Tsiisus, että bloggaaminen onkin taas jäänyt viimeaikoina! Seli seli. No niin se vaan on. Josko siihen kuitenkin tulisi taas muutos?

11112010106

Jotenkin kaipaan aikaa, jolloin blogi oli se kanava, jossa puhuttiin, tiedotettiin ja keskusteltiin. Asia ei ole haihtunut mihinkään, muoto on vain vaihtunut. Sijan, tilan ja etenkin ajan ovat saaneet kaikenmaailman Twitterit ja etenkin ne pahuksen Facebookit. Tumblreista ja Posterouksista puhumattakaan. Pöh! Oma kontentti, oma lupa. Toisen platformi, heppoinen tupa…tai jotain. Haluan pitää asian omissa hoteissa. 🙂

Latasinpa koneelle taas pitkästä aikaa Mars Editin. Josko tällä lähtisi. Vielä kun keksisi kätevän tavan audio- ja videoblogata. Ja tällä tarkoitan nimen omaan blogata…tänne omaan platformiin. Omaan blogiin, ei mihinkään muualle. Tai ehkä korkeintaan täältä kautta muualle, mutta ei suoraan. Lähes kaikkea on silläkin saralla tullut kokeiltua, mutta mikään ei oikein täysin toimi. Johtunee tästä fiksaatiosta omaan platformiin. Onhan tämä tekstibloggaaminen aika passé, joten kuvaa ja ääntä pitää olla. Vai mitä?

Pitää vissiin vaan postailla lyhyempiä juttuja. Linkkejä, ajatuksen puolikkaita ja sen sellaista. Sitähän se bloggaus on. Siitä syntyy ehkä keskustelua. Miksi niiden pitäisi olla jossain muualla..niiden puolikkaiden? Miksei blogissa? Kuka käski tehdä tästä taidetta? Hä? 🙂

Ps. Mars Editti pelaa aika hyvin. Pitäisköhän investoida? Vai onko muita hyviä?

 

2 thoughts on “Mars Editoimaan!

  1. Yhdenlainen kätevä tapa blogituottamiseen voisi olla Diigon soveltaminen. Kun löytää hyvää sisältöä netistä, Diigolla vain linkki talteen ja kuvaukseen “mikrokommentti”, miksi homma on hyvä/tärkeä. Mikäli tämä on “blogin arvoinen”, laitetaan tätä varten omakeksimä tagi.

    Diigoon voi tehdä ajastuksia, jotka esim. kerran viikossa käy läpi uudet lisäykset ja tekee niistä blogipostauksen –> Näin esim. viikon aikana kerätyistä mikroajatuksista syntyy kooste blogiin.

    Sopivasti tageja ja koostamissääntöjä suunnitelemalla voisi syntyä sisällöntuotantotapa joka sopii kiireiseen elämään?

  2. Olet asian ytimessä! 🙂 Joskus koitin Delicious.com -palvelussa tuota samaa lähestymistä, mutta postasin linkkejä päivittäin ilman selityksiä. Tota Diigoa en olekkaan aiemmin käyttänyt, joten kiitokset vinkistä. Siinä olis ideaa. Vaikutti tosi hyvältä. Rekisteröidyin oitis käyttäjäksi. Se vois toimia myös HessunKahvilan aineiston keräämisessä, koska siinäkin on aina ollut omat haasteensa, kuinka palata akuutteihin asioihin niitä unohtamatta.

    Hienoa. Ja kiitti vielä.

Leave a Reply