Kuten blogini pitkäaikaiset ja kovakorvaiset lukijat tietävät, olen innokas satunnainen kuntoliikkuja. Paitsi innokas liikkuja olen myös intomielinen urheilusuoritusdatan kerääjä ja analysoija. Tästä todisteena lukuisat Polarin sykemittarimallit, jotka ovat kuluneet käsissäni vuosien saatossa. Viimeaikoina käytössäni oleva Polarin takavuosien huippu malli RS800CX (+GPS, Cadence, Pyörän nopeus) on joutunut pölyttymään hyllyllä kahdestakin syystä: 1) Polarin analyysisoftasta ei ole Mac -versiota ja 2) Polarin yhteisöllinen web -palvelu (polarpersonaltrainer.com) ei ole yhteisöllinen (puuttuu yhteisö, twitter ja Facebook ja nyt myös Google Plus integraatiot…jne). Muuten kyllä pidän ja symppaan Polaria kympillä. Polar on paras, kun puhutaan liikunnan aikaisen tiedon seurannasta…eli siis liikkuessa. Tuo ykkösongelmakin on ratkaistavissa (Mac) mutta tuo toinen…puuh.

Mutta palataanpa siihen yhteisöllisyyteen. Suomi on Nokia-landia tai on ainakin ollut sitä. Siksi Nokian aikoinaan aloittama ja sittemmin omaksi yhtiökseen siirtynyt Sports Tracker oli aikanaan käänteen tekevä sovellus. Se sai myös tästä syystä valtaisan jalansijan urheilua harrastavien ystävieni keskuudessa. Ohjelma ja sen verkkopalvelu olivat “kerrasta viraaleja”. Yhteisö oli valmis ja laite (puhelin) oli aina lenkillä mukana. Palvelussa oli hienoja featureita jo alun alkujaan (kuvien ottaminen ja laittaminen reitille, kuunneltu musiikki reitillä..tämä oli muuten oma palvelunsa ensin…). Vertaansa vailla oleva sovellus siis.

Noh. Sitten tuli iOS ja Android ja leiri alkoi hajota, kun jokaisella oli erilainen puhelin. Sitten tuli Heiaheia ja monet muut, yhteisöllinen treenaaminen ja tulosten analysointi oli mennyttä, sellaisena kuin me sen tunsimme. Heiaheiassa on paljon hyvää meininkiä, kuten myös Endomondossa ja monissa muissa palveluissa. Itse olen kuitenkin Excel-analyysimiehiä ja siksi esim. Heijaheijan osalta olen kaivannut enemmän analyyttista otetta. Tsemppaus ja peukalointi on ihan kivaa, mutta jotain puuttuu (ehkä eniten se suora upload jostain laitteesta / sovelluksesta). Ymmärrän yskän ja tajuan tilanteen, joten no problem. Olen siksi käyttänyt viimeaikoina Endomondoa. Toimii ja sisältää hauskoja featureita. Tai no…ihan viimeaikoina on ollut treenirintamalla vähän hiljaista, mutta tästä se taas lähtee..ihan kohta.. 🙂

Mutta sitten jysähti! Sain nimittäin eilen kaverilta linkin, että Sports Tracker on nyt saatavilla Androidille! Eikä siinä vielä kaikki…se on saatavilla myös iOS:lle! Now we are talkin’ Näen jo mielessäni vanhan kunnon Nokia Sports Tracker -köörin jälleen yhdessä treenaamassa kohti huippu suorituksia 🙂 Tai no ainakin uuden mahdollisuuden tälle hienolle palvelulle. Pitääpä ladata softa telefooniin ja todeta itse, miten homma on kehittynyt viimevuosina. En ole vielä tsekannut, mutta toivon että palvelu tukee myös Zephyrin bluetooth sykepantaa (kuten Endomondo, joka toimii sillä ja Polarilla).

Että eikun aurinkoisia treenejä sitten vaan. Trackerilla tai ilman..niin ja Polarille taas myös terveisiä, että olen käytettävissänne (edelleen) konsultoimaan palveluitanne ja niiden nykyaikaistamista. Ihan vaan sykemittaripalkalla (siis kaikki mallit). 😉

7 thoughts on “Verkkotreenauksen anatomia – Sports Tracker is Back!

