Kuten blogini pitkäaikaiset ja kovakorvaiset lukijat tietävät, olen innokas satunnainen kuntoliikkuja. Paitsi innokas liikkuja olen myös intomielinen urheilusuoritusdatan kerääjä ja analysoija. Tästä todisteena lukuisat Polarin sykemittarimallit, jotka ovat kuluneet käsissäni vuosien saatossa. Viimeaikoina käytössäni oleva Polarin takavuosien huippu malli RS800CX (+GPS, Cadence, Pyörän nopeus) on joutunut pölyttymään hyllyllä kahdestakin syystä: 1) Polarin analyysisoftasta ei ole Mac -versiota ja 2) Polarin yhteisöllinen web -palvelu (polarpersonaltrainer.com) ei ole yhteisöllinen (puuttuu yhteisö, twitter ja Facebook ja nyt myös Google Plus integraatiot…jne). Muuten kyllä pidän ja symppaan Polaria kympillä. Polar on paras, kun puhutaan liikunnan aikaisen tiedon seurannasta…eli siis liikkuessa. Tuo ykkösongelmakin on ratkaistavissa (Mac) mutta tuo toinen…puuh.

Mutta palataanpa siihen yhteisöllisyyteen. Suomi on Nokia-landia tai on ainakin ollut sitä. Siksi Nokian aikoinaan aloittama ja sittemmin omaksi yhtiökseen siirtynyt Sports Tracker oli aikanaan käänteen tekevä sovellus. Se sai myös tästä syystä valtaisan jalansijan urheilua harrastavien ystävieni keskuudessa. Ohjelma ja sen verkkopalvelu olivat “kerrasta viraaleja”. Yhteisö oli valmis ja laite (puhelin) oli aina lenkillä mukana. Palvelussa oli hienoja featureita jo alun alkujaan (kuvien ottaminen ja laittaminen reitille, kuunneltu musiikki reitillä..tämä oli muuten oma palvelunsa ensin…). Vertaansa vailla oleva sovellus siis.

Noh. Sitten tuli iOS ja Android ja leiri alkoi hajota, kun jokaisella oli erilainen puhelin. Sitten tuli Heiaheia ja monet muut, yhteisöllinen treenaaminen ja tulosten analysointi oli mennyttä, sellaisena kuin me sen tunsimme. Heiaheiassa on paljon hyvää meininkiä, kuten myös Endomondossa ja monissa muissa palveluissa. Itse olen kuitenkin Excel-analyysimiehiä ja siksi esim. Heijaheijan osalta olen kaivannut enemmän analyyttista otetta. Tsemppaus ja peukalointi on ihan kivaa, mutta jotain puuttuu (ehkä eniten se suora upload jostain laitteesta / sovelluksesta). Ymmärrän yskän ja tajuan tilanteen, joten no problem. Olen siksi käyttänyt viimeaikoina Endomondoa. Toimii ja sisältää hauskoja featureita. Tai no…ihan viimeaikoina on ollut treenirintamalla vähän hiljaista, mutta tästä se taas lähtee..ihan kohta.. ūüôā

Mutta sitten jysähti! Sain nimittäin eilen kaverilta linkin, että Sports Tracker on nyt saatavilla Androidille! Eikä siinä vielä kaikki…se on saatavilla myös iOS:lle! Now we are talkin’ Näen jo mielessäni vanhan kunnon Nokia Sports Tracker -köörin jälleen yhdessä treenaamassa kohti huippu suorituksia ūüôā Tai no ainakin uuden mahdollisuuden tälle hienolle palvelulle. Pitääpä ladata softa telefooniin ja todeta itse, miten homma on kehittynyt viimevuosina. En ole vielä tsekannut, mutta toivon että palvelu tukee myös Zephyrin bluetooth sykepantaa (kuten Endomondo, joka toimii sillä ja Polarilla).

Että eikun aurinkoisia treenejä sitten vaan. Trackerilla tai ilman..niin ja Polarille taas myös terveisiä, että olen käytettävissänne (edelleen) konsultoimaan palveluitanne ja niiden nykyaikaistamista. Ihan vaan sykemittaripalkalla (siis kaikki mallit). ūüėČ

7 thoughts on “Verkkotreenauksen anatomia – Sports Tracker is Back!

  1. Verkkotreenaus ja sosiaalinen aspekti on hyv√§ optio n√§iss√§kin kuvioissa, ja tuo oman lis√§ns√§ harjoittelun motivointiin, mutta pakottaminen verkkojakamiseen ei ole hyv√§ tapa. Esimerkkin√§ Polarin uusi RCX5 joka vihdoinkin palauttaa Polarin multisport-malleihin sykkeen seurantamahdollisuuden uidessa. Muuten spekseilt√§√§n loistava tuote joka sai minutkin miltei p√§ivitt√§m√§√§n RS800CX:n, mutta voi: daatta menee vain ja ainoastaan Polarin verkkopalveluun, ei puhettakaan ett√§ sit√§ voisi k√§pistell√§ paikallisesti. Itse en halua jakaa syntym√§aikaani, GPS-tietojani ja treeni-aikataulujani ynn√§ fysiikkaani verkkoon palveluun, joka laadusta ja tiedon k√§yt√∂st√§ jatkossa ei ole mit√§√§n takeita. “My data is my data, and shall remain such.”. SportsTrackeri√§ pystyy onneksi k√§ytt√§m√§√§n halutessaan my√∂s paikallisesti puhelimessa (tai n√§in ainakin vanhan S60 alustan version kanssa, tuota uutta androin versiota en ole viel√§ kokeillut vaikka se tulikin downloadattua.Tai ehk√§ itse vain olen j√§√§nyt edelliselle vuosituhannelle ūüôā

