WP7. Vauhdissa ei ole koskaan ollut huomauttamista WinPho kanssa. Uusi työpöytä toi erikokoiset livetiilet, mikä oli mielenkiintoinen tuttavuus. Ylipäätään livetiilet ja niistä rakentuva käyttökokemus on se, mitä olen erityisesti WinPhonesta kaivannut. Se vaan on kätevä homma.

Softa
Softa ja ekosysteemin keskeneräisyys on mun kohdalla ollut aina se kompastuskivi WinPhonelle. Ilokseni saatoin nyt jo heti huomata, että mm. Kindle Reader, Netflix jne löytyvät windowsphonelle. Toimiiko Smart BT sykepanta jo SportsTrackerin kanssa, miten soitan videopuhelut (Skype muuten toimii taustalla, jos tekee siitä Live Tiilen työpöydälle) jne jutut on vielä selvitykseni alla. Perus jutut löytyvät kuitenkin kaikki + vähän enemmän. Nyt jo voi siis sanoa, että 90% jutuista vois tehdä tällä luurilla. Selvää kuitenkin on, että viimeisimpiä cutting-edge hörhötyksiä saa kuitenkin odotella vielä viimeisten joukossa (Missä ihmeessä viipyy Instagram WP:lle!!!?? entä Pinterest!? Jne..). Mahti navigointi, city lens, kameran toiminnot (sekä itse kamera) antavat kuitenkin balsamicoa haavoihin.

Kaiken kaikkiaan ensimmäisten päivien jälkeen tunnelmat ovat odottavan positiivisen sekavan ristiriitaiset. 🙂 Jatkan siis testiä ja kerron lisää. Pysy kuulolla ja blogissa. Luuri vaikuttaa tosiaan hienolta kapistukselta. Minä kun vaan olen niin kovin infrastruktuuriin päin kallellaan (kyse ei siis ole pelkästään luurista mun tapauksessa vaan kaikests muusta oikeestaan..icloud, iphoto, appletv, ichat, softamarketti…) joten jännä nähdä miten hommat hoituu ja löytyykö korvaavia toimintoja / voisko jostain luopua…vai miten menetellä. Nyt tuntuu siltä, että Winphone ei ole tietokone (vielä) siinä laajuudessa, mitä esim Android ja iOS ovat / yrittävät olla. Ehkä ontuva ja vailinainen vertaus vielä, mutta ehkä tämänkin ajatuksennsisältö selviää (minullekin) myöhemmin 🙂

Peace ja kuullaan. Pistä kommenttia lotaan, jos siltä tuntuu 🙂

Lähetetty iPadista 😉 (pahoitelut mahdollisista kirjotusvirheistä siis…)

Leave a Reply