  1. Verkkotreenaus ja sosiaalinen aspekti on hyvä optio näissäkin kuvioissa, ja tuo oman lisänsä harjoittelun motivointiin, mutta pakottaminen verkkojakamiseen ei ole hyvä tapa. Esimerkkinä Polarin uusi RCX5 joka vihdoinkin palauttaa Polarin multisport-malleihin sykkeen seurantamahdollisuuden uidessa. Muuten spekseiltään loistava tuote joka sai minutkin miltei päivittämään RS800CX:n, mutta voi: daatta menee vain ja ainoastaan Polarin verkkopalveluun, ei puhettakaan että sitä voisi käpistellä paikallisesti. Itse en halua jakaa syntymäaikaani, GPS-tietojani ja treeni-aikataulujani ynnä fysiikkaani verkkoon palveluun, joka laadusta ja tiedon käytöstä jatkossa ei ole mitään takeita. “My data is my data, and shall remain such.”. SportsTrackeriä pystyy onneksi käyttämään halutessaan myös paikallisesti puhelimessa (tai näin ainakin vanhan S60 alustan version kanssa, tuota uutta androin versiota en ole vielä kokeillut vaikka se tulikin downloadattua.Tai ehkä itse vain olen jäänyt edelliselle vuosituhannelle 🙂

  2. Hienoa että Sportracker katkaisee lopunkin riippuvuutensa Nokiaan. Urheilusoftissa ja laitteissa tulevaisuus on GPSää hyödyntävissä. Vaikka kuinka itse sympatiseeraan suomalaisia innovaatioita, omasta ranteesta löytyy Garmin. Ruma kuin fan, mutta hoitaa hommansa integroidulla gps:llä. Mielellään kuskaisin metsässä mukana sporttracker kännyä, mutta yhden sellaisen metsäkeikalla hajottaneena, on se useammin jäänyt kotiin. Garminin nettipalvelu ei ole yhtä fancy kuin ST, mutta sille on saatavissa myös pc (ja varmaan myös mac softia). Toimii heittämällä myös endomondon ja quickrouten (softa jolla saa suunnistusreissut karttapohjale) kanssa.Polarissa tökkii eniten käsivarsi gps, jonka patteri/akkurumba ei houkuta. Viimeisin niitti oli aikoinaan mac yhteensopimattomuus. Silti pöytälaatikossa oleva 625x herättää edelleen lämpimiä tunteita… Suunnosta ei kai tarvitse sanoa mitään…

  3. Jesh! KPa puhuu kyllä asiaa tuosta privaattiudesta. Datan omistaminen on businesta ja valtaa ja sen jakamisen hallinta on kansalaisen kansalaistaitoa. Itse olen suhtautunut aika avoimesti aiheeseen luoden omaa käsitystäni (totuutta) verkkoon itsestäni. Näin muut eivät voi tehdä sitä puolestani. Toki datan jakamisessa on tietty riskinsä ja siksi kaikki data ei olekkaan jaettavaksi. Siksi em. Sports Trackerissakin pystyy datan jakamaan valikoidusti. Näytti muuten hemmetin hienolta ja toimivalta tuo Sports Trackerin Android versio!! Paras tähänastisista softista tähän hommaan. Ja olen koittanut “muutamia” .. Pitää koittaa vielä oikeasti käytännössä. Pitänee myös hommata se HR-beltti Polarita. Eka pitää koittaa, josko se Zephyrin beltti sittenkin toimisi (epäilen).Jarza: Olen kuolannut kanssa noita Garminin vehkeitä (kuulostaa oudolta :-)). Mutta anyway..ne näyttää tosi proolta ja toimivalta myös. Puhelimen hajoaminen on kyllä ongelma. Itselläkin on jossain haljennut lasi tuosta Androidista. Ilmeisesti ihan toimistoympäristössä…delicate sanoisi kiinalainen. Polarin käsi-gps on mustakin aika arsas, ainakin se G3 mikä mulla on. Akkupattereilla se toimii kyllä kohtalaisen pitkään, mutta appelsiinin kokoinen murikka käsivarressa (yleensä appelsiinit kainaloissa) ei ole oikein omiaan nostamaan fiilstä. Pitänee tosiaan hankkia tuo BT-panta Polarilta, niin savatpahan nekin poloiset osansa tässäkin pelissä …

  4. Moi Säde! Kiitos kommentista. Näin hämäläisenä ehätin vastaamaan vasta nyt (vain 6kk myöhässä..sorry!!). Tuo Movescounthan vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta! Joskin henkinen siirtymä Polarista Suuntoon voi kyllä olla allekirjoittaneelle liikaa (vaikka mulla onkin ollut yksi Suunto Vector ja pari Suunnon sukellustietokonetta…). Mutta toi idea siitä, että laitteita voi olla useampia ja homma pelaa, on jotain mahtavaa. Juuri tuollaista pitäisi ollakin.Olen tässä viimepäivinä taas ollut siirtymäisilläni takaisin kännykkäträkkeröinnistä Polarin käyttöön. Nyt kun on pari Windows konettakin käytössä, niin platformi ei ole enään ongelma. Itseasiassa olin kirjoittamaisillani siitä pienen löpinän blogiin, joten siitä sitten sittemmin. Mutta KIITOS vinkistä ton Movescountin suhteen!

  5. Pingback: blog.hessujarvinen.com » Blog Archive » Bluetoothista tuli viisas – Sykemittaus ja iPhone 4s

Leave a Reply