Tässäkö olisi vastaus kaikille muistiinpanojen sähköistämisen kanssa taiteileville luoville ammattilaisille? Erkan blogissa törmäsin moiseen erikoisuuteen. Kuten sir Erkkakin epäilee, saattaa kyseessä olla nitisevä muoviromu tai sitten käänteentekevä muistiinpanojen sähköistin. Niin tai näin, tätä graalin maljaa olen etsinyt. Olen testaillut iPadissa useita muistiinpanosoftia. Osa niistä osaa jopa äänittää samaan aikaan kun niillä raapustaa muistiinpanoja. Siitä huolimatta tämän hetkinen tuomioni on: Joutavia vehkeitä, häiritsevät keskittymistä ja pitäydyn kynässä ja paperissa. Toivoisin, että asia olisi toisin, mutta niin paljon ei sähköisistä muistiinpanoista vielä ole hyötyä, että ne ylittäisivät ne haitat, joita niiden tekemisestä ainakin minulle aiheutuu. 

Aihe on kuuma ja toivon siihen parannusta. Liekö sitten tässä ratkaisu. Speksien valossa ainakin. Mitä olet mieltä?

 

5 thoughts on “Muistiinpanolaatta 99USD

  1. Tekeekö se jotain muuta kuin digitoi käsin kirjoitettavat muistiinpanot, luonnostelut jne.tms? Mitään “translitterointia”? Linkattuja äänimuistiinpanoja tms.jne?

  2. Tuo vehje ei käsittääkseni tee. iPadissa noita äänilinkkauksia ainakin yritetään eri softissa, mutta muuten ovat täyttä tuubaa. Harmi sinällään. :-/ Sähköistäminen olisi itsessään jo arvo. Se kun mahdollistaisi pilvessä majailevat muistiinpanot ja tarjoaisi silti käsin tekemisen tunnelman ja sen keskittymistä lisäävän vaikutuksen + samanaikaisen piirtämisen mahdollisuuden. Toimisi mulla ainakin hienosti.

  3. Ääni linkkaukset ovat muuten tämän hetkisillä teknologioilla (lue: iPad) myöskin teknologista hevonkukkua, jotka kaatavat muistiinpanosoftat pääsääntöisesti juuri kriittisellä hetkellä… Että jos jotain pitää oikeasti oppia / saada aikaan, pitää vielä tukeutua muuhun teknologiaan. Mikäli tekee muistiinpanoja vain muistiinpanojen tekemisen ilosta tai kokeilunhalusta, niin asia on toisin 😀

  4. @jussi: Joo, toi vaara siinä kyllä on olemassa (vaikka se tekiskin sen mitä pitää). Että kannattaa ehkä sittenkin satsata iPadiin (joka ei tee sitä mitä pitää). Vanha totuus: kallis ja epämukava takaa parhaan tuloksen 😀

Leave a Reply