Media_httpwwwspotifyc_aajie

Wow. KPa tyrkkäsi mielenkiintoista linkkiä. Nyt se on vihdoinkin sitten virallisesti totta, mitä olen jo kauan odotellut. Squeezeboxin ja Spotifyn pyhä liitto.

Ai mikäkö on Squeezebox? Sehän on Logitechin tekemä soittopeli, joka liitetään esim. stereoihin. Soittopeli osaa sitten liittyä kotona vallitsevaan langattomaan verkkoon ja sitä kautta internettiin. Sieltähän sitten löytyykin jo Spotify. Toki peli osaa myös löytää kotiverkosta esim. oman musiikkikirjastosi vaikka tietokoneella olevasta iTunesista ja soittaa myös sitä. Puristuslaatikolla (Squeezebox) taittuu muuten kuulema hienosti myös Web-radio, joten striimi.netin kaltaiset helmet ovat helposti ulottuvillasi laitteen avulla.

Squeezeboxista on olemassa useampia versioita. Yksinkertaisimmat ovat vain mustia laatikoita, jotka liitetään stereoihin ja joissa ei ole mitään näyttöä saatika kaiutinta äänilähteenä. Sitten on noita linkin kuvassakin näkyviä “hienompia” malleja, joissa on näytöt ja ämyrit. Stand-alone vehkeitä sanoisi Ameriikkalainen.

Mielenkiintoinen kokonaisuus täytyy myöntää. Vaikkakin itse olen hoidellut tätä samaa hommelia iPadilla ja Applen Airport Express -tukiaseman avulla toimivaa Air Playta hyödyntäen. Squeezebox olisi kuitenkin mielenkiintoinen tuttavuus, koska se mahdollistaisi kiinteämmän asennuksen viihde-elektroniikan olohuoneimplementaatiossa, noin yllyttömässä mielessä 😀

Melko hienoa!

Leave a Reply