Media_httpwwwasianeff_lmsfh

Pitäis saada homma tehtyä, mutta kun ei pysty keskittyyn kun on niin monta hommaa, jotka pitäs saada tehtyä….Tuttu tunne? Kenties tomaatti voisi auttaa? Tulipa tässä taas kerran tämä juttu mieleen. Noin, että mitenkäköhän sais kaikki tehtyä, mitä pitäs. Tuo sosiaalinen-belsebuubi-mediakin kun vie tuota huomiota toisaalle koko ajan ja sitten on vielä ne muutkin työt. Damned, sanoi tietotyöläinen ja hörppäsi kahvia. Kaikkialla pitää olla kaikkien kanssa, kaiken aikaa…

Muistuipa sitten mieleeni taannoinen keskusteluni Jyväskylän 2m toistimella aiheesta Pomodoro Metodi. Verkkokalvoihini kajastui myös aiemmin Antin firman blogista lukemani mainio pläjäys tästä samaisesta tomaattimeiningistä. Kyllä siinä jotain täytyy olla, kun kaikki viisaat siitä puhuvat. Päätin kokeilla, mutta ensin pitää tietysti ladata tätä toimintaa auttava sovellus puhelimeen. Eihän sitä teknokraatti nyt ilman Appsia tästä selviä.

Androidille näyttäisi löytyvän ainakin Pomodroido -niminen softa (niinpä, kaikki on aina jotain *droido -juttuja Droidissa..keh). Se näyttää varsin vakuuttavalta. Ostanpapa siis pois kuleksimasta, josko nyt alkaa suitmaan. Saapa nähdä.

Että jos en vastaa puhelimeen, niin saatanpa hyvinniin olla parahultaisesti just kaameessa pomodorossa. Joten call back soon..sehän ei kestä kuin 25 minuuttia kerrallaan.

Meanwhile…jään mielenkiinnolla itsekin odottamaan mittavia saavutuksiani ajanhallinnan saralla…

Ainiin…Android Market oli päivittynyt just uuteen, huomasin..Hmm..josko jäiskin tutkimaan, mitä kaikkea siellä on..ja sitten mä heräsin. Pomodoro-kello pirisee…jaha välitunti! 😀

4 thoughts on “Kenties hieman tomaattia soppaan?

  1. Hei, mikä kommentointialusta sulla on käytössä? Etsin tietoa Disqusista ja sen asentamisesta (itelläni ongelmia siinä…), ja päädyin tänne. Tämä ei näytä Disqus-systeemiltä. Oletko löytänyt jonkun toisen hyvän?

  2. Moi Kutri!Mulla oli aiemmin itse hostaamassani WordPress -blogissa joskus kokeilussa Disqus. Se oli ihan hyvä. Blogi löytyy osoitteesta http://blog.hessujarvinen.com vieläkin, mutta siellä on kyllä käytössä WordPressin oma kommentointi. Saapa nähdä siirrynkö joskus sinne takaisin.Nyt käytössä (tämä mihin säkin kommentoit) on posterous (http://posterous.com). Kyseessä on siis ihan erillinen alusta kokonaan. Blogagus, kommentointi jne. hoituu tätä kautta. Palvelu on ilmainen ja linkittyy mukavasti vaikka mihin. Lisäksi tarjolla on käteviä clienttejä postailuun jne. Joskin enimmäkseen tulee kyllä käytettyä näitä web-sivuja, kuten tähänkin vastaamisessa…Alunperin siirryin posteroukseen juuri sen takia, että blogin integrointi muihin systeemeihin oli vaivattomampaa, kuin itse hostatussa WordPressissä. Siinä oli tietty puolensa myöskin.. No tällä mennään nyt. Katsotaan millä sittemmin.Posteroukseen siirtyminen WordPressistä (ja monista muista alustoista) on tehty kohtalaisen helpoksi. Kohtalaisen siksi, että se ei aina toimi. Eli tänne blogiin voi importata edellsien bloginsa kätevästi. WordPressistä saa ainakin exportattua tiedoston, jossa on kaikki postit ja sitten vaan imaisee sen tänne. Täältä lähteminen ei sitten ehkä olekkaan yhtä helppoa. Sitä kannattaa myös miettiä aina kun valitsee alustaa. Että miten saan oman datani veks sieltä. Se ei ole ihan triviaalia, koska datassa on koko homman clue..ja bisnes. Mutta se onkin sitten toinen juttu. :-)Toivottavasti tästä pitkästä johdatuksesta lyhyeen asiaan oli hyötyä. Kiitos kommentistasi ja tsemppiä bloggaukseen!

  3. Kiitos vastauksesta! 🙂 Koska yleinen mielipide Disqusista tuntuu olevan kovasti myönteinen, yritän päästä ohjelman ylläpidon kanssa yhteyksiin ja saamaan homman pelittämään siellä blogissani. Olen viitisen (vai kohta jo kuus?) vuotta blogannut pelkästään sillä systeemillä, että yksinkertainen vieraskirjapalvelu on toiminut kommentointialustana, mutta sehän mättää kyllä monella tapaa ja häviää näille oikeille kommentointialustoille ihan 6-0. Tää Posterous vaikuttaa hyvältä myös, mutten tiedä, osaisinko tai voisinko hallita blogin ulkoasua yhtä paljon kuin mitä nyt voin, kun koodaan kaiken html:llä omin käsin ja voin aina uutta oppiessani värkätä sinne uusia juttuja (seuraava himotus on pudotusvalikon tekemisen opetteleminen…). Ja, tosiaan, tekstit ovat omaa omaisuuttani, eivätkä kuulu millekään firmalle, kuten tuossa mainitsitkin.Mutta bloggaamisen iloa sullekin! 🙂

  4. Jeps. Kannattaa käyttää sitä alustaa, mistä tykkää 🙂 Vapaus modifioida on mukvaa, mutta näissä “valmiissa” alustoissa on sitten omat puolensa. Hauskaa blogisyksyä tosiaan. Josko minäkin tässä vähän aktivoituisin tällä bloginkin puolella.

Leave a Reply