Jokunen päivä sitten Polar julkaisi oman iPhone treenisoftansa, Polar Beatin. Uutisen innoittamana säntäsin oikopäätä kauppaan ja ostin pitkään haikailemani Polar H7 Bluetooth (Smart) –anturin. Sanomattakin on selvää, että anturi pelaa hienosti Polarin oman softan kanssa, mutta miten on laita muiden treenisoftien? Tässäpä lyhyt katsaus tilanteeseen sellaisena kuin se nyt tätä kirjoitettaessa on…

 

Polar BeatIMG_1196

Hieno softa, selkeä käyttöliittymä. Polarilla on pitkä ja merkittävä historia sykemittauksen ja sykeperustaisen harjoittelun uran uurtajana. Tämä osaaminen näkyy myös iPhonelle tehdyssä ohjelmistossa. Softa on omiaan laiskanpulskealle perusliikkujalle, kuten allekirjoittanut. Se kertoo monia hyviä tietoja mm. treenin vaikutuksista jne. Softa kertoo myös korvaan treenin aikana miten sillä kertaa menee (viimeisen kilometrin tiedot, tuttuja mm. Sports Trackerin Android –versiosta).

Kaiken kaikkiaan onnistunut softa, jota voi vielä parantaa parin euron (ja rapiat) softan sisäisellä ostoksella. Sen myötä ohjelma kertoo enemmän tietoja harjoituksen vaikuttavuudesta jne.

Kun harjoitus on tehty, siirtyvät tiedot Polarin polarpersonaltrainer.com verkkopalveluun, joka on oikein hyvä palvelu kuntoilijalle. Samaan palveluun voi siirtää myös harjoitustietoja Polarin sykemittareista. Näin harjoittelun seuranta ei siis rajoitu vain puhelimeen, vaan esim. pyöräilyintoilija voi edelleen käyttää Polarin monipuolisia pyöräilytietokoneita ja niihin saatavia hienoja antureita harjoittelussaan..mutta esim työmatkalla voi sitten treenailla puhelimen avulla…tjms.

Shiiiiit! Eipäs siirrykkään? Onkohan tässä nyt joku bugi, vai enkö vaan tajua? Softa kysyy polarpersnoaltrainer.com tunnukset, mutta puhelimella tehtyjä harjoituksia ei näy palvelussa. What an earth siinä on ideaa?? Tämä pitää selvittää. Meanwhile olkoon yllä oleva yliviivattuna outouden merkiksi. Why..oh why!

 

EndomondoIMG_1192

Endomondo on hieno monen alustan (Android, WP7, iPhone…) harjoittelusofta. Minullakin on siellä tili, mutta en ole käyttänyt sitä aikoihin (näitä softia ja yhteisöjä alkaa olla jo vähän liikaa). Mutta sitten se kiinnostava tieto: Kyllä, Polar H7 toimii Endomondon kanssa.

 

 

 

 

 

 

Sports TrackerIMG_1194

On palvelu, jonka jäsenenä olen ollut kauan (kuten toki myös kaikkien muidenkin..hih). Ongelmana on ollut iPhonessa ja WP7ssa sykemittauksen puute. Androidissa ja Symbianissa (mikäseon) tämä ominaisuus sensijaan on ollut jo pitkään. Eli palvelu on hyvä, mutta erilailla hyvä eri alustoille. Polar H7 ei tuo muutosta (vielä) tähän iPhonen osalta. Sports Trackerin tyypit ovat kuitenkin hereillä (mutta hitaita) ja lupaavat tuoda sykemittauksen myös omille iPhone käyttäjilleen lähiaikoina. Toimiiko H7 vai vaatiiko se oman Sports Tracker –brändätyn version anturista, siitä minulla ei ole tietoa. Toivotaan, että ei vaadi.

Update 12.11.2012: Eilen tekemäni testin mukaan Polar H7 toimii uusimman SportsTracker version kanssa. Jess! Sportstrackerin omasta kaupasta  löytyy myös 2 anturia omalla brändillä, jotka molemmat tukevat iPhonea. Lisätietoja kaupasta.

Uusin Sports Tracker versio tuo sykemittauksen idean näkyville iPhone käyttäjille…jos eivät siitä muuten ole kuulleet (pun intended). Nyt iPhone käyttäjät nimittäin voivat pällistellä muiden käyttäjien (Android) syketietoja, jos näitä löytyy kaveripiiristä. Kätevää. Pitäähän se konsepti jotenkin oppia..hihi. No ehkä tämä on kosmeettinen väliversio, jolla kansa pidetään hetken hiljaisena, kun varsinaista ominaisuutta työstetään. Hieno softa, keep up the good work.

 

Run KeeperIMG_1193

No se on run keeper. Kovasti suosittu softa maailmalla. Itse en ole oikein innostunut koskaan (kun näitä on niiiiin paljon ja idea on ollut se yhteisöllisyys)… Monet tykkää ja monet käyttää. Polar H7 toimii, käy ja kukkuu. Mikäli olet siis Runkeeper –juoksija, niin kauppaan mars!

29 thoughts on “Polar H7 ja iPhone 4S–Katsaus treenisoftiin

  1. Nyt sports tracker julkas päivityksen missä luvataan että sykevyö toimis. Kokeiles nyt mitä se sanoo tosta H7:sta.

  2. Moi,

    Niinpäs näytti tulleen päivitystä. Hienoja uusia syketreenaus ominaisuuksia ja voice feedback myös (vai olikohan se jo vähän aiemmin iPhonessakin).. Anyway, testasin H7 tämän version kanssa ja hyvin toimii. Jess! 🙂

Leave a Reply