  2. Hienoa ett√§ Sportracker katkaisee lopunkin riippuvuutensa Nokiaan. Urheilusoftissa ja laitteissa tulevaisuus on GPS√§√§ hy√∂dynt√§viss√§. Vaikka kuinka itse sympatiseeraan suomalaisia innovaatioita, omasta ranteesta l√∂ytyy Garmin. Ruma kuin fan, mutta hoitaa hommansa integroidulla gps:ll√§. Mielell√§√§n kuskaisin mets√§ss√§ mukana sporttracker k√§nny√§, mutta yhden sellaisen mets√§keikalla hajottaneena, on se useammin j√§√§nyt kotiin. Garminin nettipalvelu ei ole yht√§ fancy kuin ST, mutta sille on saatavissa my√∂s pc (ja varmaan my√∂s mac softia). Toimii heitt√§m√§ll√§ my√∂s endomondon ja quickrouten (softa jolla saa suunnistusreissut karttapohjale) kanssa.Polarissa t√∂kkii eniten k√§sivarsi gps, jonka patteri/akkurumba ei houkuta. Viimeisin niitti oli aikoinaan mac yhteensopimattomuus. Silti p√∂yt√§laatikossa oleva 625x her√§tt√§√§ edelleen l√§mpimi√§ tunteita… Suunnosta ei kai tarvitse sanoa mit√§√§n…

  3. Jesh! KPa puhuu kyll√§ asiaa tuosta privaattiudesta. Datan omistaminen on businesta ja valtaa ja sen jakamisen hallinta on kansalaisen kansalaistaitoa. Itse olen suhtautunut aika avoimesti aiheeseen luoden omaa k√§sityst√§ni (totuutta) verkkoon itsest√§ni. N√§in muut eiv√§t voi tehd√§ sit√§ puolestani. Toki datan jakamisessa on tietty riskins√§ ja siksi kaikki data ei olekkaan jaettavaksi. Siksi em. Sports Trackerissakin pystyy datan jakamaan valikoidusti. N√§ytti muuten hemmetin hienolta ja toimivalta tuo Sports Trackerin Android versio!! Paras t√§h√§nastisista softista t√§h√§n hommaan. Ja olen koittanut “muutamia” .. Pit√§√§ koittaa viel√§ oikeasti k√§yt√§nn√∂ss√§. Pit√§nee my√∂s hommata se HR-beltti Polarita. Eka pit√§√§ koittaa, josko se Zephyrin beltti sittenkin toimisi (ep√§ilen).Jarza: Olen kuolannut kanssa noita Garminin vehkeit√§ (kuulostaa oudolta :-)). Mutta anyway..ne n√§ytt√§√§ tosi proolta ja toimivalta my√∂s. Puhelimen hajoaminen on kyll√§ ongelma. Itsell√§kin on jossain haljennut lasi tuosta Androidista. Ilmeisesti ihan toimistoymp√§rist√∂ss√§…delicate sanoisi kiinalainen. Polarin k√§si-gps on mustakin aika arsas, ainakin se G3 mik√§ mulla on. Akkupattereilla se toimii kyll√§ kohtalaisen pitk√§√§n, mutta appelsiinin kokoinen murikka k√§sivarressa (yleens√§ appelsiinit kainaloissa) ei ole oikein omiaan nostamaan fiilst√§. Pit√§nee tosiaan hankkia tuo BT-panta Polarilta, niin savatpahan nekin poloiset osansa t√§ss√§kin peliss√§ …

  4. Moi S√§de! Kiitos kommentista. N√§in h√§m√§l√§isen√§ eh√§tin vastaamaan vasta nyt (vain 6kk my√∂h√§ss√§..sorry!!). Tuo Movescounthan vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta! Joskin henkinen siirtym√§ Polarista Suuntoon voi kyll√§ olla allekirjoittaneelle liikaa (vaikka mulla onkin ollut yksi Suunto Vector ja pari Suunnon sukellustietokonetta…). Mutta toi idea siit√§, ett√§ laitteita voi olla useampia ja homma pelaa, on jotain mahtavaa. Juuri tuollaista pit√§isi ollakin.Olen t√§ss√§ viimep√§ivin√§ taas ollut siirtym√§isill√§ni takaisin k√§nnykk√§tr√§kker√∂innist√§ Polarin k√§ytt√∂√∂n. Nyt kun on pari Windows konettakin k√§yt√∂ss√§, niin platformi ei ole en√§√§n ongelma. Itseasiassa olin kirjoittamaisillani siit√§ pienen l√∂pin√§n blogiin, joten siit√§ sitten sittemmin. Mutta KIITOS vinkist√§ ton Movescountin suhteen!

  5. Pingback: blog.hessujarvinen.com » Blog Archive » Bluetoothista tuli viisas – Sykemittaus ja iPhone 4s

Leave a Reply