Media_httpwwwasianeff_lmsfh

Pitäis saada homma tehtyä, mutta kun ei pysty keskittyyn kun on niin monta hommaa, jotka pitäs saada tehtyä….Tuttu tunne? Kenties tomaatti voisi auttaa? Tulipa tässä taas kerran tämä juttu mieleen. Noin, että mitenkäköhän sais kaikki tehtyä, mitä pitäs. Tuo sosiaalinen-belsebuubi-mediakin kun vie tuota huomiota toisaalle koko ajan ja sitten on vielä ne muutkin työt. Damned, sanoi tietotyöläinen ja hörppäsi kahvia. Kaikkialla pitää olla kaikkien kanssa, kaiken aikaa…

Muistuipa sitten mieleeni taannoinen keskusteluni Jyväskylän 2m toistimella aiheesta Pomodoro Metodi. Verkkokalvoihini kajastui myös aiemmin Antin firman blogista lukemani mainio pläjäys tästä samaisesta tomaattimeiningistä. Kyllä siinä jotain täytyy olla, kun kaikki viisaat siitä puhuvat. Päätin kokeilla, mutta ensin pitää tietysti ladata tätä toimintaa auttava sovellus puhelimeen. Eihän sitä teknokraatti nyt ilman Appsia tästä selviä.

Androidille näyttäisi löytyvän ainakin Pomodroido -niminen softa (niinpä, kaikki on aina jotain *droido -juttuja Droidissa..keh). Se näyttää varsin vakuuttavalta. Ostanpapa siis pois kuleksimasta, josko nyt alkaa suitmaan. Saapa nähdä.

Että jos en vastaa puhelimeen, niin saatanpa hyvinniin olla parahultaisesti just kaameessa pomodorossa. Joten call back soon..sehän ei kestä kuin 25 minuuttia kerrallaan.

Meanwhile…jään mielenkiinnolla itsekin odottamaan mittavia saavutuksiani ajanhallinnan saralla…

Ainiin…Android Market oli päivittynyt just uuteen, huomasin..Hmm..josko jäiskin tutkimaan, mitä kaikkea siellä on..ja sitten mä heräsin. Pomodoro-kello pirisee…jaha välitunti! ūüėÄ

4 thoughts on “Kenties hieman tomaattia soppaan?

  1. Hei, mik√§ kommentointialusta sulla on k√§yt√∂ss√§? Etsin tietoa Disqusista ja sen asentamisesta (itell√§ni ongelmia siin√§…), ja p√§√§dyin t√§nne. T√§m√§ ei n√§yt√§ Disqus-systeemilt√§. Oletko l√∂yt√§nyt jonkun toisen hyv√§n?

  2. Moi Kutri!Mulla oli aiemmin itse hostaamassani WordPress -blogissa joskus kokeilussa Disqus. Se oli ihan hyv√§. Blogi l√∂ytyy osoitteesta http://blog.hessujarvinen.com viel√§kin, mutta siell√§ on kyll√§ k√§yt√∂ss√§ WordPressin oma kommentointi. Saapa n√§hd√§ siirrynk√∂ joskus sinne takaisin.Nyt k√§yt√∂ss√§ (t√§m√§ mihin s√§kin kommentoit) on posterous (http://posterous.com). Kyseess√§ on siis ihan erillinen alusta kokonaan. Blogagus, kommentointi jne. hoituu t√§t√§ kautta. Palvelu on ilmainen ja linkittyy mukavasti vaikka mihin. Lis√§ksi tarjolla on k√§tevi√§ clienttej√§ postailuun jne. Joskin enimm√§kseen tulee kyll√§ k√§ytetty√§ n√§it√§ web-sivuja, kuten t√§h√§nkin vastaamisessa…Alunperin siirryin posteroukseen juuri sen takia, ett√§ blogin integrointi muihin systeemeihin oli vaivattomampaa, kuin itse hostatussa WordPressiss√§. Siin√§ oli tietty puolensa my√∂skin.. No t√§ll√§ menn√§√§n nyt. Katsotaan mill√§ sittemmin.Posteroukseen siirtyminen WordPressist√§ (ja monista muista alustoista) on tehty kohtalaisen helpoksi. Kohtalaisen siksi, ett√§ se ei aina toimi. Eli t√§nne blogiin voi importata edellsien bloginsa k√§tev√§sti. WordPressist√§ saa ainakin exportattua tiedoston, jossa on kaikki postit ja sitten vaan imaisee sen t√§nne. T√§√§lt√§ l√§hteminen ei sitten ehk√§ olekkaan yht√§ helppoa. Sit√§ kannattaa my√∂s mietti√§ aina kun valitsee alustaa. Ett√§ miten saan oman datani veks sielt√§. Se ei ole ihan triviaalia, koska datassa on koko homman clue..ja bisnes. Mutta se onkin sitten toinen juttu. :-)Toivottavasti t√§st√§ pitk√§st√§ johdatuksesta lyhyeen asiaan oli hy√∂ty√§. Kiitos kommentistasi ja tsemppi√§ bloggaukseen!

  3. Kiitos vastauksesta! ūüôā Koska yleinen mielipide Disqusista tuntuu olevan kovasti my√∂nteinen, yrit√§n p√§√§st√§ ohjelman yll√§pidon kanssa yhteyksiin ja saamaan homman pelitt√§m√§√§n siell√§ blogissani. Olen viitisen (vai kohta jo kuus?) vuotta blogannut pelk√§st√§√§n sill√§ systeemill√§, ett√§ yksinkertainen vieraskirjapalvelu on toiminut kommentointialustana, mutta seh√§n m√§tt√§√§ kyll√§ monella tapaa ja h√§vi√§√§ n√§ille oikeille kommentointialustoille ihan 6-0. T√§√§ Posterous vaikuttaa hyv√§lt√§ my√∂s, mutten tied√§, osaisinko tai voisinko hallita blogin ulkoasua yht√§ paljon kuin mit√§ nyt voin, kun koodaan kaiken html:ll√§ omin k√§sin ja voin aina uutta oppiessani v√§rk√§t√§ sinne uusia juttuja (seuraava himotus on pudotusvalikon tekemisen opetteleminen…). Ja, tosiaan, tekstit ovat omaa omaisuuttani, eiv√§tk√§ kuulu millek√§√§n firmalle, kuten tuossa mainitsitkin.Mutta bloggaamisen iloa sullekin! ūüôā

  4. Jeps. Kannattaa k√§ytt√§√§ sit√§ alustaa, mist√§ tykk√§√§ ūüôā Vapaus modifioida on mukvaa, mutta n√§iss√§ “valmiissa” alustoissa on sitten omat puolensa. Hauskaa blogisyksy√§ tosiaan. Josko min√§kin t√§ss√§ v√§h√§n aktivoituisin t√§ll√§ bloginkin puolella.

Leave a Reply