Woh! Olenpa sitten saanut pari kappaletta ehtaa Suomalaista kommenttispämmiä blogiini viime päivinä. Tai liekö niinkään suomalaista, mutta ennemminkin suomenkielistä. Eli siis näitä “hyvä kirjoitus, olen samaa mieltä…keep up the good work” ja sitten nimestä on linkki johonkin pilleri- tai kellokauppaan.

Aika hanurista, mutta samaan aikaan mielenkiintoinen ilmiö sinällään. Ongelmahan on vaivannut kansainvälisiä ystäviämme jo pitkään, mutta me täällä lintukodossa olemme saaneet olla asialta rauhassa. Kielimuurimme takia tietenkin. Kehitys kuitenkin kehittyy ja nyt joku keinoäly tai google translate on kehittynyt niin hyväksi, että spämmi taipuu jouhevasti jo suomeksikin. Tästähän seuraa tietenkin se, että blogien spämmifiltterit menevät tiukemmalle ja keskustelu hankaloituu. Se on harmi.

Jännä nähdä miten homma kehittyy. Oikeiden mainostajien toivoisi ottavan oppia tästä. Mainokset blogeissa ovat käypää kamaa. Ei spämminä, mutta harkiten ja bloggaajilta tilaa / aikaa ostaen. Tervetuloa vaan. Tiedätte mistä minut tavoittaa… 😀

Niin ja sitten yks ihan toinen asia…tai no mainos se on tämäkin. Tässäkin blogissa on nyt vihdoinkin google käyttäjäraati! Yippee! 🙂 Tervetuloa myös siihen kaikki. Josko sille jotain käyttöä keksimme 🙂 Jos luet tätä RSS-lukijalla, niin kipaiseppa osoitteessa blog.hessujarvinen.com niin siellähän se.

Leave a Reply